Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

Gość niektórzy lekarzeni e potrafią
dziecka wyjąć i je okaleczają, więc cc nie powinno byc zakazane. Sama się obawiam czy jak zajdę w ciąże, rodząc naturalnie nie trafie na takiego głupka, który będzie chciał do dziecka wyszarpać ze mnie, bo i tacy szarlatani się zdażają

to ma euro 2012 ze Polska dostanie za wygrana kase...Ale najpierw jakis wkład w panstwo dac, wiec musza kombinowac z kad wziasc kase. Tak sobie to skojarzyłam:) Bo w Polsce lubia kombinowac i te ich kombinacje sa przerazajace.

Gość ppppppppppp
powiem Wam dziewczyny, ze cięzkie czsy nastaja dla kobiet w naszym pieknym kraju. Same ograniczenia widze: aborcja (cała Europa do przodu, my kilka kroków wstecz) , ingerencja w sposób rodzenia, w wychowanie dzieci (mundurki, zakazy noszenia tel. komórkowych). Jesli zaczna mówic o zakazie stosowania srodków antykonc. to tez się nie zdziwie...

Gość co jeszcze wymyślą
Milagros, odpłatne cesarki na życzenie - owszem, ale ja widzę zagrożenie pod tytułem, że nie wykonają Ci cesarki dopóki nie zapłacisz w kasie, i będzie męka przez 38 godzin dopóki już się nie okaże że stan jest nie wymagający zwłoki - i wtedy to juz nie zzo, tylko działanie na szybko i pełna narkoza, bo nie będzie czasu na wykonanie zzo... mare de dios - powtórzę za popprzedniczkami - nie wspomniałas nic o śiertelności wśród kobiet i noworodków, jak kiedyś wszystkie rodziły naturalnie i ludzkość przeżyła, ma byc tak samo? po coś chyba to cc jest - wcale nie po to żeby można było oszczędzić sobie bólu czy z wygodnictwa, ale właśnie po to żeby ratować życie i matce i jej dziecku, gdyby nie istniało ryzyko nadużyć, można byłoby nad tym dyskutować, ale skoro szpitale będą lepiej liczyć pieniądze i statystyki, to kiepsko to widzę... mam dziecko i zawsze dobrze byłoby wiedzieć, że w razie komplikacji przy kolejnym porodzie miałabym wyjście, a nie strach czy zechcą zrobić cc albo czy załapię się na limity budżetowe... i będę ze strachem podchodzić do kolejnej ciąży, bo nie chcę zostawić tego dziecka, kótre juz mam, albo stracic tego drugiego którego jeszcze nie mam, tylko dlatego, że ktoś wymyślił fantastyczną teorię

wiem ze wybiera narod i moze gdyby narod chodził na wybory to by kaczynscy teraz nie rzadzili. Ja na nich na pewno nie głosowałam.

to bardzo ciekawe... w każdym razie, nie robi się cc pod narkozą... jesteś zupełnie świadoma.. a i ktoś bliski może z Tobą wtedy być...

dlaczego na takie \"genialne\"pomysły wpadają faceci , którzy słowo\"poród\"znają tylko teoretycznie ? jeżeli ten banał \"wejdzie w życie \"-bedzie rodzić się duzo niedotlenionych noworodków .... dlaczego tak sądzę ? bo na kobietach \"panstwowych\" będzie się oszczędzało i z cesarką zwlekało do ostatniej chwilii.... ....a prywatne pacjentki będą przyjeżdzac do szpitala umówione na dzien ,godzinę,na zabieg CC... czyli kasa,kasa,jeszcze raz kasa..... Wiecie co ? Czasami sobie myślę ,że nasi durni politycy-wprowadzają takie ustawy bzdurne,że wręcz zachęcają do korupcji .....:O Jestem totalną przeciwniczką \"Dawania w łape\" Jednak uważam ,że kobieta ma prawo rodzić po ludzku - tak jak slogan brzmi głośnej akcjii ...!!! Szkoda tylko ,że \"nowy pomysł\" - jest zaprzeczeniemakcjii \"Rodzićpo ludzku\" .............

ta dziewczyna wtedy na bank rodziła pod narkoza i maz musiał wyjsc...ale mój szpital jest do d...py wiec sie nie dziwie ze zrobili jej cc do dupy

Owszem cc pod narkozą ale w wyjątkowych przypadkach, wtedy kiedy nie można podać znieczulenia albo gdy nie ma na to czasu, gdy tętno zanikło i trzeba działac szybko wtedy jest narkoza....zdecydowana większość przypadków jezt pod znieczuleniem robiona.

Gość co jeszcze wymyślą
dziewczyny, zaplanowane czy nie pośpiesznie wykonywane cc są przy zewnatrzoponowym, natomiast jeśli decyzja jest odkładana do ostatniej chwili i istnieje zagrożenie, to wtedy nikt się w zzo nie bawi, robią normalnie operację pod pełnym znieczuleniem

Szatyneczko - byc może w tym przypadku, o którym piszesz były przeciwskazania do zzo. Generalnie nie robi sie cesarek w znieczuleniu ogólnym. Co jeszcze wymyślą - lekarze wcale nie są tacy chętni do zasilania szpitalnej kasy. Ale może masz rację.

Na pis głosowały głównie niewykształcone osoby ze ściany wschodniej tzw. mohery. Na kafe ich raczej nie uświadczysz.

powiem tylko ... czy to PiS ...czy Platforma ....Czy SLD .....ten sam chłam ....

