Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam__pytanko

Willa Elżbieta KARPACZ

Polecane posty

Gość mam__pytanko

czy któraś z Was kupując suknie w tym salonie MS Moda dostała zaproszenie na 7 dni do Karpacza do Ośrodka "Willa Elżbieta" ? Chciałabym wiedzieć jak tam jest czy rzeczywiscie są bezpłatne noclegi jak zapeniają i wogóle czy warto sie wybierać do tego ośrodka ?

Gość mam__pytanie
odświeżam

Gość skoro dostałaś zaproszenie
to powinnaś się zapytać organizatorów o wszystkie szczegóły a nie tutaj

Gość mam__pytanko
Do "skoro dostałaś zaproszenie " nie takiej odpowiedzi oczekiwałam........... szczegóły to ja wiem jakie są !!! a organizatorzy jasne że chwalą a jak jest naprawde często dowiadujemy się pózniej i czasmi nie jest to tak jak nas ktoś zapewnia - więc jak masz tak pisac to lepiej nie pisz tu wcale ;) Pytam czy ktoś tam był i może mi przybliżyć pobyt w tym ośrodku?

Gość mam__pytanko

Gość fifix
Witam, Teraz ja odświeżam to pytanie, bo też mam pewne obawy... Był ktoś? Jak wyglądają pokoje, czy są w nich łazienki, jakie jest jedzenie? Dzięki z góry

Gość Weba
Pokoje są ładne ale bez łazienek. Wspólne łazienki na korytarzu. Tylko w dużym apartamencie jest osobna łazienka.

Gość goście willi
Po krótce przedstawię wrażenia moje i mojej żony z pobytu w Willi Elżbieta w Karpaczu przy ul. Grottgera 11 w terminie- styczeń 2011. Mieliśmy zaproszenie- kupon na 7 noclegów, wykupić trzeba było wyżywienie za 45 zł/os za dobę. Pozytywy. (jak mi się jakiś przypomni na pewno napiszę) Negatywy. 1. Doba zaczynała się od 15, byliśmy 14:30 wielki problem z zakwaterowaniem bo za szybko przyjechaliśmy (dodam ze opuścić pokój trzeba do 10). Willa położona na odludziu, daleko wszędzie, i do centrum, i do stoku narciarskiego. W dodatku okolica słynąca z częstych kradzieży samochodów lub ich wyposażenia. 2. Trzy piętra z pokojami (około 5 pokoi na każdym pietrze) pokoje puste, dostaliśmy pokój na trzecim piętrze (w willi było łącznie z nami 6 osób) zmiana pokoju nie była możliwa z niewiadomych przyczyn. Zapach w całej willi bardzo nieprzyjemny, jak w starych, niewietrzonych mieszkaniach. 3. W pokoju w którym mieszkaliśmy była łazienka :) ale bez ogrzewania (brak kaloryfera), woda tylko zimna - ciepła z podgrzewaczy elektrycznych leciała hmmm to znaczy kapała bardzo wolno i kąpiel była niemożliwa. A obok lustra idiotyczny napis "Zakaz włączania dwóch podgrzewaczy wody jednocześnie". Łazienka klaustrofobicznie mała, w dodatku ze skośnym dachem (pokój na poddaszu), wyprostować się w łazience nie sposób. 4. Łóżka pojedyncze zsunięte ze sobą jako małżeńskie co noc budziłem się w dziurze. Pościel pożółkła, niedoprana (z plamami), w wydartymi dziurami, bez guzików, przez co każdej nocy kołdra wypadała z poszewki. Prześcieradło to kawał materiału, bez gumki, co rano budziliśmy się na samym materacu 5. Oświetlenie w pokoju jak w jaskini, dwa małe kinkiety, w takim półmroku nawet gazety poczytać nie można. Kontaktów w pokoju 6, ale tylko w jednym prąd. Brak szafy na ubrania. 6. Pokoje podczas 7 dniowego pobytu nie sprzątane, brak ręczników, papieru toaletowego, śmieci trzeba było wynosić samemu. 7. Jedzenie zapłacone za 7 dni od soboty do soboty śniadania 9:00 i obiadokolacje 17:00. W środę byliśmy na wycieczce do Pragi od 7 rano do 21 wykupionej za pośrednictwem właścicieli willi. Brak jakiegokolwiek prowiantu na wyjazd czy rekompensaty 90 zł za ten dzień za jedzenie ( to nasza sprawa że nas nie ma w czasie wydawania posiłków) Dodam że jechaliśmy wszyscy na wycieczkę czyli 6 osób które były w willi. Właściciel spokojnie miał dzień wolnego za nasze pieniądze. 8. Na 6 obiadów 3 bezmięsne, codziennie suche ziemniaki, surowa starta marchew jako surówka, kotlet płaski jak pergamin, raz były jakieś rozgotowane kluski, do gołąbków zapomnieli dodać mięsa (sam ryż w kapuście). Na śniadanie tylko dwa razy mieliśmy świeże pieczywo, kawa tylko na specjalne życzenie. Po prostu oszczędność na każdym kroku- porażka. 9. W jadalni (piwnica) temperatura nie przekraczała 15 stopni, kaloryfery zimne, bardzo dogodne warunki do spożywania posiłków. Brak aneksy kuchennego gdzie można by było sobie podgrzać coś w mikrofali lub schować do lodówki. 10. Podsumowując: zaproszenia do tej willi nie są warte nawet tych 45 zł/os, zamiast prezentem są źródłem frustracji i niezadowolenia. Serdecznie odradzamy ten pensjonat, myślę, że nawet mało wymagający goście chcieliby korzystać z ciepłej wody i spać w schludnej pościeli. Istny sourvival zamiast wypoczynku. 11. Miejmy nadzieje że właściciel po lekturze tej opinii zdecyduje się wprowadzić zmiany.

