Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyciszona

50 to dużo? .....to zaledwie pół wieku

Polecane posty

Noc się zbliża,czas na spoczynek drogie forumowiczki. Opowiem Wam dzisiaj na dobranoc pewną smętną opowieść. Jakieś 55 lat temu,żyła,była sobie mała dziewczynka.Jeszcze nie wiedziała co czeka ją w życiu,ale ze swojego poziomu 5-cio letniego dziecka,widziała najważniejszą i najpiękniejszą Istotę na tym świecie. swoją Matkę. Zobaczyła wtenczas po raz pierwszy coś,co bardzo ją zaniepokoiło i wystraszyło. Ta ukochana jej Matka - chyba nigdy nie spała,dzieci w tym domu było dużo,wszystkie ruchliwe,biegające,brudzące się. Co jakiś czas w zimnej kuchni w domu ze starego pruskiego muru, stawiana na krzesłach była wielka balia z tarą do prania. Na piecu węglowym stały duże gary z gotującą się pościelą.Matka tej dziewczynki,cały wielki stos ciuchów do prania,maczała w tej balii,a potem ciuszek za ciuszkiem,majteczki,koszulki,pończochy itp. brała w swoje ręcę i na tej tarze tarła. Potem dziewczynka z przerażeniem zobaczyła ręce tej Matki,takie pomarszczone,napuchnięte,spracowane - wystraszyła się. Podeszła do swojej Matki,gdy ta usiadła,aby odpocząć i delikatnie,palcem dotknęła ręki Matki - bała się,czy jej nie skaleczy i czy te ręce będą jeszcze takie jak zawsze. Po latach,gdy dziewczynka już dorosla,zapytała swoje rodzeństwo,czy pamietają te ręce - ale nikt nie widział,ani nie pamiętał.

Witam poznym wieczorkiem! 🖐️ stara hyrpa 🖐️Libra🖐️Wyciszona 🖐️Szarooka🖐️ Libro ! A co Ty bedziesz w nocy robic jak tak dlugo spalas ? No dziewczyny musimy dzisiaj chyba dluzej posiedziec z nasza Libra :D Jutro obudze Cie wczesniej :D moze przyciagnie Cie zapach swiezo zaparzonej kawy :D Szarooka! Ty to potrafisz rozluznic atmosfere 👄 Hej! Wyciszona a Ty co taka zabiegana, czekamy na Ciebie ❤️ stara hyrpa tez nie lubi prasowania wiec musialam sama sobie poradzic, ale poprasowane i koniec!!! :D Pani Miernot 🖐️ Dziewczyny a moze by tak po malutkim koniaczku na poprawienie humorku wieczorkiem ?

ale tylko po maluchu na rozgrzewke zimno czy cuś juzem odplywala w siną dal snu a tu masz ! kaszel mnie do pionu postawil i narazie nici z lulania

hyrpus ja mysle, ze nasza Libra uciekla nam na google, ciekawe co Ona tam czyta, moze wspolnie zawolamy to nas uslyszy: LIBRAAAAA!!!!

Witam ! 🖐️ Hej spiochy , wstawac! :D Za oknem jesien, pochmurno i zimno wiem, ze lepiej polezec w cieplym lozku ale obowiazki wzywaja, bylam juz z pieskiem na spacerze w lesie , jest pieknie i kolorowo ,,,,,,,,,,,,,,ale pomimo wszystko wole lato. Kawka zaparzona w termosie, mleko postawilam tez, drozdzowki do kawki! 🖐️

Witajcie mi drogie moje Wy Mordki - ja cuś ostatnio nie w sosie,ten mój głupi charakter,jak tylko czyms się przejmę,od razu - bania boli,chęci do życia nijak nie widzę. Wcale nie dziwię się Lemowi,ze zamknąl się w 4 ścianach, i przez ostatnie lata nie pozwalał sobie na słuchanietv i radia,oraz nie pozwalał sobie mówić - co dzieje się na świecie. Wiem,bo widziałam w tymże TV,jak zezwolił na wywiad z sobą i był strasznie zdziwiony - bo po 2 latach dowiedział sie o ataku na te 2 wieże w USA - myślał,że jest nabierany - i ktoś mu wciska jakieś SF. A nam z MM doszedł jeszcze jeden dylemat - jeść,czy grzać,czy się udusić.Oboje - namiętni palacze,na pogadance politycznej corannej,siedząc o 1 m od siebie,prawie się nie widzimy. A może to już oczy nie te??

