Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

Jasne, bardzo chętnie. Ja sobie jeszcze nie robiłam zdjęć, ale też mam zamiar zrobic mała dokumentację. Bardzo żałuję, że nie robiłam takich zdjęć w pierwszej ciąży.

cześć dziewczyny, nadrobiłam zaległości po nieobecności, titi martwimy sie, daj znać... mój wyjazd udał się,choć 20 min. przed chrzcinami, prawie pod samym domem mojej chrześnicy jakis wariat jechał środkiem jezdni z dużą szybkością i stuknął nas w lusterko tak mocno, że lusterko i szyba od str. męża, czyli kierowcy poszła w drobny mak. ale ten dzień i tak był szczęślwiwy, chrzciny sie udały, Zuzia , moja chrześnica, przespała całe chrzciny i była najgrzeczniejsza. A ja podczas odpoczynku po sytym obiedzie , moja dzidzia w brzuszku dała o sobie znać, poraz pierwszy , po prawwej stronie dwa razy tak jak by mnie delikatnie drapała albo głaskała od środka. -wiosna-, ta róznica w tyg. jest możliwa, ponieważ tygodnie liczymy od ostatniej @, a może termin podali ci wg usg, innego wytłumaczenia nie znam. Moja ost. @ była 26.04.07, a 31.05, byłam w 5 tc, licząc od miesiączki, ale od poczęcia 3 tc, nie wiem , moze te dane coś wyjaśnią :) mój brzuszek jest juz całkiem, całkiem okrąglutki, zjęcia ma takie w ubraniach, ale chyba przydałoby sie takie samego brzuszka, a wy jakie robicie ? 🌻16tc🌻

Cześć Anted! Ta szyba to na pewno na szczęście. Aktualizuję NICK /smaki /objawy /kszt.brzuszka /zmiany skórne Sylwia72/owoce, suche wędliny, ryby, cola, chipsy/mdłości/na razie brak/kilka pryszczy Anted22/odrzuca od słod., jem dużo warzyw/brak wymiotów, nudności./brzuszek do przodu i pępek na wierzchu/gładka cera panna Klara/ wszystko oprócz słod. i wędlin/odbijanie bez mdłości i wymiotów/raczej brak ale nie jest już płaski/gładka skóra Gosiaczek76/wszystko słod. trochę/zmęczenie/spiczasty/gładka cera Jennny/słodycze,mieso fuj,kwasne,owoce mniam/brzuszek okrągły/cera straszna/wymioty i mdłosci Zapka/słodycze troszeczkę, zupy,kwaśne owoce pycha/zmęczenie, biegunka, zatrwardzenie/brzuszek chyba spiczasty/cera normalna Nikita27/wszystko oprócz mięsa, zupy i kwaśnica mniam mniam/zmęczenie i tyle/brzuszek do przodu/cera super Przeczytałam gdzieś, że o płci świadczy też to czy piersi rosna mocno - jeśli tak - dziewczynka, jeśli nie - chłopiec. I to gdzie sie odkłada tłuszczyk - jeśli w biodrach i udach - to dziewczynka, w talii - chłopiec. Ciekawe czy sie sprawdza.

Gość ala2
Witam:) jestem kolejną 'mamusią lutową'. Mam termin na 26.02...to mój drugi Skarbik...niespełna 4 lata temu urodziłam córcię:) Pozdrawiam i gratuluję wszystkim przyszłym mamom:)

Witaj Ala2! Zaglądaj tu do nas i pisz co u Ciebie słychać, jak przechodzisz ciąże. Fajnie bedzie jak dopiszesz się do naszej tabelki. Antoś.........26.......dolnośląskie........23.04.....12. ......01.02 Jennny.......24.......Elbląg/Stratford....26.03......... ......01.02 anted22......32........Ustka...............26.04......11 .......01.02 -WIOSNA-....26.......dolnośląskie........27.04.......... .....03.02 Anastazja....27.......świętokrzyskie.....29.04......11.. .....05.02 AngelikaWrocławianka....28....WROCŁAW....03.05.......... 05.02 oga............22.......wielkopolska.......02.05........ ........06.02 gosiaczek76...31........warm.-maz.......02.05........... ....09.02 Olcia_M.......27......pomorskie...........05.05......... ......12.02 ziuuutek......26........dolnośląskie.......11.05........ ........13.02 nikita27.......27....zachodniopomorskie 14.05................19.02 Anna-Szn.....32.........Szczecin...........16.05........ .......20.02 kina...........24........pomorskie..........15.05....... ........21.02 titi------------29........Wawa................20.05..... ..........27.02 Sylwia72......35.......Gdynia................18.05...... .........22.02 panna Klara...28......Katowice.............10.05................17 .02 Motylek27.....27......Warszawa...........10.05.........9 ......15.02 wasiulka29 .... pomorskie ..............19.05..................23.02 dziubek2211. 30.opolskie....................17.04...................5.02< br /> zapka.........28......Siedlce................22.25...... ...........29.02 czeresnia......20........sopot..............16.05....... ....15.02-20.02 lula ..............27........olsztyn...........09.05............. 16.02 iwcia_27............27........Siedlce..........19.05.... ..........23.02 betkaa.........31.........łódzkie............25.05...... ........29.02 9 luty tak mowia.....21.....wlkp..........4.05.................9.02 lutowa mama ........31 .....pomorskie....12.05.............14.02.

