Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakaku

co moze byc przyczyna bolu nóg? szczegółnie piszczeli?

Polecane posty

Gość kakakakaku

od jakiegos czasu bola mnie nogi, tak jak by kosci. Na poczatku bolały zazwyczaj w nocy albo rano, ale jak na chwile wstałam albo pochodzilam to mialam spokoj na jakis czas. Dziasiaj juz cały dzień mnie boli prawa noga i bol siega nawet az do uda. Miał moze ktoś tak?

Gość A rosniesz jeszcze
Bo mi to na bóle wzrostowe wygląda.

Gość kakakakaku
to nikogo nogi nie bolą?:) a jezeli chodzi o ten reumatyzm, to mozliwe ze w moim wieku moge na niego cierpiec?

Gość upupuup
ja bym obstawiala ze to jednak takie bole wzrostowe

Gość fsfsdfs
A ja z innej beczki. Mięsień na piszczeli boli i to bardzo bo nie jest silny. Może np. boleć kiedy nosimy buty i obwaiamy się ze mogą spaśc nam z nóg, lub są po prostu niewygodne. nie wskoczyłaś niedawno w jakiś baleriny króre się nogi nie trzymaja???!!!:) Ja stawiam na buty. Później noga jest przemęczona i nie odpocznie przez noc. A jeśli dodasz do tego alkohol-np.piwko wieczorem lub zabawę w dyskotece -bóle i skurcze murowane. Polecam MAGNEZ, no i napisz czy butu wykluczone czy jednak nie???:)

Gość kakakakakaku
buty raczej wykluczone, bo nosze sportowe:( magnez tez łykam od jakis 3 tygodni i witamina bo wczesniej mialam takie dziwne mrowienie w palcach lewej reki. Moze jednak jeszce troche urosnę?;) ostatnio zauwazylam ze nie boloa mnie tylko piszczele ale tez stopy, kolana, a nawet palce u rąk. Chyba sie przejde do jakiegos specjalisty:)

Gość powiedz mi tylko czy czasem
nie mieszkasz na Dolnym Śląsku?

Gość kakakakaku
mieszkam na Górnym Slasku:) nie wiedzialam ze to moze miec jakis zwiazek:):)

Gość powiedz mi tylko czy czasem
jeśli chodzi o te bóle piszczeli, to ja cierpię na nie od dziecka i jest tak jak opisujesz, najczęściej boli w nocy:O coś potwornego jak byłam młodsza to oczywiście mama myslała, że coś wymyślam, jak już stałam się dorosła to wydało się to dziwne, bo to jest jak ból reumatyczny, a trudno żeby w wieku 18-tu lat mieć reumatyzm:O w końcu lekarz uświadomił mi, że jednak jest to bardzo normalne i że sporo osób mieszkających na Dolnym Śląsku dotyka tenże ból, bo rzekomo tutaj mamy jakis mikroklimat czy coś w tym stylu:) natomiast jak jest na Górnym Śląsku to już nie wiem:)

Gość kakakaku
nie mowilam ze rosne, a lat mam 22:) a ta strona cos sie nie otwiera

Gość upuupup

Gość kakakaku
tak wic bylam dzisiaj u lakrza, z oim problemem, ale mnie ciut zlekcewazył... zapisal febrofon i powiedzial ze mam brac potas :/ miesiac temu robilam sobie badania krwi, ob mam 13. troche sie boje bo sie na czyalam na necie o roznych nieciekawych chorobach...

Gość lokomotywa
kakakaku... ob 13 to jeszcze w normie u kobiet do 15 ja tez kiedys mialan 13 ( a nic mi nie bylo... przynajmniej tego nie odczuwalam ) a za miesiac mialam juz 5 powtorz badanie za jakis czas

Gość borelia
a ja mysle ze powinnas zrobic badanie z krwi na boreliozę. Mialam dokładnie takie same objawy i wyszło ze mam borelioze. Tylko ze ja chodzilam przez 1,5 roku z tym i zaden lekarz sie nie skapował. Mysle ze dla swietego spokoju zrob sobie badanie na czynnik reumatoidalny i borelioze.

Gość tez mnie bolą piszczela
nie wiem dokladnie ale magnez czy potas mogą pomoc na bole mięsniowe w łydkach, jak jest ból kosci to chyba cos innego, w kadym razie w przyszlym tygodniu ide do lekarza z tym,

Gość kakakaku
no mi tez sie wydaje ze to nic nie pomoze, ale brac nie zaszkodzi... chyba zrobie sobie tez test na borelioze, ale czy jest to mozliwe zeby nie zauwazyc ugryzienia kleszcza?

