Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

Gość tak właśnie będzie
Kiedy to przeczytałam, to pomyślałam sobie: "chyba poprzestanę na jednym dziecku". Jeśli chociaż połowa kobiet pomyśli tak, jak ja pomyślałam, to dzieci będzie się rodzić jeszcze mniej. Póki co zauważyłam, że oni robią wszystko, dosłownie wszystko, żeby zniechęcić kobiety do rodzenia: -LPR chciał zakazu sprzedaży środków anty- w efekcie czego byłoby dużo wpadek, wiele dzieci na śmietnikach, albo kobiety z obawy przed ciążą przestałyby współżyć. -zakaz aborcji- kobiety bały się, że nie będą miały wyboru w przypadku wpadki i tych dzieci rodziło się naprawdę mało -1000 zł becikowego- co to w ogóle jest? -ograniczenie liczby CC- szokująco niska liczba urodzeń

Gość do żyjemy w wolnym
apropo tych Chin, a podobno komunizm juz w Polsce upadł dawno temu? A moze jednak nie?

Gość niepojete
1000 zł becikowego- co to w ogóle jest? to za mało czy za duzo?

Gość nie o becikowym
tu gadamy, dla mnie becikowego mogłoby w ogóle nie być, suma 1000zł, jest po prostu smieszna, a wypłacana kazdej kobiecie która urodzi- no to robi się z tego ładna sumka z kilkanascie milionów złotych rocznie

Gość nie o becikowym
mogliby to przeznaczyc na cos innego

Gość niepojete
dla mamy smieszna ładna sumka dla bodzetu skoro to obciaza kase budzetu a mamusiom nie odpowiada bo zbyt mało to po co to w takim razie jak nikt nie jest zadowolony?

Gość niepojete
A czy kobieta ktora zachodzi w ciaze nie jest swiadoma tego ze porod wiaze sie z bolem? kto powiedział ze bedzie łatwo ?Chciałybyscie miec wszystko bez wysiłku?

Gość i.... z nimi
Żeby tylko ból towarzyszył porodowi, to świat byłby piękny. Poród to często zmaganie się z nieprzyjemnym personelem, błagania o znieczulenie, ludzka znieczulica, "udoskonalanie" porodu cudowną oksytocyną- drapałam po niej ściany, tak mnie bolało, a porodu, to nie przyspieszyło.

Gość poliyanna
do niepojęte; szkoda że nigdy nie poczujesz co to bol porodowy. Kiedyś gdzieś przeczytalam że to największy ból jaki może doświadczyć człowiek. Jakbyś go doznal moze byśmy mogli pogadać. Bol że tracisz przytomność, jak 4 kg zywego ciała przeciska się przez waską szczelinkę, jak rozrywa cię w środku i na zewnątrz, jak dziecko nie może wyjść a ty wyjesz z bólu i wyciągają dziecko jakimś żelastwem,jak szyją później bez znieczulenia, jak rok po takim ciężkim porodzie nie można dojść do siebie, a szwy rwą przy każdej zmianie pogody.Facet nigdy nie zrozumie.

Gość nowanalato
jak to wprowadzą w zycie to proponuje jednoczesnie zakaz uzywania srodkow znieczulajacych DLA MĘŻCZYZN u dentysty... niech im rwą, borują i lecza kanałowo bez znieczulenia ! i przymusowe roczne wojsko bez wzgledu czy sie uczy pracuje itp...

Gość nowanalato
ja chce cesarke... tylko i wylącznie, strasznie sie boje bolu :( ale wydaje mi sie,ze w prywatnych klinikach (za jakies 5 lat) spokojnie bedzie mozna to zrobic... tylko kogo na nie stac...

Gość nowanalato
do niepojetego-Chciałybyscie miec wszystko bez wysiłku? ------------ co Ty pierdolisz czlowieku... moge wiedziec... ?normalnie krem mnie zalewa jak czytam takie bzury...

Gość do niepojete
przeczytaj najpierw artykuł o którym mówimy a potem zabieraj głos, albo morda w kubeł

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Nowanalato, jak chcesz urodzić w spokoju i bez sensacji typu "Czego tam mordę drzesz, przecież masz q bólach rodzić, bo tak kazał ksiądz oraz profesor", to jedź gdziekolwiek. Nawet do RPA. W Polsce jedynie możesz stracić dziecko i chęć do urodzenia następnych. Katolicy narzucają wszędzie swe poronione pomysły.