Tak jak pisze...oby ta ustawa nie weszła w zycie...Czasem jak słysze co oni tam na gorze wyprawiaja to mi sie płakac chce i boje sie o przyszłość mojego dziecka...

Rodziłam przez cesarskie cięcie panstwowo. Wg artykułu powinnam nie chcieć kolejnego dziecka i nie zdecyduje się jesli bede miala miec normalny porod. Jesli bede wiedziec ze urodze kolejne dziecko przez cc to jak najbardziej. Nie mam zamiaru meczyc sie przez pare godzin a po porodzie ze strachem isc do lazienki zeby sie wysikac nie mowiac o czyms innym. I jesli rzeczywiscie beda ograniczone cc to niestety ale moj syn bedzie jedynakiem....a takich kobiet jak ja po cc jest pelno to dopiero zrobi sie niz demograficzny. Oto nasza \"kochana\" Polska!

-acha- Znowu musze Ci przyznac racje:) Musieliby cały rząd zmienic i wszystkich jego członków zeby sie cos zmieniło, bo jeden człowiek nic nie zdziała

szatyneczkaaaaaa_ 🖐️ wiem o czym mówisz..... dlatego jeżeli myrodzice-nie zabezpieczymystartu naszych dzieci w dorosłosc-to nikt im nie pomoże ......państwo ? nie daję ---- ono wymaga:O

A_B a D;LACZEGO bys miała sie bac isc wysikac? Ja znowu bym z kolei bała sie miec cc... Bo wiadomo ze to duza ingerencja w organizm.

Gość co jeszcze wymyślą
Millagros - nie chodzi o zasilanie szpitalnej kasy ;) chodzi o szpitalne limity na ilość wykonanych cc, będą odwlekać i czekać, bo może się uda naturalnie, no chyba że zdesperowana i wystraszona o siebie i dziecko zapłacisz w kasie za usługę prywatną, a nie każdego na to stać przecież, wszak nie jest to koszt 500 zł :) a skoro dyskusja schodzi jak widzę na temat porównania cc a naturalnego porodu powiem tak - zależy od oganizmu kobiety i samego przebiegu porodu, zarówno przez cc jak i tego naturalnego... ja rodziłam siłami natury, ale należałam do tej grupy szczęściar, które poród zniosły dobrze, mimo że trwało wszystko dość długo, a od razu po porodzie byłam w stanie pójść pod prysznic i latałam po oddziale jak fryga i widziałam z kolei dziewczyny po cc usiłujące wstać i pójść do łazienki i płakac się chciało na ten widok... a mam tez koleżankę która rodziła przez cc i juz tydzień po porodzie przygotowali z męzęm przyjęcie dla znajomych, chodziła, wstawała czy siadała bez problemu, no może nie czuła sie komfortowo jak angażowała mięśnie brzucha w czasie śmiechu czy kaszlnięcia więc ani poród naturalny nie oznacza że włos sie musi jeżyc przed sikaniem, ani c nie oznacza że kobieta potem nie będzie w stanie podnieść dziecka do karmienia, wszystko zależy od tego jak dana osoba zniosła przyjście dziecka na świat

szatyneczka ;) A_B podzielam też Twoje zdanie ..... Oni chcą wyżu demograf? Uhuhuhuhu..... Bedzie najnizszy przyrost natur.od lat :O ( hipoteza-jezeli ten pomysł wejdzie w życie ) Rodziłam naturalnie ...niewiem jak jest przez CC .... ale podchodzę do sprawy obiektywnie ... KOBIETA MA PRAWO RODZIC PO LUDZKU ! JAK CHCE ! NIE JAK MUSI ! 😠 Do cholery ! Gdzie demokracja ? Gdzie wolnosc wyboru ? :O Poniekąd narusza to Konstytucję .... W TYM KRAJU WSZYSTKO SIE MUSI GRYZC? RODZIC PO LUDZKU KONTRA-Kobieto, w bólach rodzić będziesz:o

Gość timbim
Dla tych którzy twierdzą, że kiedyś kobiety rodziły bez cc mam tylko jedną odpowiedź. Może i tak, ale kiedyś kobiety nie brały obowiązkowo witamin i ich dzieci nie ważyły ponad 4,5 kg jak obecnie. Nie badano też jak duże są dzieci więc wszystko szło na żywca i albo dziecko rodziło sie zdrowe albo nie, matka wychodziła z porodu bez szwanku lub miała liczne komplikacje była okaleczona lub umierała na skutek krwotoku .....Dziś medycyna jest tak zaawansowana że wiele rzeczy jesteśmy w stanie przewidzieć a tym, których nie przewidzieliśmy skutecznie zapobiegać. Dlaczego mielibyśmy świadomie rezygnować z osiągnieć współczesnej medycyny ?

Gość do telemele
ja wyjechalam wczesniej. na pis nie glosowalabym nigdy i przenigdy. ale, zeby glosowac stad .z zagranicy w ogole/ potrzeba jakiegos swistka z twojego pl urzedu miasta - ktorego mnie i mojej qmpeli nie wydano, bo 2 miesiace przed wyborami /wtedy akurat bylam w pl/ to bylo 'za wczesnie'... obawiam sie wlasnie, ze wiekszosc z tych co wyjechali nie glosowala wcale - czesciowo z braku zainteresowania a czesciowo ze wzgledu na ten 'swistek'... a co do tematu - przerazajace. zawsze myslalam, ze jak juz ciaza to porod w polsce... ale widze, ze i w pl tez bedzie straszno i stresowo... no wlasnie - dlaczego wszystkie te pomysly i ustawy, ktore ograniczaja kobiety wymyslaja i akceptuja faceci! ? to jest chore!