Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

Myszsza - dokładnie tak byc powinno - każdy robi to co lubi i potrafi, bez względu na to, czy dana czynność uważana jest za typowo kobiecą czy męska. Ja natomiast powielam postepowanie mojej mamy i wyreczam moje dziecko z większości rzeczy, które mógłby robic. Tylko że nie cierpię z tego powodu. Cieszę się, że ma czas żeby rozwijać własne zainteresowania. A do jego obowiązków należy sprzatanie własnego pokoju, wynoszenie śmieci i odkurzanie mieszkania. Na razie wystarczy. Myslę natomiast, że jak pojawi się maluszek to w naturalny sposób będę nakładac na synka nowe obowiązki.

heheh jedyna tragedia to jest naprawa samochodu :( jestesmy oboje totalnymi ofiarami pod tym wzgledem, chociaz ja sie coraz bardziej doksztalcam od kiedy pracuje na serwisie samochodowym :D:D co do lekarza na pewno sei odezwe ale popoludniu ide wiec wiesci beda wieczorem :)

Dziewczyny a macie jeszcze te twardnienia brzuszka? I czy teraz jeszcze łykacie no-spe? Ja postanowiłam juz odstawić magnez i nie wiem czy jeśli sie zdarza te twardnienia to jeszcze no-spe brać. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie. W Gdyni świeci piękne słonko. Zaraz ruszam na małe zakupy.

Sylwia , ja juz nie lykam nospy,poniewaz moj termin wg @, jest za 2 tyg. wg usg , mozna powiedziec ze jest juz, wiec raczaj juz nie ma potrzeby manipulowac tym, oj juz chcialabym byc po.

dziendoberek, mialam sie wczoraj odezwac ale bylam nieptrzytomna. Czekalam na ta paczke a jak mama zadzwonila spytac gdzie facet jest to powiedzial ze ma opoznienie bo z belfastu jedzie i ze bedzie w nocy. No jakies zarty doslownie. wiec powiedzialam zeby byl rano bo nie zamierzam wstawac o 4, 5 zeby paczke dopierac. POwiedzial ze nie ma problemu i ze bedzie miedzy 7-8. Obudzilam sie przed 8 bo mazwracal z pracy a faceta ani widu ani slychu. Zadzwonil o 9 czy moze byc miedzy 12-13 bo jescze gdzies musi podjechac. Jakis zart normalnie. Zla jestem bo mama wlozyla chlebki swieze a jak dojada to beda twarde a ja zamrozic sobie chcialam. Tutaj mozna dostac i pieczywo i wedliny polskie ale to nie to samo co zdomu:( Wscieklam sie i powiedzialam ze o 12 to ja wychodze no i niby ma byc przed. Dzwonil znow przed chwila ze on nie wie dokldanie gdzieto jest i ze bedzie jesczedzwonil zebym go pokierowala bo on Irlandii nie zna. No jakas masakra. I tak siedze iczekam a na basen chcialam jechac! Katarina- ciesze sie ze w parcywszyscy byli mili i ze szef okazal sie wyrozumialy Paty- dobrze ze malutka tyle podrosla bo jakby co to juz gotowa do wyjscia:) Malpeczka- trzymam kciuki zeby maz doszedl szybko do siebie. Myszsza-u mnie jest podobnie bo ma termin na 23(urodziny meza) ale jakby sie malapospieszyla to chcialabym na Walentynki boto nasza 4-ta rocznica slubu bedzie:) Anted-daj znac jak z bolami czy juz przeszlo. Ja miewam takie czasmi jakby mnie jajnik pobolewal ale nie boli az tak mocno. Z tym ze ja mam termin troszke pozniej niz Ty. Ktoras z Was pisala o piochtaninie. Tez nie polecam. Ja 10 lat jezdilam konno i jak cos sie stalo konikowi to wlasnie piochtaniny uzywalam i naparwde brudzi straszliwie i nie polecam. Rece to pol biedy ale potem jak to z ciuszkow sprac! Ja dzsiiaj o dziwo spalam w miare dobrze. Tylko 4 razy do toalety takze super no i najwazniejsze ze odrazu zasypialam i sie niemeczylam. Kurcze denerwuje mnie ten facet od paczki. Tyle czasu brrrr..