witaj ala2, zaczernij swój nick i zaglądaj i opowiadaj co u Ciebie jak najczęściej :) 🌻16tc🌻

Co do porodu to ja jeszcze nie mam pojecia jednego dnia mysle o cesarce innego o naturalnym...zobaczymy jak to bedzie :) Sylwia a Tobie zazdroszcze tak łatwego porodu:) Co do brzuszka to ja mam czasami taki ze nie wygladam na 16tc a na 10tc a czasami taki ze moglabym juz czekac na rozwiazanie hehe i nie wiem od czego to zalezy.A i tendencje samkowe tez mi sie zmieniły znow wrociłam do słodyczy...i własnie tyje w udach i biodrach(mam nadzieje ze na dziewczynke) Anted gratuluje!pewnie dzidziusiowi skowoło jedzonko ;) A z tą szybą to naprawde...az strach jezdzic, Ala2 witam kolejna mamusie i to kolejna nie pierworódke:) milego wieczorku zycze!

Anted - właśnie sie doczytałam, że poczułas pukanie w brzuszek. Gratulacje! Słuchajcie wczoraj gdzies w necie przeczytałam, że dobrze jest jeść w ciąży trochę czekolady, bo wtedy dzieci sa radośniejsze. Postanowiłam sie poświęcić i mimo braku ochoty jeść codziennie pasek czekolady.

Sylwia, ja podobnie jak Ty nie mam absolutnie ochoty na czekoladę, a przed ciążą, to był jeden z moich ulubionych rodzajów słodkości.

czesc Kochane jak to dobrze zajrzec na forum... internet w domu mi nawalil i musze czekac okolo tyg. na naprawe :((( mam nadzieje ze macie sie dobrze,ja tak srednio jakies mam bole brzucha i plecow ostatnio i juz sama nie wiem co robic,niektorzy mowia ze to normalne bo macica sie rozrasta i wogole.nie wiem macie jaks porade czy Was tez tak boli w okolicach jajnikow i plecy? chcialam isc do lekarza ale juz sama nie wiem czy ten bol to cos powaznego czy nie...

cześć, wiecie strasznie zamieszałam, zawsze pisałam , że przytyłam 5 k juz 3 m-cu i tak myślałam, jak zaszłam w ciązę zważyłam sie na swojej wadze, takiej stojacej pod szafką, rzadko przezemnie używanej, ważyłam 44 kg, potem juz na niej sie nie ważyłam, u moejej gin. zaczęłam byc ważona dopiero od 2 wizyty, a ponieważ miałam wilczy apetyt różnica w wadze wydawała mi sie realna i cały czas bazowałam na wadze u mojej gin., dzisiaj zważyłam sie na swojej, aby zobaczyć czy po objadaniu sie na chrzcinach duzo przybrałam na wadze, i okazuje sie że na niej waże 47 kg, czyli 3 kg na plusie, a wg wagi u gin. mam 49kg, czyli najpewniej waga startowa juz różniła się o te 2 kg na naszych wagach. Z tej mojej zawiłej historii wynika że przytyłam 3 kg a nie 5 kg, i to by sie zgadzało, poniewaz spokojnie wchodzę w swoje stare spodnie i inne ubrania, urósł mi tylko brzuszek i piersi. No to nakłamamłam wszystkich :) 🌻16tc🌻

9 luty tak mówią, bólem w okolicy jajników mocno się nie martw, to najpewniej z powodu powiększającej sie macicy, tu duzo dziewczyn na to sie skarżyło , ja też zresztą, jak masz czas przejrzyj topik troche wstecz, napewno doczytasz sie cos na ten temat :)

Hej 9 luty! Zastanawiałam się co sie u Ciebie dzieje, że zamilkłaś. Ja mam bóle u dołu pleców od kilku dni, ale niezbyt silne. Wszyscy mówią, że to normalne. Nie przejmuj się. Anted - to Ty kruszynka jesteś. Ja tyle ważyłam chyba w podstawówce.

