Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izulka1984

*D*I*E*T*A*****N*I*E*Ł*Ą*C*Z*E*N*I*A*działa

Polecane posty

amethyst ja pije przewaznie zbożową i to bez mlekiem i cukru na poczatku było trudno,ale teraz z cukrem mi juz nie bardzo smakuje,a mleka jakos tez nie daje.Herbaty tez nie słodze:P

Gość alelena
kawa nalezy do neutralnych wiec mozna z mlekiem ale nie zaleca sie picia czarnej herbaty, kawy zbozowej i kakao i kcal trzeba liczyc - jesli liczy sie na obiecany efekt!

kurcze , chcialabym schudnac szybko z 4-5 kg. a potem reszte - 3-4 kg. :)

ja kcal liczyc nie bede , wtedy tez nie liczylam . z tego co zauwazylam , na tej diecie ludzie kalorii nie licza.

mape bardzo fajna stronka:)🌼 Oni tam pisza jakies dania przykładowe,niby są ok,ale troche skomplikowane jak dla mnie.Ja poprostu trzymam sie zasad niełączenia tak jak oni napisali na poczatku te 3 grupy co z czym mozna jesc i sobie układam sama dania:).Dla mnie to jest dieta na całe życie:).Jeszcze fajnie by było gdybym faceta sobie takiego znalazła co by tez jadł tak jak ja❤️,ale w dzisiejszych czasach wszyscy tylko fast foody i duzo słodyczy:(a szkoda...

izulka .. dobrze ze zalozylas ten temat bo to jest sposob na utrzymanie figury i pozbycie sie nadwagi . Piszesz ze na sniadanie zjadlas banana a to jest nieprawidlowe poniewaz banany to weglowodany i powinno sie go zjadac po poludniu ok 16-nastej .. O tej porze w organizmie spada cukier i banan podnosi jego poziom i jest dobrze wchlaniany . Stosuje ta \"diete\" ..pisze dieta ale tak naprawde jest to tylko sposob na prawidlowe odzywianie poniewaz tylko prawidlowe zestawienia posilkow daja gwarancje ze to co zjadamy zostaje strawione i nie odklada sie jako zbedny tluszcz czy cukier ktory blokuje spalanie tluszczu . Bardzo polecam wszystkim ksiazke Ursuli Summ \" Dieta rozdzielna\" . ..oparta na diecie Haya ale swietnie opisana co z czym i dlaczego .. ..na allegro mozna ją kupic za ok 12 zl .. Zaczelam stosowac ta diete tak naprawde ..od niedawna ale konkretnie i juz schudlam . Przestalam jesc wieprzowine .. a wedliny zastapilam drobiowymi i wolowymi . Polecam pieczywo firmy SONKO ( żytnie) Naprawde 1000 kcal w ciagu dnia .. to mozna sie najesc do syta :) Pozdrawiam

ta pod tym artykulem sa wypowiedzi , warto je poczytac . jedna dziewczyna pisze , ze : \"polecam również tą dietę, ale radzę odstawić ją po upływie miesiąca zwłaszcza dziewczyną, które mają problemy z nadwagą. Stosowałam tą dietę 3 lata temu i spadek wagi okazał się tak satysfakcjonujący, że zaczęlam łączyć \"dietę niełączenia\" z dietą 1000 kalorii i omal nie trafiłam do piachu (owinęłam się o plaszcz śmierci!! Wpadłam w anoreksje!! Rezultaty tej diety są naprawdę zaskakujące, ale nie w nadmiarze-po miesiącu zaprzestań stosowania diety- by radość, ktora ogarnia Cię z uzyskania smukłej sylwetki nie była przyczyną Twojej śmierci!\" tak wiec , wszystko powinno odbywac sie rozsadnie , zadnego liczenia kcal. osoby, ktore ja stosuja - zyja na tej diecie wiele lat i sa zadowoleni z efektow.

fast foodow i slodyczy nie jem - bardzo sporadycznie na cos sie skusze, moze raz na 3 miesiace a fastfoody jeszcze rzadziej.