Sylwia- ja narazie nei lykam. Do paczki mama wlozyla jeszce nospe na wrazie w ale narazie nie biore nawet jak twarrdnieje. Fakt ze u mnie to jest typowo powiazane z tym co robie. Jakis nagly, niekontrolowany ruch czy za szybko na basenie i mnie lapie.Satarm sie troszke wolniej do wszystkiego podchodzic i w ten sposob w miare nad tym panuje. Sa dni kiedy mam wiecej skurczow ale sadze ze wiecej niz 15dziennie to nigdy nie mialam wiec narazie ok. Ja mam termin na 23 takze jescze troszke czasu mam zeby skurcze sie nasilily:)

przed chwila zerknelam na nasza ostatnia tabelke i stwierdzam ze mnostwo z nas sie nei odzywa. Sa tam takie niki ktorych wogole nie pamietam.Ciekawe co slychac u nieobecnych..

hej :) Wróciłyśmy wreszcie do domu!!!! Jestem zmęczona ale szczęśliwa.Dziękuję za gratulacje i trzymanie kciuków :) Jak wiecie wylądowałam w szpitalu z opuchniętymi nogami i lekarz prowadzący moją ciążę, skierował mie na obserwację do szpitala na kilka dni... Na izbie przyjęć okazało się podzas ktg że mam regularne skurcze porodowe którcyh ja nie czułam.. skurcze były co 5 minut.Zaczęła się panika bo to początek 35 tyg... Wziłelimnie na oddział, podali kroplówkę, i próbowali zatrzymać akcję porodową. Po 3 godzinach lekarze przeniesli mnie na trakt porodowy i powiedzieli że jak się rozkręci to nie zatrzymają porodu ze względu na zatrucie ciążowe..Byłam przerażona, leżałam pod kroplówkami i pod ktg, po 20 skurcze były co 3 minuty, niestety skozyło ciśnienie do 200 na 110, ibiegiem przygotwany został blokoperacyjny do cesarki... Zadzwoniłam do męża to biedny tak się wystraszył że w 15 minutzjawił się w szpitalu.Dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe i się zaczęło. Okropne uczucie jak grzebią w brzuchu...koszmarne..Zuzia przyszła na świat o 21.20 i dostałam 5 pkt w Apgar. Miała problemy z oddychaniem. Przygotowany był inkubator i mała znalzłą się na oiomie.Nie widziałam jej po cięciu, nie było czasu aby mi ją pokazać... Została podlączona do tlenu itd.. Mąż widział małą i przepłakal cały wieczór przy moim łóżku.Był taki szczęsliwy a zarazem bardzo baliśmy się tej nocy. Na drugi dzień Zuzia zaczęła oddychać sama :) i jej stan się zdecydowanie poprawił :) po 3 dniach z oiomu przniesiono ją ze mną na oddział dla noworodków i tam byłyśmy przez następne dni.Mała jest śliczna, dziś albo jutro załączę fotki. Je z butelki, ale próbuje juz ciągnąć pierś :) najważniejsze że jest dobrze. Zakochaliśmy się w niej bez pamięci. Praktycznie non sto spi i wstaje na jedzenie :) Zuzia ważła 3400 i mierzyła 55 cm :) Jestem najszczęśliwszą osoba na śiwecie :):):) Mam nadzieję, że u Was ok, nie mam siły aby nadrobićzaległości...mam nadzieję, że wybaczycie :) Jeszcze raz dziękuję za smsy, było mi naprawdę miło :)

Lula ciesze sięrazem z tobą całuski ! Wystraszylas mnie tą cesarką!