Sylwia, podkreślam , że mam tylko 160cm wzrostu, to chyba dlatego i drobnej kosci, wiec szkieleterem nigdy nie byłam :)

Witam po przerwie Weekend bardzo nam sie udal, choc rodzinka zaplanowala mnostwo atrakcji i przegonila nas zdrowo, to jednak fajnie sie oderwac od codziennosci i pobiegac za czyms innym. nie wiem co prawda skad na to wszystko sile wzielam :P Poznalam kuzynke meza, w moim wieku z 4 mies synem. Ona rodzila naturalnie, bez znieczulenia i porod trwal 2 godziny! to byl jej pierwszy. Heh straszliwie zazdroszcze i mam nadzieje ze moze mnie tez taki cud spotka :P Piszecie o wadze, moja z 45 cofnela sie do 44 i tyle. piersi rosna jak zwariowane, brzuch zaczyna sie zaokraglac. Co ciekawe, zawsze mialam dosc umiesnione rece, a teraz skora i kosci. No niby przestalam nosic cokolwiek ciezszego, ale zeby takie patyki sie od razu zrobily? Apetyt mam normaly raczej, spie jak zabita, humory mam takie ze strach. Zazdrosze innym, moga wyjsc i nie sluchac i nie ogladac mnie, a ja sama nie moge jakos wyjsc i musze sie znosic, a to duza sztuka heh Ciagle walcze z paleniem, to straszne ze tak sie miotam i nie moge zapanowac nad tym cholerstwem. Zmotywujecie mnie blagam

witam ziuuutek, fajnie , że miałas miłe odwiedziny rodzinki taki krótki poród to marzenie, słyszy sie o takich ale rzadko :) o spadku wagi słyszy sie szczególnie na poczatku ciązy, ale chyba juz niedługo bedzie przybieracna plus, jak by nie było nasze maleństwa rosną ziuuutek, rzuc palenie, chociaz na czas ciąży, jak byłam w liceum medycznymu nas na pólce stały słoiki a w nich płody w różnych stadiach rozwoju w rostworze utrzymujace je jako eksponaty naukowe, i byly tez takie juz wielomiesieczne , matek nie palących i palących, i różnice pamietam do dziś, różnily się kolorem i jakościa skóry, były wyeksponowane także ich płuca, juz nie sa takie różowiutkie jak tych dzieci , których matki nie paliły, nie wiem czy to cie zmotywuje, mozegdzies w internecie można znaleśc takie zdjęcia, jak je poogladaszmoże to ci pomoże pozbyć sie nałogu, ja nie pale i nie paliłam, ale mam bliskich którzy próbuja od lat rzucic i wiem, że to nie jest łatwe, więc tym bardziej życze ci powodzenia :) 🌻16tc🌻

Ala2 - Witam! 9 luty...-ja tez mialam bole ale okazaly sie czyms zupelnmie normalnym ale tak jak mowi anted 22, poczytaj wstecz. Tyle czasu nie pisalam ale mam okropne dni i nie chce marudzic dodatkowo na forum:) co nie zjem to zwracam juz mam dosc:(jutro zaczyna sie 15tc a tu gorzej zamiast lepiej:( Jesli chodzi o porod to bardzo chcialabym rodzic naturalnie i nawet na ten temat rozmawialam dzisiaj z lekarzem. Po cesarce zdecydowanie dluzej sie wszystko goi, no ale jak mus to mus. Czasami nie da rady inaczej. Wolalabym jednak naturalnie bez znieczulenia. Slyszalam ze ponoc jak puszcza powoli znieczulenie to gorzej sie czlowiek czuje niz podczas porodu i ze nie jestecalkowicie obojetny. Ile w tym prawdy nie wiem ale jestem za natura w tym wypadku:)

mamba9, witam życze ci lepszego samopoczucia jak najszybciej, nie martw się ,napewno wszystko będzie dobrze czytałam o czym pisałyscie podczas mojej nieobecnosci, proponujesz mi abym poczytała wstecz, ale nie wiem, dlaczego, moze napisałam cos niezrozumiale ? :), napisz jak możesz

oki mamba 9, już wiem, ojej, chyba już jestem zmęczona, to nie ja mam czytać wstecz , hihi :):):)

dzień dobry wszystkim zapowiada się ładny i słoneczny dzień :-) a mnie znowu przez kilka dni tu nie będzie z powodu chwilowego braku dostępu do sieci:-( miłego dzionka i do przeczytania

Gość danis
ja moje pierwsze dziecko rodziłam 2,5 godziny mam nadzieje , że teraz pójdzie jeszcze szybciej. Jak dostanę L4 to chętnie skorzystam z niego aż do porodu.