Gość alelena
jak chcecie sobie ukladac wlasna diete to wasza sprawa :-o ja mam ksiazke autora tej diety i zamiat liczenia kcal mozna stosowac metode % lub wagowa np. 100-150g. miesa + 400g. warzyw 60-80g. sera + 300g. surowki itd.w kasiazce jest wszystko rozpisane lacznie z tym co kiedy i jak jesc ale jesli wasza dieta ma sie opierac na tym co wam pasuje to ok. zycze powodzenia i pozdrawiam!

alelena - ja niczego liczyc nie bede i ksiazki tez kupowac nie bede. w internecie jest sporo informacji o tej diecie. ja bede stosowala swoje jadlospisy. inni zyja na tej diecie bez ksiazki i z efektow sa zadowoleni. :)

Giovinetta ogólnie to owoce powinno sie jesc na pusty żoładek wiec banan to owoc i chyba w połaczeniu z innymi owockami jestok:)??? A wogóle jak to jest dania białkowe na kolacje powinnosiejadac?????

mape masz racje nie ma co sie zadreczac jeszcze liczeniem kcal,wystarczy ,ze nie bedziesz sie opychac i łaczyc jak trzeba to efekty bedą:).Ja bym chciała juz tak zawsze jesc zgodnie z zasadami,ale ludzie czasami tak mnie prowokują ,ze zjem cos na co nie mam ochoty,a pozniej tylko sie wkurzam:(

Gość alelena
Giovinetta na jakim topicu Cie znajde? jestem zainteresoana ta dieta, ale tak na powaznie, scisle wg.zasad i moze moglabys mi czasami w czyms doradzic :) ? ps. na kolacje weglowodany (od czasu do czasu mozna bilakowy lub neutralny)

izulka , tam tez na tej stronie pisze dlaczego zaleca sie na sniadanie posilki bialkowe a na kolacje weglowodanowe. ja dzisiaj zjadlam usmazone 2 jajeczka z plasterkiem mortadeli . moj maz machal mi przed nosem pachnacym chlebkiem ale .... odmowilam :)

a teraz ide pocwiczyc , izulka zagladaj tutaj .

alelena ja tez chce tak na powaznie:)razem było by fajnie,alewiekszosc pisze przez pare dni ,apozniej kontakt sie urywa:(

mape oczywiscie,ze bede zagladac,tylko kiedys tez załozyłam topik,na poczatku pisali jak szaleni,ale po kilku dnich topik podupadł:P

Gość alelena
izulka = > pewnie,ze razem fajnie ale ja potrzebuje bardziej mobilizujacego topiku, gdzie stosuje sie scisle zasady i gdzie sie ich przestrzega bez swoich wlasnych modyfikacji :) bo jest wiele takich rzeczy, ktorych bym sie nie domyslila np. ze duza czesc owocow to bialka nie neutralne i pewnie polaczylabym np. z musli ! takich "kruczkow" jest przynajmniej kilka i jesli sie ich nie wie, efekt moze byc slabszy a moze nie byc go wcale !

izulka ..tak banan to owoc ale w odroznieniu od innych owocow ktore sa w wiekszosci z grupy bialkowej ( jagody czarne z Neutralnej )... nalezy do weglowodanow . Wyzej opisalam dlaczego powinno sie go jesc po poludniu.:) Mozna jesc dowolnie grupy glowne wazne tylko zeby nie laczyc Bialkowej z Weglowodanową . ZASADA głowna >> miedzy posilkiem z grupy W a B musi minac 3 godziny a odwrotnie B a W ..4 godziny . To czas potrzebny na strawienie .:) alelena >> na stale jestem z tematu \" Diabeł pod moim łóżkiem mieszka cz.III \" :) ( Uczuciowy) Pozdrawiam Gio....

alelena no tak masz racje:) ja sobie po prostu nie mieszam z jedzeniem jezeli jem owoce to tylko owoce lub owoce z jagurtem naturalnym lub kefirem a reszte np. *weglowodany z warzywami albo czym z produktów naturalnych lub *białaka z warzywami albo czyms naturalnym nic skomplikowanego. Dobra dziewczyny ja musze leciec do pracy:( trzymajcie sie i wymyślcie cos ,aby było LŻEJ:)pozdrawiam:)

izulka - nie zniknely . podaj mi swojego maila , cos co wysle.

Nawet marchewka nie składa się w 100% z jednego rodzaju związków - diety niełączenia i ich skuteczność można określić mianem co najmniej cudu. Węglowodany - czyli cukry - to nie tylko cukier w postaci klasycznej - taki, który każda z nas może zobaczyć w cukiernicy. Ciekawe co miła Pani powie o skrobi, fruktozie i innych, mniej \"oczywistych\" cukrach... :)

izulka - nie ma tam twojego maila :p

poszlo . cos mi kiepsko internet dzisiaj chodzi ...