Gość mariolka88
mnie tez kiedys tak okrutnie bolalo :/ ale nie pamietam od czego to :/

Gość borelia
jest to podobno mozliwe ze nie wiesz ze cie kleszcz ugryzł. ale prawdopodobieńswto jest małe. zreszta lepiej zbadac i wykluczyc i szukac czegos innego.

mam dokładnie taki sam ból...byłam u lekarza rodzinnego i on kazał zrobic krew na boleriozę. W pn idę zobaczymy...boli mnie juz tak ze 3 mies i coraz bardziej:(

Gość maść
Też czasami mam te bóle kości, zwłaszcza wieczorem. Moim zdaniem to może być coś reumatycznego od wychłodzenia, bo zawsze dotyka mnie to kiedy np do późnego wieczora chodzę z odkrytymi nogami. I od dziecka walczę z tym maściami rozgrzewającymi - działa! :) Szczególnie polecam taka niemiecka bodajże Kur-a-san, zawsze mi pomagała. Powodzenia! :)

Gość Piczka11
Mnie też bardzo bolą piszczele :( Ale mieszkam na Dolnym Śląsku i miałam ostatnio trochę stresu... Może to ma jakiś związek z moim bólem.

Gość gość
Moja mama tak ma, to niewydolność żylna. Zrób badanie dopplerowskie (przepływy żylne) u flebologa (naczyniowca) czy ktoś w rodzinie ma żylaki ? dbaj o odpowiednią ilość magnezu i potasu, łykaj preparat z diosminą, powinno pomóc

Gość gość
Ja ma zespół niespokojnych nóg. Objawia się bólem nóg w spoczynku oraz koniecznością poruszania nimi. Jak rozchodzę, to przestaję boleć. Na to nie ma lekarstwa.

Gość anka z krakowa
To prawdopodobnie jest tzw. zespół niespokojnych nóg. Zwróć sie z tym problemem do neurologa. Przeczytaj rownież w Wikipedii o tym zespole.

Gość gość
Juz sie wypowiedziam w tym temacie-szukaj postu od laski z bolem piszczeli po Zumbie. Jest to SHIN SPLINTS (MTSS). To sa miesnie i poza odpoczynkiem i przykladaniem lodu nic nie poradzisz. Bole pojawiaja sie po aktywnosci fizycznej i trwaja dlugo. Jak czytam niektore posty to mi sie wlosy na skorze jeza! Borelioza?! Ludzie!!!!!!

nieprawidłowa postawa ciała niewłaściwe obuwie obniżony łuk stopy niedostateczna rozgrzewka błędna mechanika biegu i chodu, źle dobrane buty przetrenowanie, zmęczenie, można zapobiegać wykonując ćwiczenia, należy stanąć twarzą do ściany i oprzeć o nią dłonie, skrzyżować lewą nogę z prawą, tak żeby palce lewej nogi stale dotykały podłogi, teraz piętę lewej nogi należy powoli dociskać do podłogi, ćwiczenie powtarza się 20 razy i prawa noga. Stosuj regularnie okłady z lodu – przykładaj bolące miejsce lodem 3 -4 x dziennie za każdym razem do uzyskania delikatnego bólu z wyziębienia.

Przyczyny takiego bólu mogą być różne. Dokładnie nie będę opisywał, ale tutaj masz wszystko

Gość gość
od ponad 20 lat naukowcy badali malza perna caniculus -gasi stan zapalny stawów- reumatyzm ,zwyrodnienia ,wskazany dla sportowców ,osób z nadwagą od 2009 w POlsce dostępny lyprinol-ole z małza perna caniculus -cena zbyt wysoka 120żł w badaniach była przebadana inna postać małza -mączka perna caniculus -podawana z tranem -wyciszała stan zapalny ,tylko małż zielony ma kwasy p/zapalne powstrzymujące reumatyzm i w 100% bezpieczny bo naturalny w Polsce dostępne wersje green lipped mussel lub grunlipmuschel -cena 150 kapsułek po500mg -czyli cena dostępna dla nas -do kupienia na '' eperna.pl'' poczytać-jest tam też dieta ..........

Gość gość
To może być bolerioza!!!