Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blondyna.d

Buta urzędnicza - pomocy

Polecane posty

Witam! mam do napisania kilka słów o problemie buty urzędniczej - zaliczenie na ćwiczenie :( ale nigdzie nie potrafię odszukać choć kilku słów na ten temat :( jeśli ktokolwiek wie o co w tym temacie chodzi to prosze choć o słówko..

idź do urzędu i opisz przeżycia, jak sięnie uda to obejrzyj film z prlu z urzędniczką (kilka ich było)

No to ja powiem tak...Przychodze do kasy US. Jest punkt 14-ta, a pancia do mnie \"Jutro...ja pracuje do 14-tej\" :O

tak tylko co t znaczy buta urzędnicza? bo nie wiem czy chodzi o zajmowanie posadek po znajomości czy iść w temacie że załatwiają ludzi jak klientów a nie jak petentów - z wielką łaską itp. :(

Ja bym powiedziala, ze zarozumialstwo, wywyzszanie sie z powodu tego, ze to Ty musisz ich o cos prosic (choc podobno urzednicy sa dla petentow, a nie odwrotnie) itp.

Gość że traktują petentów
jak zło konieczne, zapominając, że z ich podatków żyją

jeśli ktokolwiek miałby jeszcze pomysły to będę bardzo wdzięczna - mam tego stworzyć 2 stronki a4 ;(

Pewien pisarz (Spoerl) slusznie zauwazyl, ze urzednicy specjalnie kaza ludziom czekac pod drzwiami, choc tak naprawde w tym czasie pija kawke i plotkuja z innymi urzednikami... A cel tego wszystkiego? Im dluzej siedzi sie pod drzwiami, tym mniej sie ma odwagi i tym wiecej pokory wobec wszechmocnego urzednika. I tak to urzednik pokazuje, kto tu tak naprawde rzadzi.

Ja pod drzwiami nigdy nie czekam, chyba, ze jest ktos w srodku. Kiedys jednak weszlam, pani urzedniczka opowiada przez telefon o kolorze farby do wlosow i ani mysli skonczyc. Poniewaz mialam juz watpliwa przyjemnosc spotkac ja wczesniej,spytalam tylko grzecznie, czy placa jej za obsluge petentow,czy porady fryzjerskie?\"