Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zakamuflowana

Tłuste i mieszane cery jakich kremów używacie na codzień pod podkład?

Polecane posty

Matująco - nawilżających - jeśli tak to jakich i czy są godne polecenia? Jeśli nawilżających i lekkich że nie powodują błyszczenia - to tez jakich:)? ja obecnie używam effaclar k (cudeńko dosłownie) ale ma śladowe ilości kwasu, więc wypadałoby odstawić na zbliżające się wielkimi krokami lato :), bo opalanko mam w planach.

Gość Andrzej fajny facet
używam tylko kremu nivea soft, on praktycznie tylko nawilża i buzia nie jest tłusta :) Jestem bardzo zadowolony i ładnie pachnę :)

Gość Andrzej fajny facet
jaka parafinę :-o ma witaminę E, a to eliksir młodości :)

spójrz na skład wydaję mi się że Nivea ma takie cuś \"paraffin Oil, paraffinum\" a to jest bardzo beeee ;) przy zatykających się cerach.

Gość matujacy tylko z garniera

oj, kremy tylko matujące przynoszą więcej szkód niż pożytku ! przynajmniej mnie = / a ten z garniera jest wyjątkowo ciężki i się brzydko roluje, fuj.

Gość a własnie miałam pytac o
o to samo. tez szukam kremu do mieszanej cery takiego pod makijaż. a nivea i innych z tym parafinum nie moge bo mnie syfi po nich... narazie uzywam takiego z avonu poki go nie wykoncze. zaczelam zamienaiac wszystkie kosmetyki na bardziej naturalne. wczesniej nie mialam pojecia co tam w nich siedzi.

no ja tak samo, kafe!!! mnie oświeciła:D, od kiedy nie używam tych z parafiną i dowiedziałam się o kwasach, czuję że zyję :D tylko widać jakoś nikt się nie rwie do niesienia pomocy. la roche posay to cudowna marka, drogie kosmetyki ale warte swej ceny, mają w ofercie krem matująco - nawilżający, ale taki drogi że szokeeee 😭, więc może ktoś co innego poradzi.

Gość toja27
no własnie mnie tez kafe oswieciło. :-) a zamiast wszystkich zeli i kremow na celulit uzywam peelingu kawowego i oliwki. i czasami algi.

Mam bardzo tłustą cerę i nie nakładam żadnego kremu pod podkład. Myję twarz żelem, przecieram skórę tonikiem, nakładam podkład i nie świecę się tak szybko. Dzisiaj rano przez pomyłkę nałożyłam krem, zaczęłam się świecić po 15 minutach i jak neon świeciłam się przez cały dzień. Mam tak tylko wtedy, kiedy nałożę krem na dzień. Na noc nakładam krem nawilżający z Garniera.

heh, to u mnie by się nie sprawidziło ja mam mieszaną z tenencją do przesuszenia, czyli jak nie nakremuję, to w efekcie tłuści sie jeszcze bardziej, bo to reakcja obronna (wytwarzanie łoju)

ja uzywam emulsji matujacej z serii Iwostin Purritin a na to nakladam baze pod makijaz i dopiero podklad, dzieki bazie wytrzymuje caly dzien bez blyszczenia, czasem tylko jak caly dzien jestem poza domem to wystarczy bibulka matujaca i tyle. czasami nawet uzywam samej bazy bez kremu i tez jest ok.

teraz zaczęłam używać krem-żel Loreala Happyderm :) nie najgorszy - ale nadal poszukuję...jak na razie z żadnego nie byłam nawet w 80% zadowolona :)

Mam tłustą cerę i baaaardzo odpowiada mi ochronny krem nawilżający ochronny Garniera. Na opakowaniu pisze chyba że jest do tłustej i normalnej.

Gość u mnie nivea odpada
bardzo się po niej świecę, na dodatek zapycha potwornie pory (wysyp pryszczy), garniera próbowałam - to samo. Lirene nawilżający to samo :/. Teraz mam próbkę Skinset Vichy i jak na razie jest ok (chociaż mogłoby być lepiej)... Moja cera najlepiej toleruje sam podkład (niestety), tak więc przecieram twarz tonikiem lirene do cery tłustej i mieszanej (rewelacja, za to tonik dermiki meritum jest fatalny - jakbym przecierała się olejem ;/), następnie nakładam krem pod oczy i za chwilę podkład do cery tłustej i mieszanej - revlon - colorstay with softflex - bez kremu twarz wytrzymuje 9 godzin bez świecenia - z kremem lirene, garnier czy nivea podkład wytrzymywał 3 godziny i czułam lepkość tuż po nałożeniu... z vichy wytrzymuje 6 godzin. Czy ja mam tak fatalną cerę? Zacznę używać kwasów na jesieni, może coś to pomoże... Pozdrawiam

Gość ja tez mam mieszana
i jak nie dam zadnego kremu to nie moge rozsmarowac pudru... a podobno do takiej cery dobra jest taka oliwka firmy HIPP... nie próbowałam... a na noc uzywam kremu ziaji odzywczo-kojącego. bardzo fajny. syfy się nie robia po nim.

Gość Wino z lodem
Oliwka HIPP jest najlepsza, najlepsza, najlepsza!!!! Wcześniej miałam różne kremy garnier, nastolatka, taki pichtowy i różne inne nawet krem HIPP nie był tak dobry jak ta oliwka.

Gość Wino z lodem
a i dodam tylko że używam podkładu Lirene city matt, a on jest taki jakby to powiedzieć bardzo suchy i trudny do rozprowadzenia na odtłuszczonej skórze, ale za to po nim buzia nie świeci się jakieś 8 - 9 godzin, może dłużej. No więc jak do tej pory kremy sprawiały że twarz stawała się sucha, ale jak posmarowałam podkładem to skóra mi schodziła, a po tej oliwce nie i make-up łanie sie rozprowaadza:)

Gość dominikausa
A ja uzywam kremu ZIAJA z olejem awokado. Taki niebieski. Kosztuje 5 zloty i jest lepszy niz kremy za 30. Twarz mi sie swiecie zawsze i wszedzie. Juz nic na to nie poradzimy

Ja na lato rezygnuję z podkładu. Stosuję tylko korektor i puder. Teraz mam zamiar wypróbować podkładu mineralnego w proszku, podobno b. dobrze się sprawdza w upały. Dam znać jak się sprawuje :) jeżeli to kogoś interesuje.

ja uzywam biodermine z firmy Biocodex a w tej chwili juz krem z filtrem z dermedic. a jak mam lepsza cere to dior capture r60/80. pozdrawiam :)

eugleno masz moze jakis link do tego podkladu mineralnego w proszku? pozdrawiam :)

Ja polecam bazy pod makijaż. Myję twarz żelem i potem od razu baza. Bardzo dobra jest z Dax Cosmetics, kosztuje ok. 30 zl. Nie zrażaj się objetością, bo jest niesamowicie wydajna. Zostawia aksamitną i matową twarz i przedłuża trwałośc makijażu. A ja pedze do pracy :-(

szatynko ja uzywalam ale jest malowydajny i pomimo ogolnie tlustej skory bardzo mi sie luszczyla po nim :( zuzylam tylko pol opakowania bo az mnie piekla skora wokol nosa i ust. natomiast zel i tonik z tej serii oraz affaclar k sa super. effaclar A.I. beznadziejny. pozdrawiam :)

Gość blbgh
ja używam kremu z Yves Rocher Bio Specific Anti-imprefections i jak dla mnie jest bardzo dobry, pozatym jest wydajny

Gość widnaaaa
:)