Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość homofob

Parada równości - czego za rok będą chcieli jeszcze ? adopcji...?

Polecane posty

przyjedz do gdansk-orunia ;) że niby agora i jakieś marne zgromadzenia ustalają granice ludzkości. No to się uśmiałam.

Gość przyjedz do gdansk-orunia
ciemnooka brunetko, mimo ze nie toleruje RM tylko tam slucham wiadomosci bo sa bez glupich ograniczen sponsorow.

Gość prawdziwy obywatel
są pewne granice i świętości których przekraczać nie wolnoi nikt nie ma prawa tego robić . Czemu nie przebiorą się za allacha ?

Nie jestem przeciw im o ile jest kulturalnie!!!! wymagam kultury wiec sama w stosunku do nich staram sie byc kulturalna to wszystko!!! p.s. SADZE ZE PRZEBRANIE W PAPIEZA MIALO SWIATCZYC O TYM ZE OJCIEC SWIETY KOCHAł LUDZI NIE ZALEZNIE OD KOLOLU SKORY I POGLADóW !!! A TY POPROSTU JESTES TAK PRZECIW ZE NIE POTRAFISZ ODPOWIEDNIO ZINTERPRETOWAC TEGO CO ONI CHCA PRZEKAZAC...DALEJ Z WAMI -CZY MOZE TYLKO Z WSZECHPOLKA- BO PEWNIE ZMIENILA NICK ZEBY ZABLYSNAC- NIE DYSKUTUJE BO TO NIE MA SENSU!!!

mila sabotarzysko nie rozumiemy sie, przykro mi.

Gość a ja znam
kilku normalnych gejow. Nie łażą na parady. Po prostu życie tak im się ulożyło. Pracują nie afiszuja sie, jak kazdy normalny czlowiek. Precz ze zbokami!!

jestem sabotażystka przez \"ż\" :-o no nie rozumiemy się a szkoda, bo w większości staram się rozumieć mimo odmiennych poglądów.

przebierac sie nalezy tak by interpretacja byla jednoznaczna, szczegolnie gdy dotyczy to tak delikatnej sprawy jak JP2. Nawet dla samego szacunku ze byl Polakiem

no niech mnie dunder swisnie taki karygodny blad zrobic napisac, przez rz az mi wstyd.

Gość Tolerancja tolerancją ale...
przyznam, że moja sympatia dla homoseksualistów (głównie gejów) mocno spadła w ostatnich latach. Na Zachodzie Europy oni nie są już uciskaną mniejszością walczącą o swoje prawa, tylko mniejszością na SPECJALNYCH prawach. Są coraz bardziej ekspansywni i coś takiego jak propaganda homoseksualna nie jest tylko wymysłem oszołomów pokroju Giertycha. Niestety nie. Poprawność polityczna na Zachodzie dochodzi do absurdu. Każdy się boi nawet zająknąć na ich temat w tonie nie gloryfikującym, bo zaraz zostanie posądzony o homofobię i nietolerancję. A ja np. jestem skrajnie przeciwna adopcji dzieci przez te pary i będę tego bronić do ostatnego tchu ;) My mamy zważać na ich uczucia, a czy oni zważają na nasze? Co to mają być te parady, do cholery! Może zróbmy paradę heteroseksualną? Obnażymy się, wyjdziemy na ulicę i będziemy się publicznie głęboko całować, pieścić i wykonywać obsceniczne ruchy na platformach. Nie? A dlaczego? W końcu zdaje się na tym polega w dziesiejszych czasach wyrażenie poglądów (pomijając, że orientacja seksualna to nie pogląd). Uważam też, że oni szkodzą sami sobie. Ukryta niechęć do nich będzie narastać, im bardziej ekspansywnie będą się zachowywać. I to jest ze szkodą dla nich. Bo taki nagi, wymalowany pajac na platformie bardzo szkodzi wizerunkowi zwykłego faceta, który chce po prostu mieszkać z kimś, kogo kocha i żyć w spokoju. Taki na platformę nie pójdzie i nie zaświadczy o swojej normalności. Więc ten cudaczny margines kreuje społeczny wizerunek wszystkich gejów. Kto się ze mną zgadza? :)

Ja sie zgodze, ale tylko po czesci i to z ostatnia czescia twojej wypowiedzi:) Zgodze sie, ze manifestowanie swojej seksualnosci w taki, co tu duzo gadac, czasem brutalny i bardzo wyzywajacy sposob szkodzi zwyklym mezczyznom, kobietom chcacym zyc w zwyczajnym zwiazku, chcacym normalnie pracowac i zyc, ale nie zgodze sie z toba, ze na Zachodzie Europy gloryfikuje sie homo. Przepraszam cie, ale to bzdura. Homo byli, sa i beda, a Europa Zachodnia o tym wie i to po prostu akceptuje albo przynajmniej toleruje, bo inaczej bedzie to taka sama walka z wiatrakami jaka prowadzone jest w tej chwli w PL. Ja rowniez nie akceptuje adopcji dzieci przez pary homo, ale akceptuje ich zwiazki i uwazam, ze powinni miec prawo bycia razem, prawo dziedziczenia i ich bycie powinno byc przynajmniej tolerowane.