Jenny gratuluje :) A dziewczyny zwracajcie uwagę na ruchy dzieciaczków.

Lula- super ze wszystko ok. Czekalysmy na wiesci od Ciebie. Najwazniejsze ze z Zuzia wszystko ok. Jeszceraz gratulacje!!!! No i czekamy na zdjecia!

Lula jak fajnie ze juz jestescie w domku, jeszcze raz serdeczne gratulacje, ze masz taka grzeczniutka coreczke, je i spi, hmm marzenie, jak Cie teraz czytalm to wzruszylam sie do lez. Teraz napewno bedziesz miala mniej czasu, ale zagladaj do nas w wolnych chwilach i dziel sie doswiadczeniami macierzynstwa. Caly czas czekamy jeszcze kiedy odezwie sie Jennny. caluski dla was 🌻

lula poryczalam sie.... gratuluje jeszcze raz poglaskaj malutka odemnie ojej mam nadzieje ze Ty czujesz sie dobrze? pozdrawiam WAS :*

hej dziewczynki przylazlam sie tylko przywitac. lula witaj z powrotem 🌻 poczytam Was pozniej. u mnie pada caly czas :O wczoraj sie zalamalam troche bo kurde caly czas na dlugach jestesmy (dobrze ze dlugi u mojej siostry) ale jak sobie pomysle ze juz musimy zbierac na mieszkanie 550 znow za miesiac i jeszcze 500 siostrze oddac to az mnie to przeraza.a ja nawet pieluch nie mam :( wczoraj sie zalamalam i trzyma mnie do dzis :O:( buzka odezwe sie z lepszym humorem

droga Agnes, nie martw sie, napewno wyjdziecie na prosta, dobrze ze to dlug u siostry. Pamietaj pieniazki to rzecz nabyta, napewno los wam sie odmieni, nie martw sie za bardzo, twoja kruszynka to czuje i niechce miec smutnej mamy,❤️

LULA - fajnie ze jestes gratulacje :))))))))) poprostu super,ze jestescie juz razem.

Lula - witaj! Wspaniałe wieści! Super, że już jesteście w domu. I, że z Zuzią wszystko w porządku. No to Zuzia jest juz dużą dziewczynką i fajnie, że taką spokojną i że ma apetyt, bo pewnie będzie ładnie przybierać. Zaglądaj tu do nas i opowiadaj jak sobie organizujecie życie już we troje.