witam Was kochane Mamusie !!! jak tam wasze dzidzie w brzuszkach ? :) u nas piękna słoneczna pogoda, juz jestem po śniadanku, zabrałam się za porządki, ale mam problem, pralka nie działa , i nie mam pojecia co się stało, gniazdko jest o.k, sprawdzałam na żelazku, takie słoneczko planowałam, że 2 razy wszystko wypiorę i wyszuszę a tu nici z planów. Mam jakis uciask z lewej strony podbrzusza, ale wygląda mi to napierwszy objaw zaparć, choć nie miałam do tej pory z tym kłopotu, dzisiaj serwuje lekkostrawnną dietę i powinno przejść :) pozdrawiam wszystkiech serdecznie :) 🌻16tc🌻

Witajcie! U mnie też dzisiaj piękna pogoda. Jestem juz po wycieczce z moim psem i psem moich rodziców. Trochę biegania po łąkach - oczywiście nie ja biegałam :) Dzisiaj mam wolny dzien i postanowiłam troche posprzątac, bo juz nie mogę patrzeć na moje mieszkanie. Ale wszystko w tempie rekreacyjnym. Danis - a będziesz miała dostęp do internetu na zwolnieniu? Bo sądząc po godzinach w jakich się odzywasz, piszesz z pracy.

Witam wszystkie Mamusie przyszłe Zawsze z zainteresowaniem czytam topik choc nie zawsze mam czas odpisać. W pracy bywa różnie. Będąc spedytorem czasem ma sie taką jazdę, że nie masz nawet czasu wyjść do toalety nie mówiac o czytaniu np neta. Dziś na szczęście dużo luźniej. Zresztą rozleniwienie mi sie udziela a i pogoda nie nastraja optymistycznie. Ostatnio dowiedziałam sie, że mój lekarz zarzucił jakieś dwa miesiące temu praktyke w szpitalu. No i teraz mam dylemat. Szukać kogoś kto w szpitalu równiez pracuje czy dac sobie z tym spokój. Porodówki we Wrocławiu sa tak przepełnione, iz chcąc sie dostac do tego szpitala do którego chcesz muszisz przyjechać w odpowiednim momencie czyli w takim gdzie już nie ma możliwości odesłania rodzącej. Czyli i tak w tym przypadku nawet jeśli ma się prowadzącego lekarza w danym szpitalu nie ma i tak gwarancji, że dany szpital nie odeślę Cię gdzieś indziej. Czy u Was równeiz jest tyle dziewczyn z brzuszkami? Tyle mam z wózkami? A palce zabaw pękają w szwach??

Cześć Angelika. W moim mieście też jest widoczny babyboom. Chociaż możliwe, że teraz bardziej zwracam na to uwagę. Niewiele wiem za to o sytuacji w szpitalach. Około roku temu w jednym ze szpitali w mieście (są 2) zamknęli porodówke. Nie słyszałam o tym, że teraz maja jakieś problemy ze zmieszczeniem wszystkich rodzących. Może takie sygnały sie pojawią, bo słyszałam, że szczyt urodzeń przewidywany jest na grudzien-styczeń. Ja mam termin na koniec lutego, więc może się uspokoi.

Czesc dziewczyny! Niedawno wrocilam z urlopu na wsi, spokoj, pelna blogosc. Odpoczelam jak nigdy. Ale zescie sie rozpisaly, pare godzin zajelo mi nadrabianie zaleglosci haha. U nas nad morzem pogoda tez super, nic tylko pojsc na spacer! Ja czuje sie super. Objawow zero, pozatym ze brzuchol mi wywalilo strasznie, nie dopinam sie w zadne spodnie, chyba czas wybrac sie do sklepu ciazowego zeby dzidzi nie udusic. Co do bolu kregoslupa to strasznie mnie boli w dolnym odcinku. Nie moge sie polozyc prosto na plecach bo mnie skreca z bolu. Ale faktycznie podobno niektore kobiety w ciazy tak maja. No i czasem kuje mnie w brzuchu szczegolnie jak gwaltownie wstane, tez tak moze macie? Uciekam na spacerek, bo niebawem koniec lata trzeba korzystac... Pozdrowionka dla wszystkich mamusiek

Gość danis
Sylwia niestety nie bo w domu nie ma komputera. Ale moj mąż planuje dla mnie prezent za urodzenie dziecka ha ha laptopa więc .... mamj nadzieje

Gość danis
do tego momentu będę wpadać do kawiarenki internetowej. Rzeczywiscie w gdyni same "brzuchatki"