ja sie z toba zgadzam, w wiekszosci ;) nie mam nic przeciwko homoseksualnym parom, homoseksualne malzenstwa tez mnie nie szokuja...jedynie jesli chodzi o adpocje, bylabym ostrozniejsza. w koncu natura tak to sobie wymyslila, ze ludzie tej samej plci nie moga splodzic potomstwa, wiec po co to zmieniac.. rowniez mam wrazenie, ze takie epatowanie swoja seksualnoscia, w przypadku ludzi homo bardziej im szkodzi, niz pomaga...jesli chca, zeby ich traktowac jak kazdego innego czlowieka, powinni zachowywac sie jak kazdy normalny czlowiek, ktory nie stawia swojego lozka na srodku ulicy i nie robi pokazowki przed widzami...ale..przyznac trzeba, ze atmosfera wokol tego tematu jest chora, ludzie sie homoseksualistow zwyczajnie boja, boja sie, bo nie wiedza czego sie po nich spodziewac, nie wiedza tego, bo ich nie znaja i nie chca poznac. wola zmienic niewygodny temat. poza tym - zupelnie nie widze powodu do lzenia doroslego, swiadomego czlowieka ze wzgledu na jego preferencje seksualne - swoja seksualnosc odkrywamy, kiedy jestesmy nastolatkami, swiadomymi pewnych rzeczy...wspolzycie rowniez zaczynamy swiadomie w pewnym momencie swojego zycia i nikogo nie powinno obchodzic, czy w lozku laduja dwie babki, dwoch facetow, czy babka i facet - oboje trafiaja tam z wlasnej i nieprzymuszonej woli. kwestie pedofilii zostawiam - nie zapominajmy, ze heterycy rowniez (jesli nie czesciej) maja sklonnosci do takich patologii.

a ja sie wypowiem tak.... jak dwojka obcych mezczyzn homoseksualistow mialaby adoptowac dziecko to nie wiem sama jaka bym podjela decyzje z jednej strony to nic zlego z drugiej troche mnie to martwi...pozostawiam psychologom i psychiatrom... jesli jednak załóżmynp. po mojej śmierci moj mąż zwiazałby sie z facetem to chcialabym zeby moje dziecko zostalo z nim i jestem za tym zeby dzieci byly z ojcamy lub matkami...:)

Też się z Tobą zgodzę. Osobiście nic nie mam do homoseksualistów. W końcu sprawa nie dotyczy mnie. Ale skoro chcą być traktowani \"normalnie\", to dlaczego robią wokół siebie tyle szumu? Jak już wspomniałaś - my nie wychodzimy na ulicę i nie wystawiamy na publikę swojej seksualności. To trochę śmieszne i pod pewnym względem - dziecinne.

Gość prawdziwy obywatel
CZy wy nie umiecie czytać ????????????????? Dla zjawiska homoseksualizmu używano wielu nazw, m.in. homoseksualizm męski określano terminem uranizm bądź pederastia. Pederastia (grec. paiderastía = "miłość do chłopców", paiderastēs = "kochający chłopców") – kontakty seksualne dojrzałych mężczyzn z dojrzewającymi chłopcami.

Gość prawdziwy obywatel
Faza dojrzewania właściwego (pubertalna) – trwa około 5 lat, pomiędzy 11. a 16. rokiem życia,

Gość Czlowieku
tak ty prawdziwmy obywatelu, o co ci chodzi???????

czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem? nikt nie twierdzi, ze NIEKTORZY homoseksualisci nie maja sklonnosci pedofilskich, ale nie uogolniajmy tego na cala grupe, nazywanie kazdego homo pederasta to spore naduzycie... wsrod hetero rowniez sa pedofile, chyba nie zaprzeczysz? \"Faza dojrzewania właściwego (pubertalna) – trwa około 5 lat, pomiędzy 11. a 16. rokiem życia\" ok...czyli konczysz 11 lat i zaczynasz sie seksic z kim popadnie..?

Gość prawdziwy obywatel
chcę żeby niektórzy otworzyli oczy , niech czarne będzie czarne , a zboczenie niech będzie zboczeniem .

Gość prawdziwy obywatel
acidofilna --- FAZA DOJRZEWANIA czytaj i myśl po woli ,bo coś słabo to ci idzie

Czyli wedlug ciebie kazdy gej to pedofil??? A co powiesz o zyjacych w celibacie ksiezach, ktorym udowodniono sklonnosci pedofilskie?? W zeszlym roku bylo mnostwo takich spraw, ktore ujrzaly swiatlo dzienne! Ksiaza chyba zyja w celibacie, a przynajmniej powinni, a tu niespodzianka, ksiadz-pedowfil! I to nie jeden, a kilku, moze kilkunatsu wyszlo na jaw w ubiegly roku, i co, prosze udowodnij swoja teorie, podaj konkretny przyklad!

adopcja dziecka przez pare homoseksualna jest krzywda robiona dziecku i to niewyobrazalna. Jesli para homoseksualna domaga, sie adopcji daje wyraz swojemu egoizmowi i nieliczenia sie z uczuciami dziecka, pamietajmy tez ze to jest tylko miejszosc

wsrod nich sa powazni ludzie i blazny. W sobote blazny wzieli gore, szkoda bo wsrod gejow, czy lesbijek ,sa cudowni ludzie np: Safone z wyspy Lesbos.

Przyjedz...ogolnie zgodze sie z toba, ale to jest bardziej skomplikowane niz tylko ocenianie, to dobre, a to zle. Sa dzieci alkoholikow lub innych patologicznych rodzin, ktorym moze wlasnie para gejow dalaby milosc, radosc, wyksztalcenie, wychowanie...a moze nie, nie wiem...To jest bardzo trudny temat i jak ktos wyzej napisal powinni tu decydowac psychologowie i psychiatrzy, ale mimo, ze generalnie sie z toba zgodze, to nie jest to jednak takie proste, bo zycie jest rozne, roznie sie uklada i moze zdarzyc sie, ze taka para wychowa wspanialego czlwieka, a mamusia i tatus hetero wychowaja cpuna czy alkoholika, bo taki przyklad dali mu \"w domu i dziecko nigdy nie bylo nauczone \"normalnosci\", a w jego doroslym zyciu bedzie juz za pozno na zmiany...

Gość prawdziwy obywatel
Raport pt. "Homosexuality and Child Sexual Abuse" opublikowany przez Family Research Council (FRC) przedstawia argumenty na rzecz tezy, iż istnieje definitywny związek pomiędzy homoseksualizmem a pedofilią. "Statystyki pokazują, że homoseksualni mężczyźni, stanowiący mniej niż 3 % dorosłej męskiej populacji popełniają nieproporcjonalnie dużą liczbę przypadków molestowania dzieci (jedna trzecia lub więcej)". Autorem reportu jest Dr Timothy J. Dailey.

tak zgadzam sie ale zyjemy w takiej kuturze gdzie danie dziecka p parze gejowskiej jest nie akceptowane, i ta nieakceptacja wyrzadza krzywde dziecku. A jak okrutne potrafia byc dzieci na podworku, tego nie musze mowic, szczegolnie w tak atrakcyjnym temacie.

Gość prawdziwy obywatel
Da się leczyć ""uleczyłem" wielu homoseksualistów doktorze Tripp. Dr Pomeroy lub każdy inny badacz może przeanalizować moją pracę bo jest ona cała udokumentowana na zapisach magnetofonowych za okres 10 lat. Wielu z tych "uleczonych" (wolę używać słowa "zmienionych") pacjentów ożeniło się, mają rodziny i żyją szczęśliwym życiem. Twierdzenie, że "homoseksualista, zawsze będzie homoseksualistą" to destruktywny mit. Uczynił on i uczyni w przyszłości miliony zaangażowanych homoseksualistów. Co więcej, nie tylko ja ale i szereg innych szanowanych psychiatrów (dr Samuel B. Hadden, dr Lionel Ovesey, dr. Charles Socarides, dr Harold Lief, dr Irving Bieber i inni) odnotowali sukcesy w leczeniu uleczalnych homoseksualistów". (Tripp i Hatterer 1971) 1/3 wyleczonych Psycholodzy pracujący zosobami o skłonnościach homoseksualnych przedstawiają wyniki 30% całkowicie wyleczonych i dalsze 30% odczuwających znaczną poprawę. (Bieber i in. 1962, Clippinger 1974, Fine 1987, Kaye i in. 1967, MacIntosh 1994, Marmor 1965, Nicolosi i in. 1998, Rogers i in.1976, Satinover 1996, Throckmorton 1996, West 1977 ), "Nie ulega wątpliwości, że autentyczna zmiana preferencji seksualnych pojawia się u od 20 do 50% pacjentów o homoseksualnych skłonnościach, którzy poszukują psychoterapii nastawionej na taki rezultat" (Marmor) (za Kat. Stow. Lekarzy USA)

Przyjedz...masz 100%. Obywatelu, twoj raport nie udowadnia zupelnie nic, bo ja moge ci podac 10 innych pozycji, ktore sa wynikiem badan ludzi o jednoznacznych pogladach, ktore maja sie nijak do rzeczywistosci, poniewaz wszystko zalezy od wlasnych ideologii i upodoban autora. Ksiazki wydaja nawet ludzie, ktorzy wierza, ze swiat zostal stworzony przez UFO, ksiazki wydaja ludzie, ktorzy twierdza, ze Jezus nikgdy nie istnial, choc pomijajac fakt za kogo uwazaja go katolicym, Jezus jest postacia historyczna, takze sam widzisz, raporty i badania w tak delikatnycm temacie musza byc prowadzone przez osoby kompetentne, a nie takie, ktore koniecznie chca przeprowadzic indoktyrinizacje wlasnych pogladow.