Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miśka27

dekoloryzacja włosów - jaki środek najlepszy?

Polecane posty

chcę zmienić kolor włosów, obecnie jest to czerwona czerń (robiona farbą z paletty seria XXL). chciałabym zmienić kolor włosów na jakiś odcień miedzi. ponieważ przed zafarbowaniem na czarną czerwień miałam włosy blond (rozjaśniane) i były one już troszkę \"zmęczone\" ciągłym rozjaśnianiem boję się, że mogą się bardzo zniszczyć podczas dekoloryzacji zwykłym rozjaśniaczem. Czy znacie może jakiś sprawdzony środek dekoloryzujący, który nie zniszczy mi bardzo włosów?

Gość upupupupupu
podnoszę bo temat ciekawy

Gość juuuuupi

z tego co sie orientuje to wszystko zalezy od struktury włosa. ja osobiscie nigdy tego wiecej nie zrobie, bo dekoloryzowałam w grudniu, a efekty tego widac do dzis, coraz mniej , ale jednak, siano , siano i jeszcze raz siano. dopoki nie odrosna to bede płakac i załowac. ale mam znajoma ktora robila to u tego samego fryzjera i ma piekne włoski. takze reguly nie ma

zastanawiam się nad użyciem rozjaśniacza do 6 tonów, tylko nie wiem jak potem z tą farbą, bo Palette Radianse też najpierw niby rozjaśnia a potem koloryzuje.

Gość joko90
Mysle,ze najlepszym wyjsciem było by poczekac zeby włosy troche odpoczeły,aby kolor troche zszedł myj włosy moze szamponami przeciwłupieżowymi,niestety wysuszaja one włosy.Ale aby je troche zregenerowac polecam linie Dove intensywna regenerecja(takie granatowe opakowanie) szampon+odżywka+krem do końcówek który mozna nałożyć na całe wlosy. A ze zmiana koloru troche poczekaj,rozjaśniacz moze Ci zrobić niestety siano z włosów.

Gość tttttttttttt
absolutnie nierób tego co masz zamiar zrobić iz włosy bedziesz miała: 1. Zniszczone. 2.Rude teraz żeby powrócic do kolorów jasnych , jest tylko jedna droga mniej szkodliwa balejażami stopniowo:)

Gość poni
podobno ta farba jest najorsza do sciagania wiec rob to u fryzjera

Gość abrakadabra trututu
ja nie polacam! naprawde! poczekaj az odrosna.. moze ci sie zrobic z wlosow doslownie guma.. bardzo sie moga zniszczyc po tym..i pozniej bedziesz musiala zciac..wiem, bo moja siostre to kiedys spotkalo..wiec odradzam!!!!!

odpowiem Ci tak. widziałam wiele dziewczyn i kobiet po dekoloryzacjach. nie wazne czy rozjasniaczem czy innym srodkiem.. taki zabieg trwa bardzo długo i nie zawsze daje upragniony skutek. takie wlosy po dekoloryzacji moga sie regenerowac nawet do kilku lat. odradzam dekoloryzacje.. sprobuj zapuscic chociaz troche wlosy, nos czapki czy coś, bo lepszy odrost, niz pozniej siano :)

Mam takie pytanko... Mam blond pasemka na swoich ciemno brązowych włosach, czy mogę coż zrobic żeby wróc do swojego naturalnego koloru nie czekając aż włosy mi odrosną??? Jeśli ktoś wie to bardzo proszę o rade...