Uzupełniłam dane w tabelce, a z górnej części usunęłam mamusie, które już urodziły. Bedzie nam się ta częśc zmniejszała, a druga rosła :) anted22.......32........Ustka..........26.04........01.0 2 ->Mateuszek WIOSNA-.......26.......dolnośląskie… 27.04...... 03.02 beti_25........29........londyn........30.04........04.0 2 ->Kacper Anastazja...28.....świętokrzyskie....29.04......04.02-ni espodzianka Mania 84.......23.....śląskie.............28.04......05.02-Julia AngelikaWrocławianka..28..Wrocław.03.05......05.02 ->Kamilka dziubek2211...30.....opolskie.........17.04.......05.02< br /> malpeczka81..26......Gdynia..........29.04.......05.02 ->Kacper Lidka81........26.....mazowieckie....02.05.......05.02 ->dziewczynka oga.............22......wielkopolska.. 02.05.......06.02 paty.....................opolskie........04.05.......08. 02->dziewczynka agnes 23..23..Gorzow/Northampton..28.04.....09.02->Zuzia gosiaczek76….31...... warm.-maz... 02.05.......09.02 ->chłopiec 9 luty takmowia..21...wlkp/hiszp.... 04.05......09.02 ->dziewczynka Neska33.......33.......Tychy........... 02.05......09.02 ->chłopczyk Olcia_M........27......pomorskie.......05.05......12.02 ->Oliwier ziuuutek.......26......dolnośląskie…….11.05. .....13.02 ->dziewczynka mama .........31......pomorskie........12.05......14.02 Żabuleńka...20.....Wrocław...trudno wyczuć....ok.14.02-> Milenka Motylek27.....27......Warszawa.......10.05.......15.02 czeresnia......20......sopot.............16.05.......15. 02-20.02 idrisi...........31.......Łódź.............09.05 ......16.02 katarina3x3..21....Szczecin-St.Ives.13.05.......17.02 ->Filipek panna Klara. 28.....Katowice......... 10.05........17.02 ->Natalia Aniat72 35....Wroclaw/Holandia ? 18.02->niespodzianka Blondi20015..33....Gliwice/Zabrze.....13.05.......18.02 ->Kasper nikita27.......27....zachodniopom…....14.05....... 19.02 ->Karolek Mala86.21.Czarny Dunajec/Zakopane/Dublin15.05..20.02->Chlopiec AnnaSzn.......32.......Szczecin..........16.05.........2 0.02 ->Tymon natimp1.......24....... Poznań...........15.05.........20.02 kina...........24........pomorskie........15.05…&# 8230;….21.02 fruskawka....25........wrocław..........16.05….... .21.02 ->synek Sylwia72.....35........Gdynia............18.05…... 22.02 >dziewczynka martella.......25.......Kalisz.............15.05.....22. 02 ->Tośka myszsza........25.....Katowice.........19.05.....22.0 2 ->Tadeuszek wasiulka29 ...........pomorskie.........19.05.......23.02 iwcia_27.......27........Siedlce..........19.05.......23 .02 paula1984kra.22........kraków...............?........23. 02 ->Mikołajek mamba9.......27......Szczecin/Dublin.....16.05.....23.02 ->Viktoria? danis...........36......... Gdynia............20.05.....25.02Igorek titi------------..29...........Wawa...........20.05... ..27.02 zapka.........29.........Siedlce..........22.05.....29.0 2 ->dziewczynka? betkaa........31........łódzkie..........25.05.....29.02 Nasze narodzone maleństwa nick.......tc...........data.........imię.........waga/c m..........poród Lula.......35........07.01.2008...Zuzia..........3400/55............cc Jenny.....38........14.01.2008 ..Robcio........3600.................sn

Gość podczytująca po zatruciu
Dlatego kobietki tez nie tylko liczcie ruchy 3xdziennie przez godzinę, ale i mierzcie ciśnienie (te co puchną). łatwo pomylić fizjologię z zatruciem ciążowym. Ja nie miałam ciśnienia, ale opuchliza i białkomocz, tez lezałam w szpitalu. Jak skacze ciśnienie to grozi stanem przedrzucawkowym, nie piszę co to, ale niebezpieczne. Dlatego uwazajcie na siebie i dzieci!

a ja nadal czekam na ta paczke. Facet dzwonil milion razy i nadal go nie ma. zla jestem bo juz bym 2 razy na basen zdazyla pojechac!

Hej dzewczyny! Ja dopiero niedawno wstałam zjadłam drugie śniadanie i juz czytam co u was. Lula dobrze że juz jesteś z nami;WITAJ!!! wszystkirgo najlepszego dla Ciebie i Twojej córeczki!!! Do mnie ma dzisiaj przyjechać wózeczek mam nadzieje że wszystko będzie z nim ok. bo zamówiłam z allegro. W moim mieście jest tylko jeden sklep z wózka,i a że podobmo na koniec roku wszystkie wykupili to nie ma w ogóle wyboru. Był jeden taki co nawet mi sie podobał ale miał jasny błękitny kolor więc nie bardzo bo brudzący. Dzisiaj juz sidzę sobie na luzaka w domciu nie muszę juz od wczoraj przejmować się obowiązkami w pracy;jak fajnie:)

