Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość purysta językowy koleś topowy

NIE UMIEM, NIE ROZUMIEM, NIE WIEM-notoryczne błędy ortograficzne!!!

Polecane posty

pozdro Śląsk:)

Gość uczta sie uczta
moja godka je najlepsza bo znom i inne jezyki.

Gość uczta sie uczta
od 12 lot jem na hałda wyngiel i jo jest swarny hop :classic_cool:

Gość uczta sie uczta
wy poloczki sota dla nas ........

cha cha cha!!! cha cha, hi hi, hejże, hola, heca, hulanka, chusteczka, hamak hózdeczka...

Gość prawdziwnypolak
Ale mi to ksionc powiedzial, ze ortografia to wymysly tych diabelskich komuchuf i zyduf

Gość uczta sie uczta
kaszubi--- witajcie

Gość uczta sie uczta
a tera ida na moj topik------poszukajta mnie!

Zydy to wy jesteście , a co wam do zydów morze wy jwsteście wszechmocni:O

Gość uczta sie uczta
mój fater był richtig zwali go Arnold,a grandfater mial na piersze Hans.Walczył w Kriegsmarine na Westerplatte :classic_cool:

Gość nic nam do żydów
ale Boze zachowaj nas daleko od nich i od RP.

:) Ech, te \"ino\" \"wnet\" \"kompiel\" to już inna działka (mam Firefoxa i właśnie tylko kompiel podkreślił na czerwono, racja że wnet i ino to regionalizmy). Najgorsze jest \"dokładnie\" i \"lubiałem\" w wykonaniu mojego, skądinąd bystrego i całkiem sympatycznego, kolegi.

co Wy z tymi Żydami vel żydami? Już chcem sie porzegnać, przyszłem na chwyle ale wychodzem. Pozdrawią wrzystkyh i oraz aczkolwiek dziękujem za ciekawom dyskósje. Na zakończenie HIT- BYNAJMNIEJ zamiast PRZYNAJMNIEJ. Przykład: "powiedz mu, żeby bynajmniej śmieci wyniósł". To tyle na dziś.Fajnie się gadało! Miłego dnia! IDEA.

Co was boli , bo mni serce boli ,że taki topik tylko żydy , ale dlaszego. STOP STOP NATY SEMICI

myrevin - już podniosłem. Dzięki :)

litra, pomarańcz, winogron, z kąt, albo co gorsza z kont klikasz, napewno, \"nie\" z czasownikami pisane łącznie, \"ino\", cosik, gdziesik, cofnąć się do tyłu, kontynuować dalej i inne tego typu \"fakty autentyczne\" i \"masła maślane\". Nie wspomnę już o błędach w oczywistych słowach, np. \"ktury\" itd. I te zangielszczenia \"jush\", \"boshe\", \"jesooo\" ... brrrr... pełno tego się widzi. O, jeszcze coś.... \"dziecią\" zamiast \"dzieciom\", \"kobietą\" zamiast \"kobietom\" bbbbrrrr

