Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie mam pojecia

SZWAJCARIA - czy ktoś tam pracuje?

Polecane posty

Gość no nie mam pojecia

jeśli tak, to mam kilka pytań

Gość no nie mam pojecia
pytania mam nastepujace: 1. czy to prawda, ze jadac pracowac do Szwajcarii musze miec jakies pozwolenia itp? 2. jakie to dokumenty?

Gość HENK1
Nie wiem,oi nie są w uni,a a i na carno to strasznie niebezoiecznie. Społrczeństwo potpierdala strawsznie i nikt się nie utrzyma,ale są

dokumentów musisz mieć i to sporo :) nie wiem dokładnie ile , ale troszke musisz sie nabiegać polecam ambasade szwajcarska :) Tam Ci wszystko powiedza :) ps. swoja droga co chcesz tam robić ?? Ulice zamiatać ??

Gość no nie mam pojecia
chce pracowac jako au pair ale wlasnie przerazily mnie te dokumenty dlugo czekales zanim wszystko zalatwiles?

au pair ?? - a po polsku mozna ?? Hmm.. u mnie było tak iż robiłem tak ze nikt nie wiedział :) zaś kolega który wszystko legalnie chce w życiu robic czekał jakiś roczek na wszystkie dokumenty ( dawno to było, ale było) CO do roboty, to tam jest tak ze dbaja o swoje interesy, najpierw jest szwajcar a potem długggo długggo nic. Nastepnie obcokrajowiec znajacy niemiecki, obcokrajowiec nieznajacy jezyka , na końcu (tak sie spodziewam) ze jest polaczek:) mentalnośc coś na wskroś Kanady, podobnie tam jest

Gość no nie mam pojecia
au pair - mieszkajaca u rodziny (w moim przypadku przez wakacje) opiekunka do dziecka jakim cudem zrobiles tak, ze nikt nie wiedzial? przeciez nie moge czekac ruski rok na dokumenty... :O i tak sie sklada, ze niemiecki akurat znam :P poza tym mysle, ze to duze uproszczenie to najpierw szwajcar, potem dlugo, dlugo nic etc.

a kto powiedział ze czekalem ?? :P Oczywiście ze uprosciłem to ale tak tam jest. Ze niełatwo znajdziesz \"ludzka\" prace. Ale widze ze masz robote nagrana, więc problemu nie ma. Plus dla Ciebie ze nasz niemiecki , Co do dokumentów to napewno musisz zadbac o ubezpieczenie, i karte pobytu (czy cos w tym stylu) oraz jakis dokument pozwalajacy CIi pracowac (moze byc tak ze bedziesz musiala posiadac jakies papiery ze potrafisz opiekowac sie dziecmi:) Mam rozumiec (podejrzewam) ze \"wakacyjna robota \" ??

Gość no nie mam pojecia
tak, robota wakacyjna, ale nagranej jeszcze do konca nie mam i dopiero teraz uslyszalam o tych wszystkich papierach i jestem przerazona! bo jak bede szukala jeszcze jakies 2-3 tygodnie to mi sie nie oplaca nawet szukac bo przeciez nie zalatwie migiem papierow... :O

Gość no nie mam pojecia
swoja droga to ubezpieczenie i zezwolenie na prace rozumiem, sa ok. ale jak walsnie czytalam o tej kracie pobytu, ze musze miec nagrane mieszkanie itp. to ehhh, normalnie prawie, ze drugie USA

coż takie sa uroki pracy za granica, ale \" w pracy za granica\" to chyba inaczej działa , nie trzeba az tak wielu papierków Co do mojego niby uproszczenia o hierarchi ludzi pracy to jest to prawda , odrobinke uogólniona (wszedzie sa wyjatki) ale blisko realizmu niż fikcji :)

Gość no nie mam pojecia
mam nadzieje (zludna bo zludna, ale zawsze jakas), ze ja trafie na ten wyjatek... w kazdym razie dziekuje za potwierdzenie informacji. teraz wiem, ze musze sie sprezyc w poszukiwaniach. bardzo dziekuje i juz ide dobranoc :)

Ciesze sie ze mogłem pomóc :) Powodzenia w załatwianiu dokumentów Dobranoc