Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqq2007

mówcie sprzataczkom dzień dobry?

Polecane posty

Gość rozumiem że gdyby mama
byla sprzataczką albo sklepowa, tobyś jej się wstydził i nie poznawał na ulicy?Noo, to pogratulować.

Gość oczywiście że nie
Skończcie z tą demagogią. Naprawdę nie widzicie różnicy między własną matką a obcą sprzątaczką?

Gość wspolcvzuje potem zonie
mojego meza matka jest sprzataczka. I co? Jest jakas gorsza czy jak? Ty bys tesciowej na moim miejscu dzien dobry nie mowil,prawda? Nawet bys pewnie do niej nie jezdzil,juz nie mowiac o tym zeby ja do siebie zaprosic...

Gość do oczywiscie mam wrazenie
ze zartujesz ,na tej zasadzie dr nie ukloni sie magistrowi.a moze np informatyk jakiemus innemu inzynierowi,nie bede dalej pisac,bo to bez sensu. Klania sie zawsze osoba grzeczniejsza. Mlodszy klania sie starszemu, mezczyzna kobiecie, az wstyd pisac, to podstawy. \Wyzszym ranga/stopniem itd klaniamy sie pierwsi tylko w stosunkach scisle sluzbowych, jesli wiek jest podobny. Za granica , gdzie mieszkalam, osoby znajace sie z widzenia (np sasiedzi z okolic) klaniali sie sobie, co bylo bardzo mile. Nikt na czole nie mial wypisanego zawodu i stopnia naukowego. Jesli sprzataczka jest starsza ode mnie kobietą, to sie jej klaniam.

Gość uuuuuu
Oczywiście że tak!!!! oczywiście że nie Wyobraź sobie że niektóre osoby sprzatające również ukończyły studia.Tytuł magistra jest tak powszechny,że na niewiele się przydaje.

Gość no jasne że tak
oczywiście że nie --> a Ty nie widzisz różnicy między osobą która ukończyła studia, a osobą mądrą. Dla ciebie jest to równoznaczne, a Twój przypadek pokazuje, że jest inaczej.

Gość fififkjs
A jak sprzataczka pojedzie do Watykanu to papierz ma ja wyprosic???Ma ja przegnac i wyslac do piekla???Jeszcze takiego kretyna jak ty niewidzialam

Kiedyś pojawili się nowobogaccy- ludzie, którzy nie radzili sobie z kasą, bo od pokoleń słoma im z butów wystawała. Teraz wykształciuchy nie wiedzą co robić ze statusem inteligenta w pierwszym pokoleniu. :o Wykształciuchy to dzieci nowobogackich:D

Gość A ja powiem tak....
hehe ja zalozylam ten temat i wiedzialam ze wam sie spodoba :p ja oczywiscie mowię sprzątaczce z uczelni dzien dobry, ale zauwazylam, ze malo studentow/profesorow to robi. raczej wszyscy udają, że jej nie widzą, dziwne to ale prawdziwe :]

Gość fififkjs
bo maj taki glupi wiek,dlatego niemowia,ale ze tu jeden gosciu skonczyl studia i taki palant ze sie w glowie niemiesci

Gość o wooooooow
to ja rozumiem mam byle magisterkowi albo inzynierkowi za jajka nie mowic dzien dobry :)))) w koncu doktorat to nie byle co...z holota z byle mgr inz sie zadawal nie bede...

Gość o to to wlasnie
hehe gratuluję doktoratu :)

Gość mówię ale zauważyłam
że same sprzątaczki często nie mówią, tak jakby oczekiwały, że inni powinni pierwsi się im kłaniać

Gość Soniula
Sprzataczka tez czlowiek.

Gość jestes tu.....
oczywiscie ze nie >>> jesli po studiach wychodza takie troglodyty to nie dziwie sie ze swiat spada na psy wyzszy status :D i nie musze mowic dzien dobry?

Gość też magister
Wy chyba nie rozumiecie sedna sprawy. Po pierwsze sprzątaczka najprawdopodobniej nie skonczyła studiów bo albo jej się po prsotu nie chciało uczyć, albo się do tego nie nadawała, czyli mówiąc wprost jest na to za głupia. A po drugie to w naszym kraju komunizm, kóry promował robotników, strasznie rozpuścił ludzi. I skutek jest taki, że robotnicy czy sprzataczki sa strzasznie przewrażliwieni na swoim punkcie, jak sie ich posłucha to czesto słychac teksty "inzynierek", "magisterek", "dyrektorek" itp itp. Oczywiście nalezy okazywac ludziom szacunek i mówic dzień dobry. Ale jeżeli taka sprzataczka zadziera nosa, wtraca się w nie swoje sprawy, to ona jest prostaczką i szacunek jej sie nie za bardzo nalezy. I powinna dostać ostrzeżenie, albo wylecieć z pracy. Bo jak juz ktos napisał - w porównaniu z absolwentem uczelni niewiele ona potrafi. A co do sprzatania we własnym domu czy przed nim to nie ma to związku z uczelnią czy pracą. Za bardzo uogólniacie temat.

tez magisterek>>> moze sprzataczka jest prostym czlowiekiem ale nie musi być prostaczką ....ot podobne slowa ale znaczenie zupelnie inne. Wokol siebie mam wielu doktorkow inzynierkow, daj im troche wodki i beda wiekszymi prostakami niz wyzej wymieniona sprzataczka