Gość w takim razie precz
z katolikami!!!!!

witam Was ponownie moje Panie najdroższe... Ja to juz nie wiem, czy sie smiac, czy plakac... Zastanawiam sie skad wzial sie u nich ten pomysł?? Przeciez w Polsce nie ma czegos takiego jak cc na zyczenie ptawada?? (no chyba, ze zaplacimy pod stolem, albo pozostaja kliniki prywatne), wiec wychodzi na to, ze (jak ktos powyzej pisał) jesli dizecko bedzie ulozone posladkowo-rodzimy naturalnie, jesli bedziemy mdlec z bolu- rodzimy sn, jesli dziecko zacznie sie dusic-rodzimy sn, i takich jesli można napisac o wiele wiecej,....Generalnie na kobietach - jako maszynkach do rodzenia dzieci- trzeba zaoszczedzic.. Panstwo juz teraz oficjalnie przyzwoli na cierpienia kobiety w czasie porodu - porozrywa na zywca przy porodach klszczowych, czy tez proznociągach, przyzwoli na szycie bez znieczulenia...A!! i jeszcze niech tylko któras pisnie słowko-to nas od własnych dzieci będą izolować!! OSOBISICE PO/MIMO, ZE JESTEM W 5 MIESIACU..TO Z CHECIA WYBRALABYM SIE NA TAKA MANIFESTACJE!!

Przyznam się Wam...w przeszlosci malo interesowalam sie polityką... ale po tym co ostatnio sie dzieje (nie chodzi tylko o aborcje, anty, czy teraz nawet cc) zapisze sie do jakiejs partii...:O Az strach pomyslec... mamy XXI wiek.... a Polska cofa sie do sredniowiecza...:O

Jakie przyzwolenie, to jest NAKAZ. Biskup kazali, durnowaty lekarz robi ani myśląc o konsekwencjach tak fizycznych jak i psychicznych dla kobiety. Przeciez to nie jego boli

Poczekajmy jeszcze trochę a ginekolodzy będa inseminowac kobiety, bo tak mu każą.

a wszystko przez to, ze rydzyk poparł..ka-czory!!!!!!!!!!! Wielki narod katolocki sie znalazl... Gdyby bylo inaczej to zrobiliby referendum w tak ważnych sprawach, ale przeciez maja swiadomość, ze ludzie mieliby zupelnie oddmienne zdanie !!!!!!!!!!!!!

Bólu obawiam się w minimalnym stopniu- co ma być to będzie. Bardziej boję się tego, że będę musiała rodzić SN mimo wszystko. Chciałabym, żeby w sytuacji, w której istnieje chociaż cień szansy, że z dzieckiem może być coś nie tak, wykonano mi CC.

do rrrrrrrrrrrr.....pojdziesz na zwykle badanie...a za 9 miesiecy sie okaze...ze masz trojaczki!!!!!!!!!!!!! i do szpitala...i przywiążą Cie do lozka... pokroją na zywca... albo po co ...lepiej porozrywać.... W szpitalu polezysz tydzien...wezwa Ciwe na badanie, czy mozesz juz opuscic mury szpitalne i od nowa... Nieswiadome zaplodnienie!! :D

Nicole 22 - rydzyk poparl..kaczory przy wyborach.. Nie wiedzialas?? Przeciez teraz muszą sie jakos odwdzieczyc... to sa pewne powiązania...nigdy nie jest tak, ze ktos robi cos bezinteresownie;)

Gość nowanalato
a ja do kaczorów nic nie mam... jeszzce :P

Nicole 22---przeciez wiesz ile ludzi slucha radia Maryja..---i do czasu kiedy politycy vbedą sie podobac rydzykowi...do tego czasu on bedzie ich popieral..a te wszystkie stare baby co tego sluchaja..i sa w niego wpatrzone... poleca na wybory..i bede glosowac na tych co rydzyk kaze... A uwierz mi...jest ich troche!!;)

Nicole22, a chcesz się załozyć że nikt sie Twoim porodem nie zainteresuje gdy będzie z dzieckiem źle w szpitalu? Już tak jest. Nic nowego. ............... A pamiętacie pomysły kochanych posłów w sprawie nałożenia podatku na rodziny, które mają mniej niż 10 dzieci?.\ .................. Pytanie było co ma PIS do Ministerstwa Zdrowia, otóż ma. Kto mianował Relige na stanowisko? No , z jakiej parti się ten cały premier wywodzi?

Gdyby do władzy dorwała się Platforma, to Religa na 100% byłby Ministrem Zdrowia i byłoby podobnie. Nie głosowałam na PiS, głosowałam na PO, ale w tej kwestii sytuacja byłaby identyczna. Oni o CC mówią tak, jakby to kobieta decydowała, o tym, jak chce rodzić. \"Chcemy promować poród naturalny\"- zgadzam się z tym. Większość kobiet woli rodzić naturalnie, ale w przypadku gdy zajdzie taka potrzeba CC, jest niezastąpione. To tak, jakby choremu na raka odmówić chemioterapii, bo nie ma na to środków.:(

Gość hej dziewczynyy
Przeciez ta niepojęte to nie facet tylko ta co sie wczoraj kłócila z moderatorką o to ze ja kasuje . No i to wyglada ze to salomonka co sie wczoraj tutaj awanturowala . Tak czytalam na pytaniach do modkow. niepojete A czy kobieta ktora zachodzi w ciaze nie jest swiadoma tego ze porod wiaze sie z bolem? kto powiedział ze bedzie łatwo ?Chciałybyscie miec wszystko bez wysiłku? No jak kobieta ktora mowi ze sama ma dziecko moze tak pisac do innych kobiet ??? To naprawde niepojęte .Wredna baba .