Sabcia 0 Napisano Luty 16, 2010 Hej Wszystkim choc tu nikogo nie ma :D Szkoda... ale zawsze jest nadzieja ze ktos sie znajdzie do stosowania strukturalnej! Sledze od jakiegos czasu ten watek i az szkoda ze sie wypala :( Ja wlasnie czytam kody i jestem zafascynowana.Zrobilam juz zdrowe zakupy i od soboty przechodze na zdrowe jedzonko polaczone z cwiczeniami.Mam nadzieje ze znajda sie chetni do wzajemnego podbudowywania sie! :D Gleemz - gdzie jestes? poddales sie juz na starcie? upssss - tez jestes na diecie? vanili - udzielasz sie tu jeszcze i stosujesz diete czy tylko z sentymentu zagladasz? Tak jeszcze dodam ze skusilam sie na ta strukturalna bo mam kolezanke w pracy ktora stosuje ta diete od 5 tygodni i efekty sa niesamowite! wow! Schudla kilka kilo, poprawila jej sie cera i ma sliczne wlosy. Nawet nie wiecie jak motywuje taki namacalny dowod na skutecznosc diety! Licze na wsparcie z Waszej strony i zachecam do dietki. Razem damy rade i razniej bedzie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vanili 0 Napisano Luty 19, 2010 Sabcia, mogę Ci dopingować ..czasem robię koktajle, bo je lubię i weekendowa jest dobra...i skuteczna... został mi nawyk sypania ziół do wszystkiego! i zieleniny ale ...trzeba uważać ze słonecznikiem itp, bo za dużo idzie w biodra! co jakiś czas dietetycy bombardują nas nowinkami:P kiedyś był modny ryż! potem ktoś wymyślił, że tylko kasze! soja... może to zależy od żołądka? i predyspozycji organizmu? w myśl modnej diety, przerobiłam ciemne ryże, makarony, kasze...i miałam mega zatwardzenia! i burczenia w brzuchu, fakt kasze zatykają jelita i nie czujesz głodu...ale...najlepiej jeść wszystko tylko w małych ilościach nie rezygnowałabym z ziemniaków, mało kaloryczne i szybko są trawione...nie wiem skąd się to bierze, że ziemniaki powodują tycie? pewnie przez dodanie sosów, schabowego... z warzywami są OKY odwiedzam toaletę codziennie i nie słucham już tekstów,że tylko ! kasza:O nie wiem też, dlaczego większość diet oparta jest na piersi z kurczaka lub indyka- przecież to same hormony, antybiotyki...i jak po tym schudnąć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eklerekk 0 Napisano Luty 21, 2010 Witajcie ,zrobiłam już dwa koktajlowe odchudzania - wynik jak przy od truciu ,ale jestem zadowolona i chcę zająć się na stałe przejść na ten styl odżywiania ,ale potrzebuje wsparcia i doświadczenia innych stosujących tę dietkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vanili 0 Napisano Luty 21, 2010 Witaj Eklerku... które koktajle robisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Agiszka Napisano Luty 22, 2010 Witam! chciała bym sie do Was przyłączyc.. jestem nowa i nie obyta w Waszej diecie strukturalnej:P Czy ona naprawde dziala?? moze na poczatek napisze jaki mam problem. Napewno jak kazda z Was chciala bym schudnąć. U mnie problem tkwi w tym, ze bardzo duzo ( amianowicie 24kg) przytyłam podczas ciazy:/ mam cholerne rozstepy i strasznie obwisły brzuch:/:/ po porodzie cieszyłam sie bo kg zaczeły szybko spadac. do czasu jednak:/ stanęło na tym, ze zostalo mi 8 kg do wagi sprzed ciazy. waga stoi i w miejscu. dodam, ze karmie piersia wiec raczej nie moge jakos drastycznie sie odchudzac.. czy któras z was ma dla mnie jakies rady??;) pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eklerekk 0 Napisano Luty 23, 2010 Robiłam zestaw podstawowy na weekendowe odchudzanie ,teraz mam ochotę zrobić w ciągu tygodnia bo juz mi czegoś brakuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka85 0 Napisano Luty 23, 2010 hej dziewczyny planuję zrobić weekendową dietkę od czwartku do soboty tylko muszę pojechać po ten morszczyn ale trochę się boję że nakupuję tej zdrowej żywności a koktajle okażą sie wstrętne i nie będę ich pić albo tego że koktajl wypiję ale będę chodziła głodna.... mam nadzieję że mi się uda a na pewno zamierzam spróbować, ta dieta chyba odchudza bardzo delikatnie więc bardziej mi zależy na poprawie skóry, włosów itp mam nadzieję że wytrzymam i że poskutkuje, czytałam że dziewczyny różne opinie mają ale chyba przeważają te pozytywne :) pozdrawiam i życzę powodzenia, sobie też :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vanili 0 Napisano Luty 25, 2010 Witajcie... Agiszka, myślę, że możesz stosować dietę, jedynie nie wszystkie produkty na raz, gdyby coś miało uczulić maleństwo..w końcu autorem diety jest lekarz... Dziewczyny, koktajle są pyszne..wiadomo, trzeba uważać i po wypiciu koktajlu nie objadać się, bo on zawiera kalorie i zdrowe odżywcze składniki....zacznijcie powoli wprowadzać i przyzwyczajać się do tego sposobu odżywiania... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Agiszka Napisano Luty 27, 2010 A ta dieta weekendowa to jaka??;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vanili 0 Napisano Luty 27, 2010 Dietę tzw weekendową można stosować w dowolnym terminie...ale tak przyjęto, że weekend - to odpowiedni czas .. Dietę rozpoczyna się w PIĄTEK. 15.00 Normalny ostatni posiłek , najlepiej w tym dniu zrezygnować z mięsa. Dużo pić min. 1,5 l wody i zielonej herbaty. 18.30 Zmiksować: 200 ml jogurtu lub kefiru 1,5-2% tł małego banana 1 łyżkę siemienia lnianego 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych SOBOTA 8.00 Zmiksować: 250 ml mleka sojowego (słodzone cukrem trzcinowym 43 kcal na100ml) 200g truskawek (zamiennie wiśnie, maliny, porzeczki cz. , jagody) 1 łyżkę siemienia lnianego 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych 11.30 Zmiksować: 250 ml soku pomarańczowego 4 szt. moreli suszonych, 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych 15.00 Zmiksować: 300 ml soku pomidorowego 1/2 puszki tuńczyka w sosie wł (puszka ok.200g (zamiennie tofu lub feta 40 g) 1 łyżka siemienia lnianego 1 mały ząbek czosnku 1/2 łyżeczki morszczynu 18.30 Zmiksować: 250ml mleka sojowego 6 szt. moreli suszonych 1 łyżkę siemienia lnianego 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych NIEDZIELA 8.00 Zmiksować: 250 ml mleka sojowego (słodzone cukrem trzcinowym 43 kcal na100ml) 200g truskawek (zamiennie wiśnie, maliny, porzeczki cz. , jagody) 1 łyżkę siemienia lnianego 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych 11.30 Zmiksować: 250 ml soku pomarańczowego 4 szt. moreli suszonych, 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych 15.00 Zmiksować: 300 ml soku pomidorowego 1/2 puszki tuńczyka w sosie wł (puszka ok.200g (zamiennie tofu lub feta 40 g) 1 łyżka siemienia lnianego 1 mały ząbek czosnku 1/2 łyżeczki morszczynu 18.30 zmiksować: 250 ml mleka sojowego małego banana 1 łyżkę siemienia lnianego 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katiwik 0 Napisano Marzec 5, 2010 Witam -chciałam sie do was przyłączyć. uważam, że dieta strukturalna jest mądra, zdrowa, odżywcz. To nie dieta-to raczej sposób na życie. Katiwik czyli 175 cm i 103 kg ( zgubiłam już 7) Pozdrawaim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katiwik 0 Napisano Marzec 5, 2010 Wiecie co? Oprócz przepisów na koktajle brakuje mi jakichś przepisów innych, które np. mogłabym przyrządzic i zabrac do pracy. Kto sie może jakimś fajnym podzielic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vanili 0 Napisano Marzec 5, 2010 Witaj Katiwik... w empiku można dostać książki dr z przepisami..poradami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Joanka76 Napisano Kwiecień 12, 2010 Cześć, postanowiłam spróbować z dietą strukturalną. W ciągu roku schudłam 20 kg, w ciągu kolejnego 6 kg i parę miesięcy temu odchdzanie się zatrzymało. Waga ani drgnie. Mam nadzieję, ze jeszcze ktoś tu zajrzy, w grupie raźniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vanili 0 Napisano Kwiecień 15, 2010 Witaj! gratuluję!!!! a schudłaś na strukturalnej? podobno dochodzi się do wagi, jaka odpowiada organizmowi i jest STOP ale próbuj!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kejsi Napisano Kwiecień 22, 2010 Witam wszystkich bardzo serdecznie, chce dolaczyc do Was mile Forumowiczki. Jestem w trakcie zrzucania nadwagi, zrzucilam 7kg, ale chce jeszcze do wakacji zrzucic 15:). Jestem pelna optymizmu i wierze, że mi sie uda, bede obserwowala to forum i chetnie dzielila sie smacznymi odchudzajacymi przepisami kulinarnymi... pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Barbarajanina Napisano Kwiecień 23, 2010 Witam wszystkich. Od dwóch tygodni stosuję moją dietę, ale opartą o strukturalną. I schudłam 3 kg. Wcześniej byłam na proteinowej, po 3 tygodniach schudłam 3 kg, potem „dobrałam kilogram i waga się zatrzymała. Po przeprowadzeniu diety weekendowej z powrotem zaczęłam chudnąć! Trzymam za was kciuki dziewczyny! --------- Postanowiłam schudnąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kikuchi Napisano Kwiecień 26, 2010 To ja tez sie! wlasciwie odzywiam sie od lat bardzo zdrowo dzieki czemu schudlam ok 16 kg. niestety ostatnia zima byla ciezka i bardzo dluga wiec musialam zmienic swoje nawyki zywieniowe poniewaz marzlam i troszeczke przytylam (2 -3 kg). w opisywanej