Sylwia- fajny pomyslz tabelka. o bm tylko naszarym koncu nie zostala:(

Witajcie babeczki!! Ja jak zwykle zwleklam sie z lozka po11,ale mialam noc jak zwykle do bani,to stalo sie juz norma tylko ze tym razem mialam wymioty jeszcze.Wczoraj wieczorkiem dostalismy wiadomosc,ze moi twsciowie mieli wypadek cale szczescie ze maja sie dobrze,ale wiecej bedziemy wiedzieli wieczorkiem dopiero:( autko do kasacji masakra. Dzisiaj ide do poloznej,ale ona robi takie zwykle badanka,a w czwartek do szpitala i z tego sie ciesze naj bardziej moze dowiem sie czegos wiecej.A co do ruchow dziecka to juz tak rozne informacje dostaje,ze sama nie wiem czy mam panikowac czy dac sobie na luz.

gosiaczek a jaki bedzie wozek ? :), moj bedzie do odebrania 24.01,licze na to ze Mati bedzie juz na swiecie Sylwia dobra robota z tabelka, fajnie ze pilnujesz porzadku :)

W zaginionych postach wkleiłam tabelkę z wymiarami Zuzi, więc teraz powtarzam, może nie zginie. Z górnej części usunełam też mamusie, które juz maja swoje maleństwa. Antoś.......... 26.......dolnośląskie...23.04.......01.02 ->Szymek anted22.......32........Ustka..........26.04........01.0 2 ->Mateuszek WIOSNA-.......26.......dolnośląskie… 27.04...... 03.02 beti_25........29........londyn........30.04........04.0 2 ->Kacper Anastazja...28.....świętokrzyskie....29.04......04.02-ni espodzianka Mania 84.......23.....śląskie.............28.04......05.02-Julia AngelikaWrocławianka..28..Wrocław.03.05......05.02 ->Kamilka dziubek2211...30.....opolskie.........17.04.......05.02< br /> malpeczka81..26......Gdynia..........29.04.......05.02 ->Kacper Lidka81........26.....mazowieckie....02.05.......05.02 ->dziewczynka oga.............22......wielkopolska.. 02.05.......06.02 paty.....................opolskie........04.05.......08. 02->dziewczynka agnes 23..23..Gorzow/Northampton..28.04.....09.02->Zuzia gosiaczek76….31...... warm.-maz... 02.05.......09.02 ->chłopiec 9 luty takmowia..21...wlkp/hiszp.... 04.05......09.02 ->dziewczynka Neska33.......33.......Tychy........... 02.05......09.02 ->chłopczyk Olcia_M........27......pomorskie.......05.05......12.02 ->Oliwier ziuuutek.......26......dolnośląskie…….11.05. .....13.02 ->dziewczynka mama .........31......pomorskie........12.05......14.02 Żabuleńka...20.....Wrocław...trudno wyczuć....ok.14.02-> Milenka Motylek27.....27......Warszawa.......10.05.......15.02 czeresnia......20......sopot.............16.05.......15. 02-20.02 idrisi...........31.......Łódź.............09.05 ......16.02 katarina3x3..21....Szczecin-St.Ives.13.05.......17.02 ->Filipek panna Klara. 28.....Katowice......... 10.05........17.02 ->Natalia Aniat72 35....Wroclaw/Holandia ? 18.02->niespodzianka Blondi20015..33....Gliwice/Zabrze.....13.05.......18.02 ->Kasper nikita27.......27....zachodniopom…....14.05....... 19.02 ->Karolek Mala86.21.Czarny Dunajec/Zakopane/Dublin15.05..20.02->Chlopiec AnnaSzn.......32.......Szczecin..........16.05.........2 0.02 ->Tymon natimp1.......24....... Poznań...........15.05.........20.02 kina...........24........pomorskie........15.05…&# 8230;….21.02 fruskawka....25........wrocław..........16.05….... .21.02 ->synek Sylwia72.....35........Gdynia............18.05…... 22.02 >dziewczynka martella.......25.......Kalisz.............15.05.....22. 02 ->Tośka myszsza........25.....Katowice.........19.05.....22.0 2 ->Tadeuszek wasiulka29 ...........pomorskie.........19.05.......23.02 iwcia_27.......27........Siedlce..........19.05.......23 .02 paula1984kra.22........kraków...............?........23. 02 ->Mikołajek mamba9.......27......Szczecin/Dublin.....16.05.....23.02 ->Viktoria? danis...........36......... Gdynia............20.05.....25.02Igorek titi------------..29...........Wawa...........20.05... ..27.02 zapka.........29.........Siedlce..........22.05.....29.0 2 ->dziewczynka? betkaa........31........łódzkie..........25.05.....29.02 Nasze narodzone maleństwa nick.......tc...........data.........imię.........waga/c m..........poród Lula.......35........07.01.2008...Zuzia..........3400/55............cc Jenny.....38........14.01.2008 ..Robcio........3600.................sn

