Gość Wiktorik Napisano Marzec 20, 2014 Odleżyny to straszna sprawa.. Wiele zależy od tego jakie są i gdzie się pojawiły, ale musimy bardzo dbać, żeby się nie powiększały i w miarę szybko zadziałać. Mój lekarz powiedział, żebym kupiła curiosin. Szybko zadziałał, pomógł bardzo, bo teraz po jakimś czasie nie mam już żadnego śladu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pyśkal Napisano Marzec 25, 2014 Jak do mnie przychodziła pielęgniarka środowiskowa to także używała tego żelu curiosin. U mnie jakiś miesiąc stosowania i po odleżynach śladu nie ma. Jest super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wiktorik Napisano Marzec 25, 2014 Nic dziwnego, że wiele osób, które się na tym znają stosują ten żel. Jest bardzo skuteczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pyśkal Napisano Marzec 28, 2014 Ja tak naprawdę zdałam się na specjalistów, bo sama nie wiem co bym wybrała. Na szczęście lekarz i pielęgniarka znają się na tym. A żel jest łatwo dostępny, bo nie potrzeba recepty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wiktorik Napisano Marzec 30, 2014 To jest duży plus, że nie potrzeba recepty. Ale pamiętajmy, że w przypadku tak poważnych spraw jak odleżyny musimy iść do lekarza żeby skonsultować. Można zasugerować co mógłby przepisać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pyśkal Napisano Marzec 31, 2014 Zgadza się, farmaceutki też na pewno wiedzą, co robią ale w poważnych sprawach lekarz ma decydujące zdanie. Mój zalecił bardzo słusznie curiosin i zadziałał :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wiktorik Napisano Marzec 31, 2014 Ostatnio moja sąsiadka chciała żebym jej poleciła coś dobrego. Oczywiście powiedziałam jej o tym, czego sama używałam.Poszła do lekarza i przepisał jej właśnie to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 31, 2014 curiosin jest skuteczny, ale ostatnio zakupiłam na stronie apteki czerwonej Avilin tez jest skuteczny, przemywam ranę dookoła i jeszcze sudocrem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Murka Napisano Kwiecień 8, 2014 Poszłam do lekarza, żeby zapytać, bo niestety mam ten sam problem.. Powiedział, że w przypadku moich odleżyn mogę spokojnie używać curiosinu i na pewno mi pomoże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 10, 2014 Paskudne są odleżyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pyśkal Napisano Kwiecień 14, 2014 Paskudne to mało powiedziane.. Jak się szybko nie znajdzie odpowiedniego leku to czeka na nas poważny problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wiktorik Napisano Kwiecień 23, 2014 Niestety, jak tylko zaniedbamy to będzie strasznie. Jak tylko coś małego się pojawia, natychmiast trzeba interweniować i kupić coś dobrego i skutecznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Klementa Napisano Kwiecień 23, 2014 U mnie też curiosin pomógł. Kiedy ktoś ma odleżyny to raczej ma wiele wydatków związanych z innymi sprawami więc jeśli można trochę mniej wydać to jest super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 24, 2014 Mojej babci leczono odleżyny tzw. terapią światłem Bioptron (czyli światłem spolaryzowanym) w http://opiekapielegniarskadomowa.pl/ - bardzo jej to pomogło, polecam wypróbować tę metodę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wiktorik Napisano Kwiecień 24, 2014 I jak długo miała stosowaną taką metodę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 9, 2014 58745874 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maya78 0 Napisano Maj 19, 2014 Nigdy nie sądziłam, że udzielę się w takim temacie ale bliska mi osoba leży teraz w szpitalu od dwóch miesięcy. Pielęgniarki przy przyjęciu powiedziały, żeby kupić Sudocrem. Podchodziłam do tego sceptycznie ale w aptece też mi to polecili... i rzeczywiście znajomy miał tylko 2 odleżyny w ciągu tego czasu! Non-stop leży więc maść ewidentnie działa chociaż powiem, że jednak materac to najważniejsza rzecz! My kopiliśmy taki za aż 400zł ale pompuje co chwilę w innych miejscach, jest doskonały! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Hyperoil Napisano Maj 29, 2014 Witajcie, a próbowaliście takich opatrunków jak HyperOil. Znajoma, która opukuje się osobami we Włoszech mówi, że wszyscy tam tego używają i jest ponoć rewelacyjne a do tego naturalne! Spotkał to ktoś u nas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agarta33 Napisano Maj 31, 2014 Ja brałam żelem curiosin i robiłam zwykłe opatrunki, żeby skóra maksymalnie mogła oddychać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość małami29 Napisano Czerwiec 3, 2014 moja babcia stosowała na odleżyny żel curiosin. bardzo fajnie regenerował uszkodzoną skórę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 Zamówienie złożone na próbki Hyper Oil. Fajny kontakt z człowiekiem z tego sklepu. Dobrze, można sobie przetestować produkt w małym opakowaniu. Powiedział, że będzie już widać zmianę bardzo szybko. Zobaczymy?! Zamówię ewentualnie większe opakowanie. Mam do podleczenie piętę. Wszystko dobrze wytłumaczy jak postępować, jak odciążać. Jak będziecie mieli info jak Wam idzie leczenie dajcie znać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 U mnie podobnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość klepaczka5 Napisano Czerwiec 20, 2014 Odleżyny są jednym z pierwszych i najbardziej kłopotliwych powikłań wynikających z dłuższego pozostawania w bezruchu. W przypadku osób starszych lub niepełnosprawnych pozostających w łóżku, odleżyny mogą powodować znaczne problemy. Sudocrem w tym wypadku działa naprawdę skutecznie, pomaga uniknąć odleżyn a także goi już te powstałe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 8, 2014 hej, jakie poduszki przeciwodleżynowe polecacie? Jestem po lekturze tej strony: http://www.poduszka-przeciwodlezynowa.rehab.net.pl i szczerze mowiąc juz zgłupiałam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość4izza Napisano Lipiec 11, 2014 Chyba materac lepszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość helio33 Napisano Lipiec 11, 2014 u mojego dziadka pomagał najlepiej sudocrem. Nie miał co prawda nigdy odleżyn do kości, ale może była to zasługa profilaktycznego stosowania kremu. Na otarcia też był niezastąpiony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość antonina49 Napisano Lipiec 13, 2014 Jeśli wiadomo, że chory będzie leżał bez ruchu dłuższy czas, to oczywiste jest, że mogą mu się zrobić odlezyny, poza smarowaniem profilaktycznym ważne jest przewracanie. U mnie na powstałe odleżyny smarowało się curiosinem, jeśli dojdzie do znacznego uszkodzenia skóry, to trzeba wzywać lekarza, leczenie jest długie i męczące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 28, 2014 Moja babcia już od jakiegoś czasu nie wstaje z łóżka. Leczymy odleżyny specjalnym opatrunkiem. Od kliku tygodni korzystamy z ich usług http://opiekapielegniarskadomowa.pl/ i jestem bardzo zadowolona. W końcu mam pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 7, 2014 najlepiej zamówić opiekę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość paulina3_0 Napisano Sierpień 31, 2014 Mnie na opiekę nie stać, więc jakoś sobie radzimy sami, co też nie jest łatwe, ale jak nie ma wyjścia to trzeba. Rany muszą być oczyszczane przez chirurga, więc zamawiamy wizyty domowe, bo babcia nie może chodzić, ani w ogóle wstawać. Opatrunki nie sa tanie, ale są konieczne. Żelem curiosin też smarujemy, ten na szczeście nie jest drogi a troche nam go schodzi, bo rana jest rozległa, plecy i pośladki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach