_FIGO-FAGO_ 0 Napisano Kwiecień 24, 2007 witam! moje pytanie raczej jest skierowane do zorientowanych w temacie ale cóż...liczę na rozsądne odpowiedzi, mianowicie.... moja kobieta od kilku dni zażywa tabletki anty w postaci mercilonu. jednocześnie zażywa hormon na niedoczynność tarczycy letrox 25. (czyli z tego co sie orientuje najmniejsza jego dawka). lekarz ginekolog bez żadnych problemów przepisał tabletki anty wiedząc o wcześniej przyjmowanych już hormonach na tarczyce. wspólnie z ukochana zastanawiamy sie czy przypadkiem Letrox nie obniża skuteczności Mercilonu? czy nie lepiej byłoby skonsultować sie jeszcze z innym lekarzem celem potwierdzenia czy regularnie zażywane tabsy anty zabezpiecza nas przed niepożądana ciąża w takim samym stopniu jak innych (?) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 26, 2007 Najlepiej skonsultować się z jeszcze innym lekarzem - niż stosować się do rad z Forum, gdzie każdy może napisać co mu się tylko podoba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mia* 0 Napisano Kwiecień 26, 2007 letrox nasila metabolizm więc wg mnie jest bardzo prawdopodobne ze może zmniejszyc skuteczność mercilonu który i bez tego ma niską dawke hormonów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach