Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andrzej z Biłgoraja.

Dlaczego tyle młodych kobiet jest grubych??

Polecane posty

Wawiak ogrzewaczem środkowym naszego ciała jest śledzona i żołądek, a jeśli jemy kwaśne, surowe pijemy hektolitry wody to nie działa dobrze i prędzej czy później odbije się na zdrowiu i sylwetce tez szczupła sylwetka i zdrowie zależy od prawidłowego krążenia w meridianach Niedobory i nadmiary energii w organizmie powodują choroby, m.in. otyłość. Jemy za duzo kwasnego surowego, gotowanie to sztuka, powinno być zrównoważone, posmakowane. Fred zawodowo nie, ale jestem kobietą odpowiadam za żywienie rodziny, stosuję pięć przemian od dwóch lat i widzę róznicę.

Domyślałem się, że możesz mieć coś wspólnego z gotowaniem wg 5 przemian lub makrobiotyką. A którą książkę polecasz? Słyszałem różne opinie.

Gość Dobra Energia
ale temat zdryfował.........

Wątki rózne, ale istota topiku nadal pozostaje. Patrząc na małolaty, widać że wśród nich będzie więcej \"puszystych\" niż wśród moich rówieśniczek, gdy były młode. Amerykanizacja koltury żywieniowej może się stać poważnym problemem

Dobra energia nie tak zupełnie off topic:) Fred ja miałam przyjemność spotkać Ciesielską więc ją. Niektórzy chwalą Temelie. Obu nie radzę łaczyć.Podoba mi się u Ciesielskiej że kuchnia jest naturalna, polska przyprawy. Nie stosuję się ściśle, pozwalam sobie na owocowe grzeszki, ale nie choruję, dobrze się czuję i o tyciu nie ma mowy, chociaż ja z tym problemów nie miałam.

Dzięki maalutka! facet 1978- ja odnoszę inne wrażenie, że jednak populacja wychudzonych anorektyczek jest liczniejsza. Ta tendencja przerzuca się podobno na 30-35-latki.

Gość Dobra Energia
słusznie, w sumie w dobrym kierunku podryfował. :) Nie chcę wyjść na zrzędliwą ciotkę, ale chyba jednak to prawda, że teraz więcej jest otyłych dzieci i nastolatków niż 15 lat temu. Przecież jedliśmy słodycze, piliśmy słodkie gazowane napoje, w domach smażyło się głównie na smalcu.. ale ganiało się do nocy po podwórku, do domu wpadając na szklankę mleka (pełnego - oczywiście)

Rozpier****** mnie kiedy widze rodziców z dzieciakami w macsyfach,jedno dziecko grubsze od drugiego,a mama biegnie za takim z cheesburgerem i namawia,zeby jeszcze kawałek zjadło :-O Rodzice karmcie swoje dzieci z głową!!!

pamietam jak bylem jeszcze w szkole sredniej (mam 27 lat obecnie) to nie bylo tyle otylych dziewczat (chlopcow zreszta tez). byla znacznie wieksza \"kultyra fizyczna\", ludzie chetniej chodzili na spacery, na rower, pograc w siatkowke czy kosza. obecnie tego nie ma :( sam widze tych gowniarzy na moim osiedlu co siedza calymi dniami na schodach przed klatka albo na lawce i zazeraja sie slonecznikiem albo czipsami, zero ruchu. nikt nie pojdzie z nich pograc w pilke nawet, po prostu siedza tak caly dzien ! sa tez wyajtki, mamy na osiedlu boisko do kosza i maly plac zabaw, ale widze tam jakies 5-10 osob max. w kosza to glownie 2/2 graja, zazwyczaj ci sami. a co do kobiet to taki teraz tryb zycia maja, juz nie lataja od domu do domu i nie chodza z kolezankami na spacery bo maja komorki, lepiej przeciez sms wyslac jak ruszyc duupe z domu. kobiety sa tez bardziej naiwne od facetow, zwlaszcza mlode, oraz bardziej podatne na reklamy i sugestie, wiec nic dziwnego ze wpieprzaja wszystko co tylko zobacza. maja tak slaba wole ze nie potrafia sobie NIC odmowic ! poczuja lekki glod i od razu zamawiaja kebaba albo knysze o 24 w nocy, rano na sniadanko 1 kromka albo jakis owoc, a pozniej, jak glod zacznie doskwierac to sie obzeraja pozno w nocy = 100% duppa rosnie od tego. siedza przed TV bo przeciez coraz wiecej seriali jest, siedza przed kompem na gg albo na kafeteriach i zasuwaja tak calymi wieczorami (czasem i dniami), w tym czasie czipsy, batoniki, cukierki itd. czasem jak wychodze na rower to spotykam tak malo rowerzystek ze az glowa boli, czasem potrafie przejechac pol dnia i zobacze moze 1 i to glownie w okolicach miast, dalej juz zadna nie jezdzi. w siatkowke juz nawet nie widze aby jakies wogole graly :( po prostu pierdza w lawki non stop i plotkuja. nie dosc ze obrastaja tluszczem to w dodatku nie maja zadnych zainteresowan, zaniedbuja swoje cialo i umysl, brak im wyobrazni i wogole jakiejs pasji w zyciu, zadnego celu. nic tylko ploteczki, latwy posilek, takie ..... dyskoteki/chlopaki jak s.p. Oksana. zal mi ich. czasem jak przechodze kolo podstawowki czy sredniej i widze jak dzieciaki wybiegaja ze szkoly to ze smutkiem stwierdzam, ze tyle grubych lasek to jeszcze nie widzialem, a nie wierze ze taka tlusta 16latka w wieku 20 lat bedzie szczupla, ona ma juz taki tryb zycia i tego nie zmieni. brak im kompletnie samodyscypliny, nic sobie nie odmowia. tak biernie i konsumpcyjnie podchodza do zycia ze to jest juz zalosne. na szczescie sa jeszcze normalni ludzie, ale jest ich naprawde mniejszosc. nie jestem zwolennikiem anorektyczek, ale dla mnie kobitka powinna miec 19-20 bmi, jest wtedy szczuplutka i zgrabniutka, dla mnie ideal. gadajcie co checie o wnetrzu, o milosci i td, ja wiem co mi sie podoba, widok jakiej kobiety mnie rozgrzewa i podnieca, tluste swinie do nich sie nie zaliczaja. (zeby nie bylo, ja mam bmi ok.23, trenuje, jezdze na rowerze, laze po gorach, chodze na dlugie spacery, nie obzeram sie wieczorami i nie jem duzo slodyczy, wogole fast foodow. wygladam bardzo dobrze, jestem sprawny fizycznie oraz nie mam absolutie zadnych problemow ze zdrowiem, nie pale fajek i malo pije, jak to mowia - w zdrowym ciele zdrowy duch, czuje sie swietnie i nie zamierzam tego zmieniac.) rozumiem ze sa osoby otyle z powodu roznorakich chorob, jednak jestem pewien, ze wiekszosc z ludzi otylych jest sama sobie winna, sa leniami, nie sa zdyscyplinowani, nie maja silnej woli, sa zakomplesieni, bierni, bez zainteresowan i wciaz siedza i zra .

Gość 46768
Cieakwe co dla was znaczy slowo GRUBY:O Bo czytajac kafeterie to nawet Edyta herbus jest gruba i brzydka haha. grubymi sa nazywane dziewczyny, ktore maja normalne masa ciala, np 63-65 kg na 174 cm wzrostu:O

Gość sporo racji chłopie
niestety

Gość Jaaap
Te, Andrzejek! Ty wez sie nie czepiaj, bo wcale duzo dziewczyn grubych nie jest! Nie wiem, czy wiesz, ale jeszcze niedawno byla walka o to, zeby anorektyczki wyszly z mody, co jest jak najbardziej sluszne. I to, ze dziewczyna wyglada normalnie nie powinno nikomu przeszkadzac! Nie jestem za tym, zeby sie utuczyc, bo to niezdrowo, ale uwierz, ze nie kady musi miec wklesniety brzuch, brak tylka i uda jak rozjechane walcem! Poza tym czy ja to wina, ze tak rozprzestrzenia sie to cholerstwo - fast - food?? Znies takie zarcie i sie skonczy!

Gość Dobra Energia
jak jest rozlazły, sflaczały, bez kondycji i energii - wtedy gruby jest :)

Gość tghg
A Andzejek z Bilgoraja niech sie zajmie swoimi syfami na ryju, a nie krytykuje polskie dziewczyny:O sam szpetny, ale czeka na Miss Polonie. Zapomnij !!

Jak jest przestępczość to się zwala na przemoc w filmach Jak jest nadwaga to się zwala na fast food Zawsze na cos trzeba zwalić byle nie na siebie

Gość breeedd
Jak siade to i zza paska "wylewa" mi sie tluszcz:O

Gość Dobra Energia
Tylko głupoty nie ma na co zwalić :O

Gość Jaaap
Ja nie zre tego cholerstwa, i racja mozna sie powstrzymac, ale dla niektorych to za trudne. I nie mow, ze jestes za tym, zeby to bylo sprzedawane w sklepach?! Fast - foody, szlugi, alkohole i wszystkie inne gowna wywalic i nie bedzie korcilo!

Gość o ludzie .
jaka dzis laske widzialem na starowce i wcale nie nalezala do najszczuplejszych ,szatyneczka o dlugich lsniacych wloskach ,buzia jak lala bez tapety a ubrana jak z zurnal normalnie kazdy kostek sie ogladal za nia aaa bobok pelno piszczeli i nie robily takiego zamieszania co ona...

Gość vbfgver
Ja mam 170 cm wzrostu i waze 63 kg. Dla wiekszosci polskich panow (o przepraszam "MISTEROW") jestem GRUBA haha:D jem 5 malych posilkow dziennie, codziennie owoce i warzywa, biegam, jezzdze na rowerze i za Chiny nie moge schudnac!! Mam cellulit i roztsepy:O Wiec nie pierdolcie mi tu,ze to MOJA wina, bo nie wpierdalam fast foodow, nie poje hektolitrow coli i nie zre slodyczy jak swinia.

Gość Jaaap
O ludzie - wlasnie!

Gość Jaaap
vbfgver - ci panowie, ktorzt sadza, ze jestes gruba to trepy! Takich sie trzeba wystrzegac :)

Gość Dobra Energia
dajcie spokój zaraz wywalić :) Wszystko jest dla ludzi, wystarczy trochę bardziej włączyć świadomość w wybór tego co jemy i jak spędzamy czas. Ugotować wspólnie przy winku szybko lekkie danie zamiast zamawiać pizzę. Iść z dzieckiem do parku lub pojeździć rowerem zamast spaceru do macdonalda. Poczytać zamast pstrykać pilotem

Gość Dobra Energia
idę, bo zrzędzę Tylko dodam jeszcze, że od nas zależy, jaki przykład damy swoim dzieciom. Jeśli widzą rozlazłych rodziców - uważaja że to jest normalne

Gość vbfgver
W ogole takie tematy sa glupie i przytprawiaja tylko dziewczyny o kompleksy! Potem jest "Boze, mam cellulit, czy moge isc na plaze?" Ja to pierdole- mam cellulit i pojde na plaze. Pewnie uderze w zmysl estetyczny niektorych ludzi, ale szczerze mnie to wali:) gdybym wiedziala,ze to jest wina mojego zaniedbania i wagi to mialabym moze jakies opory, ale jesli uprawiam sport i smaruje sie jakimis pieprzonymi kremikami i nie widac wiekszych efektow to WALE to

Gość .......beznadziejna osoba....
bo jak je mama za młodu tucze to potem to trudno zzucic :o tak samo jak ciezko mi przytyc:o ja jeszcze musze uwazac zeby nie jesc rzeczy nafaszerowanych hormonami bo i tak juz jestem za wysoka i mojam mania est wzrost a zreszta własnie sie dziwie ze tyle bab narzeka ze jest za grubych przeciez ich jest tak duzo wiec to juz nikomu nie sprawia róznicy i nie sa takimi dziwolagami jak ja :o