Ryba śmierdzi od głowy, a zatem cytaty z naszych wzorców telewizyjnych. 1 \"Podtrzymuję swoją opinię, że moim zdaniem...\" (Jan Tomaszewski, TVP) 2 \"Do tej fazy, w której przegrywający przegrywa, mamy jeszcze trochę czasu.\" (Dariusz Szpakowski, TVP) 3 \"Johann Cruyff dokonywał bardziej zmian taktycznych niż zmieniających taktykę zespołu.\" (Dariusz Szpakowski, TVP) 4 \"Stojković polewa wodę głową.\" (Andrzej Zydorowicz, TVP) 5 \"Bergkamp trafił bramką w słupek.\" (Dariusz Szpakowski, TVP) 6 \"Popatrzmy na jego przytomność umysłu.\" (Dariusz Szpakowski, TVP) 7 \"Szwedzi są o tyle niebezpieczni, że nie są groźni.\" (Stanisław Terlecki, TVP) 8 \"Nie ukrywam: podgrzewam bębenek.\" (Artur Szulc, TVP) 9 \"\"Kamerun grał z ikrą Bożą.\" (Jerzy Klechta, TVP) 10\"Córka już wie, który jest tata w sensie żużla.\" (Dariusz Szpakowski, TVP) 11 \"Ten mały przyruch daje mu dobry tajming.\" (Włodzimierz Szaranowicz o Hannawaldzie) 12 \"Szczęście nie było zwierzchnikiem gospodarzy.\" (Grzegorz Milko, Canal Plus) 13 \"Po przerwie mróz nie zelżał, a wręcz przeciwnie, wiatr nie osłabł.\" (autor nieustalony) 14 \"Zmagała się z nią długo, ale sztanga okazała się silniejsza.\" (Krzysztof Miklas, TVP) 15 \"Odra stwarza coraz groźniejsze zagrożenie.\" (Łukasz Płuciennik, Canal+) 16 \"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach.\" (Dariusz Szpakowski, TVP) 17 \"Holenderka mimo prowadzenia jest faworytką.\" (nie pamiętam już kto to powiedział) 18 \"Tamta połowa była skuteczna dla Hiszpanów.\" (Dariusz Szpakowski, TVP) 19 \"U nas jest do południa poranek, a u Państwa noc, więc dobranoc.\" (Marek Jóźwik, TVP) 20 \"I znowu niecelne trafienie.\" (Dariusz Szpakowski, TVP) 21 \"Przyjechałeś tutaj na zaproszenie polskiej Polonii...\" (Artur Szulc, TVP) 22\"Piłka wychodziła już z możliwości dokładnego jej zagrania.\" (Andrzej Strejlau) 23 \"Sam boski i mocno ostrzyżony Vialli nie strzelił karnego.\" (Dariusz Szpakowski, TVP) 24 \"Adam Małysz dojrzewa trzy razy szybciej niż rówieśnicy w jego wieku. Jest znacznie bardziej dojrzalszy...\" (Apoloniusz Tajner, TVP ) 25 \"Nokaut wydaje się nieunikniony jak zmarszczki po sześćdziesiątce.\" (Andrzej Kostyra, TVP) 26 \"Piłka z jakimś takim poznańskim smutkiem zatrzepotała w koszu Olimpii.\" (Krzysztof Ratajczak) 27 \"Oto Dennis Rodman, od którego odeszła biała żona.\" (Włodzimierz Szaranowicz, TVP) 28 \"Mihajlovic nie wejdzie już chyba na boisko - to wielka strata dla drużyny Jugosławii. Dotychczas jedna bramka w turnieju, co prawda samobójcza, ale to było przypadkiem.\" (Jacek Banasikowski, TVP) 29 \"Kiedy Michael Johnson biega poniżej 44 sekund, rywale muszą oglądać jego plecy z ogromnym okładem.\" (Włodzimierz Szaranowicz, TVP) 30 Rangersi bez jakichkolwiek szans, aby marzyć o czymkolwiek.\" (Dariusz Szpakowski, TVP) 31 \"Polscy wioślarze zdobyli na igrzyskach dziewięć medali: dziewięć srebrnych, dziewięć brązowych i dwa srebrne.\" (Artur Szulc, TVP) 32 \"Sytuacja zmieniła się diametralnie o 360 stopni.\" (Jacek Żemantowski) 33 \"Była to najsłabsza pierwsza połowa w tym meczu.\" (Dariusz Szpakowski, TVP 34 \"...po odcięciu głowy przy fotokomórce liczy się linia startu.\" (Marek Jóźwik, TVP) 35 \"Wysoka amplituda lotu atakowanego zawodnika.\" (Andrzej Zydorowicz, TVP) 36 \"Mirosław Trzeciak zdobył gola po indywidualnej akcji całego zespołu.\" (Dariusz Szpakowski, TVP) 37 \"Można to wyczytać z wyrazu twarzy konia, gdy jest zbliżenie.\" (Wojciech Mickunas, TVP) 38 \"Kibiców szwedzkich nie ma zbyt dużo, ale za to nie grzeszą urodą.\" (Andrzej Zydorowicz, TVP) 39 \"Ten rok był pełen wyrzeczeń dla Renaty Mauer... W kwietniu wyszła za mąż.\" (Janusz Uznański, TVP) 40\"Ryszard Szurkowski, cudowne dziecko dwóch pedałów.\" (Bohdan Tomaszewski) 41 \"jadą. Cały peleton, kierownica koło kierownicy, pedał koło pedała\"-wyścig kolarski 42 \"pani Szewińska nie jest już tak świeża w kroku jak dawniej\" 43 \"jego nieobecność jest tutaj wydarzeniem towarzyskim\" o Arturze Partyce 44 \"skoczyli do siebie jak koguty w walce tych dwóch ssaków...\" 45 \"widzimy już bocianią DZIUPLĘ trenerską\"

Gość ubierz czy załóż sweter
pytam sie o to , bo zawsz odkąd pamietam uzywałam zwrotu załóż sweter lub ubierz się w sweter . Ubrać można sie w cos a nie ubrac cos . Sama juz nie wiem , bo na tvn w rozmowach w toku Ewa D . sama czasem używa zwrotu ubrałam sweter , ubrałam buty . Sama nie wiem kto ma racje , bo on w końcu ona pracuje w telewizji a w tv pracują wykształceni ludzie . Moze obie formy sa teraz dopuszczalne ?????? jak to jest ???

Gość gdyby tv miała być wzorcem
to najprawdopodobniej wszyscy już wkrótce mówilibysmy językiem Kalego

Gość lelumpolelum
Purysto- chwała ci za założenie topiku.. Już myślałam, że tylko mnie robi się słabo na widok perełek językowych autorów postów.. i nie tylko...