Gość goście willi z 2010 r.
Co skłoniło mnie do napisania paru słów o w/w willi. Otóż dzisiaj otrzymałam zaproszenie - voucher - do spędzenia 7 darmowych noclegów w willi Elżbieta w Karpaczu, w której przebywałam z mężem w październiku 2010 r. Byłam bardzo ciekawa czy od tego czasu coś się tam zmieniło na lepsze. Ale z tego co przeczytałam to zupełnie nic a nic. A oto parę szczegółów z naszego "niezapomnianego" pobytu: 1. Pokój jak za dawnych lat "gierkowskich" - telewizor w pokoju 30-letni - chyba przywieziony z jakiegoś szrotu z Niemiec, można było oglądać tylko pierwszy i drugi program - obraz ze śniegiem. Na zadane pytanie właścicielowi dlaczego nie ma więcej programów - odpowiedz: bo własnie śnieg, który spadł uszkodził antenę. W pokoju bardzo zimno - trzeba było się ubierać w dwa swetry polarowe - w łazience zupełłny brak ogrzewania. Na moją prośbę o włączenie ogrzewania właczono je może na dwie godziny - w nocy wogóle nie grzano. 2. W łazience dwa podgrzewacze elektryczne, ale można było włączyć tylko jeden - pod prysznicem ciepła wodę można było mieć tylko w postaci kapiących kropel. Ogrzewania zupełny brak - na moje pytanie jak się myć w tak zimnnej łazience odpowiedział mi właściciel - proszę sobie otworzyć drzwi do pokoju wtedy będzie trochę cieplej (przypominam, że pokój był nieodgrzany). 3. Jedzenie takie, że szkoda gadać - każda para miała swój stolik i tak np. do herbaty serwowano jeden cienki plasterek cytryny przekrojony na dwie połówki, na obiad jedno udko kurczaka - na dwie osoby, gulasz - w którym cięzko było znaleźć kawałki mięsa dla jednej osoby a co dopiero dla dwóch. O kawie można było zapomnieć - brak. Żeby przeżyć trzeba było sobie kupować jedzenie - nie wiem za co się płaciło 43 zł od osoby. 4. Parking - Reasumując - nawet największemu wrogowi nie poleciłaby

Co skłoniło mnie do napisania paru słów o w/w willi. Otóż dzisiaj otrzymałam zaproszenie - voucher - do spędzenia 7 darmowych noclegów w willi Elżbieta w Karpaczu, w której przebywałam z mężem w październiku 2010 r. Byłam bardzo ciekawa czy od tego czasu coś się tam zmieniło na lepsze. Ale z tego co przeczytałam to zupełnie nic a nic. A oto parę szczegółów z naszego "niezapomnianego" pobytu: 1. Pokój jak za dawnych lat "gierkowskich" - telewizor w pokoju 30-letni - chyba przywieziony z jakiegoś szrotu z Niemiec, można było oglądać tylko pierwszy i drugi program - obraz ze śniegiem. Na zadane pytanie właścicielowi dlaczego nie ma więcej programów - odpowiedz: bo własnie śnieg, który spadł uszkodził antenę. W pokoju bardzo zimno - trzeba było się ubierać w dwa swetry polarowe - w łazience zupełłny brak ogrzewania. Na moją prośbę o włączenie ogrzewania właczono je może na dwie godziny - w nocy wogóle nie grzano. 2. W łazience dwa podgrzewacze elektryczne, ale można było włączyć tylko jeden - pod prysznicem ciepła wodę można było mieć tylko w postaci kapiących kropel. Ogrzewania zupełny brak - na moje pytanie jak się myć w tak zimnnej łazience odpowiedział mi właściciel - proszę sobie otworzyć drzwi do pokoju wtedy będzie trochę cieplej (przypominam, że pokój był nieodgrzany). 3. Jedzenie takie, że szkoda gadać - każda para miała swój stolik i tak np. do herbaty serwowano jeden cienki plasterek cytryny przekrojony na dwie połówki, na obiad jedno udko kurczaka - na dwie osoby, gulasz - w którym cięzko było znaleźć kawałki mięsa dla jednej osoby a co dopiero dla dwóch. O kawie można było zapomnieć - brak. Żeby przeżyć trzeba było sobie kupować jedzenie - nie wiem za co się płaciło 43 zł od osoby. 4. Parking - Reasumując - nawet największemu wrogowi nie poleciłaby