diecie strukturalnej zafascynowaly mnie te eliksiry, bo wlasciwie nie chodzi mi o radykalne i szybkie chudniecie - tylko bardziej o stabilizacje wagi, odzywienie organizmu i jeszcze powolutku, zeby zrzucic ok 6 kg. Wypilam dzisiaj po raz pierwszy eliksir z avocado - wcale nie jest taki straszny :) dla poprawienia smaku dodalam kilka kropel tabasko, zamiast morszczynu ( mam nadzieje, ze nie przekrecilam nazwy....) inne wodorosty tzw salate morska - mysle ze mozna tez zastapic ewentualnie wakame. wydaje mi sie, ze zastepowanie alg jest mozliwe - poniewaz wszystkie one posiadaja ogromne ilosci witamin oraz mikroelementow... oczywiscie moge sie mylic, ale grunt to dobre checi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vanili 0 Napisano Maj 3, 2010 hej, witajcie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sabcia 0 Napisano Maj 17, 2010 Witam! Od 9 dni jestem na diecie strukturalnej :D Wreszcie sie zawzielam, bo lato nadciaga a moje boczki rosna jak szalone :( no coz...czas na bikini potrafi doskonale zmobilizowac.Zagladam tu od jakiegos czasu i szkoda ze nikt tu sie nie udziela.Postanowilam opisywac postepy w dietce, moze zachece kogos do wspolnego koktajlowania.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sandy Cheeks Napisano Maj 24, 2010 Cześć :) W takim razie ja się przyłączam :) Jestem na etapie kompletowania składników. 171 wzrostu, ok 72 kg wagi (piszę około, ponieważ u mnie są duże wahania, kilogram w tą czy w tamtą w ciągu tygodnia mnie nie dziwi wcale). 27 lat :) Ogólnie mówiąc szeroko pojęte zdrowe odżywianie bardzo do mnie przemawia i od dłuższego czasu jest tego coraz więcej w mojej normalnej codziennej diecie. Słabości: uwielbiam jeść i niestety pić też (wielbicielka piwa, heh). Kilka razy w ciągu ostatnich lat schudłam do 5-7 kg, niestety z efektem jojo:( Dziewczyny, bardzo Wam kibicuję i mam nadzieję, że również znajdę tu motywację i inspirację, żeby jednak wytrwać. Pozdrawiam !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anielicaa29 Napisano Czerwiec 1, 2010 Witajcie, ja też się przyłączam! Dużo się naczytałam o różnych dietach i zdecyduję się na tą- diete strukturalną. Przekonało mnie to, że nie powoduje efektu jojo, pod warunkiem, że będziemy się trzymać większości jej składników już zawsze. Ja już w 99% przestawiłam się na pieczywo ciemne, no i patrzę co jem, obiad nakładam sobie na mały talerzyk, posiłki ustawiam mniej więcej co 2,5 godz, jem około 5 posiłków (śniadanie to podstawa, potem jakiś jogurcik lub owocek, potem obiad, znów jakaś drobna przekąska i wreszcie lekka kolacja). A tak wogóle to mam 29 lat, dwójkę dzieci, po których zostało mi 10 kg na plusie (5 po pierwszym i 5 po drugim). Mam 161cm i 67 kg, mój cel to chociaż 60!!!Ćwiczę kiedy maludy idą spać, chcę jeszcze wygospodarować 15 minut rano na szybką gimnastykę, choć na razie się nie udało, wyłączam budzik i śpię dalej. Od jutra biorę się ostro za siebie. Trzymam kciuki za Was kobietki, spodziewam się super wyników Waszych i swoich przedewszystkim. Pozdrawiam gorąco! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość blackqueen92 Napisano Czerwiec 18, 2010 jeśli ktoś z Was posiada tę dietę , to poproszę o przesłanie jej na adres blackqueen92@wp.pl z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam ;) ;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grażżka Napisano Czerwiec 18, 2010 http://www.strukturalne.fora.pl/ to masz wszystko... pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maria 13 Napisano Czerwiec 28, 2010 ta dieta tak jak wszystkie działa kilka dni a potem waga wraca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maria 13 Napisano Lipiec 12, 2010 nikt jej nie stosuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość elusialew1 Napisano Lipiec 12, 2010 http://takschudne.iq24.pl/ opiszcie ja na moim forum zapraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość potrzebująca wsparcia:) Napisano Lipiec 29, 2010 Witam Waleczne!:) chciałabym się z Wami podzielic moja decyzją, prościej mówiąc, koniec z pustym gadaniem, chciabym ale ale ale.... wyrzucam słodycze z mieszkania, kupuję skakankę i ogólnie biorę sie za siebie! będę tu zaglądać i zdawać relacje... jak mi się uda to wam na pewno:) trzymajcie kciuki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość _ulinek_ Napisano Wrzesień 2, 2010 http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2403871,5,21,50262,Fruzia.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach