Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

PRAWDZIWA MATKA .. obejrzyjcie zdjecia?

Polecane posty

Gość zabita
przegladam wlasnie te jennifer loomis i odnosze wrazenie, ze dopiero na tych zdjeciach kobieta jest pokazana w sposob przedmiotowy - kobieta ginie na tle swojego brzucha wyeksponowanego do granic mozliwosci, nie liczy sie ona sama, liczy sie sam fakt ciazy i posiadania wielkiego (wybaczcie wyrazenie) bebna. poza czulymi spojrzeniami na brzuch nie widac zadnej wiezi z dzieckiem. wszystko przerazajaco doslowne, nie sklaniajace do refleksji, bez zadnego podtekstu, bez miejsca na wlasna interpretacje. ladne, artystyczne zdjecia kobiet w ciazy, ale nudne i przewidywalne. zdecydowanie bardziej podobaja mi sie pierwsze trzy - widac, ze autor mial konkretny, niebanalny pomysl na pokazanie kobiety-matki. przyznajcie - nie spodziewalyscie sie, ze zobaczycie cos takiego, prawda? kobiety sa sliczne i szczuple, bo nie chodzilo o kolejne pokazanie naturalizmu, tluszczu, rozstepow itd, tylko o pewna konkretna, wyidealizowana estetyke... mam wrazenie, ze te pierwsze zdjecia nie sa przeznaczone dla wiekszosci kobiet w ciazy, ktore sa przesadnie wrazliwe na punkcie zmieniajacych sie proporcji ciala..;)

Gość jak jestes taka madra
zabita jak jestes taka madra, to pokaz zajebiste zdjecia z tej tematyki, poza tymi z topicu, bo skrytykowac nie sztuka.

już je wcześniej widziałam :) dobre są, naprawde. Pomysł świetny i raczej tu chodzi bardziej o artyzm i pomysł, kontrowersyjność, jak to w sztuce. Bo to przecież dla sztuki :) Jak ktoś nie rozumei i mu się nie podobają to jego rzecz :) każdy ma swój gust. Ale artyska fajna :)

A autorka jest świetnym fotografem i artystka, ma prawo pokazywać naturę w idealizowane parabolicznej formie. Inne jej zdjęcia są też świetne, niekoniecznie przedstawiają wyidealizowane matki z brzuszkami, trzeba się dobrze przyjrzeć - to chodzi o treśc i przesłanie. Przeciez nie każde zdjęcie matki czy kobiety ciężarnej musi pokazywac zwały tłuszczu czy celluli i rozstępy.

Gość o to to to
Właśnie, przecież na jej stronie jest napisane FINE ART PHOTOGRAPHY, a nie commercial photography specjalnie dla poradników dla mam :)

Gość tytul jest cokolwiek
dyskusyjny, prawdziwa matka, maciora to blizsze okreslenie.

Gość zabita
jak jestes taka madra - nie bede szukac "zajebistych", jak to sie ladnie wyrazilas, zdjec ciezarnych, tudziez matek, bo taka tematyka niebardzo mnie interesuje. uprzedzajac pytania co ja tutaj robie - temat byl na glownej stronie, wiec weszlam, przejrzalam te zdjecia, do ktorych podano linki i wyrazilam swoje zdanie, ktorego zreszta nie zamierzam zmieniac. jesli ktos nie rozumie artyzmu i metafory, to nie moj problem :)

Gość zabita
ps. sztuka JEST po to, zeby ja krytykowac. i podziwiac. o zdjeciach loomis napisalam tylko, ze sa sztampowe, nudne i przwidywalne, nie napisalam, ze sa brzydkie, bo nie sa. ladne, mile, rodzinne (prorodzinne ;) ) zdjecia. ale tzw. pazura im brak. nie przykuwaja uwagi.

zabita, bredzisz jak dziecko we mgle

Gość zabita
coz, przynajmniej bredze na temat, w przeciwienstwie do ciebie :) (jakbys nie zauwazyla - autorka chciala wiedziec co sadzimy o zdjeciach, a nie co sadzimy o moich wypowiedziach)

zdjecia są ok. chociaż widzialam lepsze kolory stonowane, ale lekko przeswietlone zdjecie. ostatnie niezbyt mi sie podoba, ze wzgledu na wychudzona modelke. lubie zdjecia ze szczuplymi dziewczynami bo wygladaja estetycznie ale nie lubie z wychudzonymi. pomysl na zdjecia niezly chociaz wolalabym zeby mamy byly chociaz w majteczkach;) Autorowi pewnie chodzilo o pelna nature:D nie wiem czy bym zrobila taki zdjecia- do tego potrzebne jest dobre oswietlenie- osobiscie oceniam zdjecia na 4, 4+(skala1-6)

Gość Mamusia699
znajoma twoje zdjecia oceniam na 2. Niektóre są udane, ale większość nudna.

no coz:) ja jestem amatorka:D i nie mam do dyspozycji modelek, studia:) a przedewszystkim doswiadczenia;)

Paulka, tak po Tobie wszyscy jechali, nabijali sie z "albumików" i "fasolek" itd. a teraz mogą Ci pozazdrościć dystansu do siebie, dojrzalosci i klasy. Jestes naprawde imponujaca i madra z Ciebie dziewczyna! Jestes super, tylko sie nie zmieniaj :-)

Zdjęcia raczej mają pazur, jak na taką tematykę. Co do reszty zdjęć to założenie autorki - feel beautiful - całkowicie wyklucza tego pazura. Chociaż nie do konca jestem pewna o jaki \"pazur\" Ci chodzi. Wręcz przeciwnie - uwage przykuwają spokojem i łagodnością :) To jeszcze zależy czyją uwagę :) Znajoma - chyba nie pojęłaś znaczenia słowa akt :)

widze ze ci co neguja sa tu mile widziani:( na 3 zdjeciu modelka wyglada jak trup- spojrzcie na rece i dlonie. na 1 zdjeciu twarz jest nienaturalnie blada(porownajcie z kolorem reszty ciala. jak na amatora zdjecia sa fajne , jak na profesjonaliste - marne oczywiscie moim zdaniem!!!! czy krytk filmowy tworzy filmy????

Tiger Lilly- wiec co to akt:) dlatego dalam usmiech przy mojej wypowiedzi bo osobiscie zdjecia z dziecmi wole troche inne(chodzi o ubior:) ) dodam ze sa to delikatne zdjecia i fajny pomysl. a krytykuje wykonanie.

Gość zabita
tiger lilty - nie jestem pewna, czy odnosilas sie do mojej wypowiedzi, ale bylo o pazurze, wiec zakladam, ze tak. w kazdym razie kiedy mowilam, ze zdjecia nie przykuwaja uwagi i nie maja pazura, chodzilo mi o zdjecia na stronie www.jenniferloomis.com te podane przez autorke jak dla mnie sa swietne, niczego im nie brakuje

Cały pomysł dla mnie - bardzo fajny, tylko niestety te modelki jakoś mi wyglądają.. kosmicznie, nie mogę użyć innego słowa:) Ta napięta skóra przy rozkosznych fałdkach... jakoś tak jak inny gatunek;) Ale, Paulko - nie chodzi od razu o to, żeby mamy z cellulitem i \"nabrzmiałymi cycami\";) jak się mało łaskawie określiłaś;) dac na to miejsce, ale chociaż taką skórę, na której widać jakąś chropowatość, która ma jakąś \"ludzką\" fakturę.. nie wiem, jak to wyrazić... ale te modelki dla mnie wyglądają, jakby miały skórę o rozmiar na siebie za małą, podczas gdy dzieciaki - wiadomo - mają ją \"na wyrost\";)

pomysl dobry moim zdaniem choc, trzeba przyznac kontrowersyjny :) Zgadzam sie - pierwsza to wilczyca (zreszta moim zdaniem stanowczo najlepsze zdjecie), ale ostatnia to juz raczej rzeczywiscie kotka/suka. Przekaz tez jest w tym zdjeciu, a jakze, ale niedobor sutkow odwraca troche od niego uwage :D Za to jesli o mnie chodzi, to dzieciaczki tez sa lekko \"wyciagniete\" w photoshopie - jak na moj gust nozki maja troszke za dlugie np, zwlaszcza na drugim zdjeciu to widac, jakby wlasnie malenstwa lalki barbie... A drugie zdjecie...tak jakby dwa tematy z zupelnie innej bajki...

Gość ejno bez jaj
nozki za długie?cos ci sie sznata pokreciło a twoje dzieci maja krotsze nogi? to chyba z twoimi cos nie tak Moze tez je przez photoshopa "przeciagłas" i tak im zostało hahaha

Gość za duzo manipulacji
komputerowej - pomysł bardzo fajny :)

Gość ejno bez jaj
tam jest jedynie zmiana kolorystyki zastosowana i nic poz atym znawcy sie znalezli amatorzy chca oceniac profesjonaliste sztuka jest dla wybranych a nie dla plebsu

Gość za duzo manipulacji
ejno, ty faktycznie jesteś bez jaj :D

nic nie jest idealne. zastanawiam sie czemu tak zawziecie ktos broni tych prac??? czyzby autor owych dziel Ejno bez jaj- czuje ze ta przemowa glownie do mnie byla. jesli to sa dla ciebie idealne zdjecia to naprawde widzialas(es) malo dobrych prac To prawda ze kazdy ma swoj indywidualny punkt widzenia, lubi co innego, to co jeden uwaza za smiec drugi za dzielo..................kazdy ma do tego prawo Ale nie rozumiem czemu obrazasz innych za to ze maja swoje zdanie Te zdjecia zostaly wystawione do oceny wiec bede je oceniac. nikt mi tego nie zabroni. Wczesniej pisalam o tych zdjeciach z usmiechem- co mi sie podoba a co nie. nie zmienilam o nich zdania ale zmienilam o niektorych zaciekle broniacych sztuki!!! Wy nawet o jajka byscie sie potrafili klocic- byle dac pretekst :( ech...................

DYSKUSJA polega na dyskutowaniu a nie na obrzucaniu blotem

i jeszcze jedno!!!! WAZNE! nie oceniam autora zdjec- bo nie znam. Moze to byc wrazliwa osoba, ktorej pasja jest robienie zdjec. Ja oceniam zdjecia. to co widze- nie kieruje sie \"uczuciami\" co do osoby ;)

mnie sie te zdjecia nie podobaja... nie wiem czy mialo to byc nawiazanie do psow albo innych zwierzat?? bo jak na to patrze to wlasnie takie odnosze wrazenie....

Gość uflikczek
a ja myslę że każda z Was zazdrości takich cial, chciałybyśbie mieć takie ciało i tyle.