Do podczytujacej po zatruciu,ktore objawy puchniecia powinny byc oznaka ,ze powinnam reagowac bo ja co dnia mam opuchniete dlonie i nogi ,ale to przechodzi po jakims czasie. Mowisz ze 3 razy dziennie liczyc ruchy dziecka, moje malenstwo poruszalo sie pare razy z rana potem do wieczora cisza, potem w nocy kilka i koniec. Powstaje pytanie ja mam brzuszek maly jestem niska i w 35-tygodnu to albo maluszek juz ma malo miejsca i jego ruchy sa tak male,albo jest cos nie tak?

Gość danis
a ja dzis od rana 9.30 siedziałam u fryzjera, nieco znowu rozjaśniłam i podcięłam. to dzis idąc do lekarza będę wygladać jak super laska haha, fryzjerka była w szoku, że za 4 - tyg. rodze bo brzuch mały i w zasadzie to tylko pilka z przodu. Jednak dzisiejsza noc fatalna tak źle śpię czuć że to koncówka 35 tyg u mnie. Nie mogę znaleźć sboie wygodnego miejsca , ułożenia do snu. Boję się , ąle nie chcę już tego brzucha. dziś idę na 16 do lekarza ciekawe co powie. Ciuszki prawie wszystki poprane te najważniejsza została jedna pralka koloru. Wieczorem chcę namówić męża na złożenie łóżeczka bo wczoraj miał potworny ból głowy chyba zw. z ciśnieniem. Igor wierci się

Gość podczytująca po zatruciu
aniat - godziny mierzenia określasz sama, wiadomo, ze dziecko śpi wiekszośc czasu, dlatego najlepiej liczyć ruchy po jedzeniu, spokojnie połozyć sie i liczyć. Mi lekarz powiedział, ze jak jest 10 na godzine to dobrze (nie wiadomo czasem co ująć jako ruch bo maluszek potrafi w chwili poruszyć sie jakby dwa razy), generalnie mi mówiono, ze jak w ciagu godziny jest mniej to przedłuzyc liczenie o pól godziny. Generalnie chodzi o to, zebys czuła, ze maluszek sie rusza. W ciagu dobry dlatego powinno się to robic 3x dla pewnosci, ze na pewno jest ok. Ja zawsze po jedzeniu liczyłam, a jak mała spała mimo to, to wsunęłam coś słodkiego i czekałam. Dawka cukru zawsze małą obudzila:) co do opuchlizny - to niepokój powinna wzbudziać taka, która nie schodzi po nocy, ewentualnie po wypoczynku w ciagu dnia. Wiadomo, ze jak jestes w ruchu na tym etapie ciazy to mozna spuchnąć od nacisku dziecka na dół brzucha (ucisk na zyly). Ale jak po nocy masz nadal opuchlize, to nezbyt dobrze i to powinno wzbudzic niepokój. Mało tego jak naciśniesz palcem (najlepiej na piszczeli) to zostaje dołek który nie wraca do poprzedniego stanu szybko, mało tego ten nacisk palcem moze ciut boleć.