Co skłoniło mnie do napisania paru słów o w/w willi. Otóż dzisiaj otrzymałam zaproszenie - voucher - do spędzenia 7 darmowych noclegów w willi Elżbieta w Karpaczu, w której przebywałam z mężem w październiku 2010 r. Byłam bardzo ciekawa czy od tego czasu coś się tam zmieniło na lepsze. Ale z tego co przeczytałam to zupełnie nic a nic. A oto parę szczegółów z naszego "niezapomnianego" pobytu: 1. Pokój jak za dawnych lat "gierkowskich" - telewizor w pokoju 30-letni - chyba przywieziony z jakiegoś szrotu z Niemiec, można było oglądać tylko pierwszy i drugi program - obraz ze śniegiem. Na zadane pytanie właścicielowi dlaczego nie ma więcej programów - odpowiedz: bo właśnie śnieg, który spadł uszkodził antenę. W pokoju bardzo zimno - trzeba było się ubierać w dwa swetry polarowe - w łazience zupełny brak ogrzewania. Na moją prośbę o włączenie ogrzewania włączono je może na dwie godziny - w nocy wogóle nie grzano. 2. W łazience dwa podgrzewacze elektryczne, ale można było włączyć tylko jeden - pod prysznicem ciepła wodę można było mieć tylko w postaci kapiących kropel. Ogrzewania zupełny brak - na moje pytanie jak się myć w tak zimnnej łazience odpowiedziano mi - proszę sobie otworzyć drzwi do pokoju wtedy będzie trochę cieplej (przypominam, że pokój był nieodgrzany). 3. Jedzenie takie, że szkoda gadać - każda para miała swój stolik i tak np. do herbaty serwowano jeden cienki plasterek cytryny przekrojony na dwie połówki, na obiad jedno udko kurczaka - na dwie osoby, gulasz - w którym ciężko było znaleźć kawałki mięsa dla jednej osoby a co dopiero dla dwóch. O kawie można było zapomnieć - brak. Żeby przeżyć trzeba było sobie kupować jedzenie - nie wiem za co się płaciło 43 zł od osoby. 4. Parking - o miejscu pod domem i za zamknięta bramą można zapomnieć - tam stało auto właściciela, a pod domem na otwartej przestrzeni jest tylko parę miejsc - i napewno wszystkim gościom miejsce to nie jest zapewnione. Reasumując - nawet największemu wrogowi nie poleciłaby tego miejsca - szkoda pieniędzy i nerwów a tak pięknie brzmi zdanie mające zachęcić do spędzenia miłych chwil w tej paskudnej willi - "Naszym gościom oferujemy przytulne pokoje i komfortowy apartament, smaczne posiłki, a domowa atmosfera pozwoli spędzić miłe chwile w naszej willi."

Gość miksek
Witam, własnie wróciliśmy z mężem z willi Elżbieta. Widać, po komentarzach kto wie co znaczą góry a kto pojechał żeby posiedzieć, oglądać tv i korzystać z internetu.My nie należymy do takich. Pokoje są czyste i zadbane, woda ciepła dostępna cały dzień, w łazience czysto, papier toaletowy na miejscu, ręczniki- mieliśmy swoje, bo nigdy nie korzystamy nawet z tych bielutkich hotelowych. Do szlaków jest bardzo blisko, auta stały przed domem i nikt ich nie ruszał. Bardzo spokojna ulica. Cisza, miło i przytulnie. Jeśli chodzi o jedzenie to było pyszne- rano śniadanko na 9, ale czekało na śpiochów dłużej, potem obiadokolacja z dwóch dań- zupka i coś z mięskiem na drugie, czekające nawet do 21.30 na gości, podgrzewane na zawołanie. Właścicielka to super miła babka, żadnych problemów. Jakoś nie zauważyliśmy tej cudownej mazdy właściciela...coż nie posiadał go...:) Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne!!! Okolice są piękne, dla prawdziwych miłośników gór a nie ludzi, którzy szukają internetu na urlopie.