Witam tez jestem po spacerku z MYSIą-wielorasową naj naj wiernijszą przyjaciółeczką /12tnia suczka/ Libruś zostaw sosy gary i insze pioruństwa wyklikaj na łono topiku i bedzie lzej !! Tu -50spiasała sie na szóstke + za całokształt Wyciszona jak nie odezwje sie t.z.n zakochana i ma nas gdzieś Szaraooka ma szczeście ze pomachała bure by też dostała Czy któreś z Was śnił sie ogien ? tlumaczylam jednej z Was sen zwiazany z ogniem z tajemnej ksiegi to byl moj sen Sju

Hyrpuś - łatwp Ci powiedzieć - zostaw gary.Ja teraz trzymam sie odkurzacza,a to już nie jest takie proste. musze stwierdzić,że bardzo wnikliwie,chociaz skrótowo,potrafisz powiedzieć wszystko co trzeba.idę dalej odkurzać.opowiedz o tym ogniu z mądrej Księgi.

jednej z Was śnił ogień zwrociala sie do mnie o wytłumaczenia snu wziełam duza starą ksiege w ktorej miałam wyszukac znaczenia ognia ale ona otwarla sie tylko na pierwszej stronie z dziwnymi znakami koniec snu pierwsza refleksja po przebudzeniu ogień - złodziej zwykły moze być czasu uczuc

Odkurzacz odessał się ode mnie,czuję zmęczenie,teraz czas na gary - gotowanie opotem spanie.Wieczorem się odezwę. Babki - wytłumaczcie mi taki cud,że ja jak napiszę CUS na bardzo waznych i mądrych FORACH - to moje wpisy bardzo szybko znikją. przecież ja na nich piszę tylko to,co samodzielnie zauważyłam,moje własne-wydedukowane wnioski.Czyżbym była az tak glupia?,żeby się tych moich wpisów bac? Wyrażam się na nich grzecznie,po polsku - tylko przecież moją prawdę piszę - a o to chyba na tych forach chodzi. Wyciągam wniosek - jestem niebezpieczna dla społeczeństwa,lepiej pewnie,abym skupila się tylko na własnym podwórku i dzikim ogrodzie. Ciekawe ile aniołków musi być zatrudnionych aby te wszystkie przemyślenia śledzic.

Hej moje Laseczki! Co tu za smuteczki, nie wolmo sie zamartwiac, zycie trzeba brac tak jak leci. Libro kochana chce widzec usmiech na Twijej buzi :D .Pomysl ile nam tego zycia zostalo. poradzilysmy sobie do tej pory to i poradzimy dalej. Moja droga musisz zmienic styl zycia!👄 Popatrz nasza Hyrpus tez juz byla na spacerku ze swoim najwierniejszym przyjacielem i tu przyznaje Jej racje, bo ktoz jak nie nasze wierne psiny patrza nam w oczy, a jak umialyby mowic to napewno duzo by powiedzialy. :D Hyrpus moja suczka ma dopiero 2 lata, ale to jest juz moj 3 piesek. Po stracie zawsze mowilam ,ze nigdy wiecej ale to na krotko bo po paru miesiacach jest juz nastepny! :D. Pozdrwaim wszystkie i zapraszam na popoludniowa kawke! 🖐️

50-tączeko ,dziki ogród tp juz ciągnący się tutaj od dłużscego czasu temat.Ot po prostu,mam domek z zaniedbanym ogrodem,rosnące duże drzewa owocowe i nie tylko,posadziłam krzewy,gdzie tylko się udało - wykłócić z MM - bo przeciwnik,-nic specjalnego,ale dla mnie znaczy bardzo wiele,jeszcze maly wrzywnik.To miejsce spokoju dla mnie i do podzielenia się z nim z Wami. Dzisiaj zobaczyłam w nim fajną scenę. Na kończących się winogronach siedziało mnóstwo szpaków,harmider,jazgot.Jak do tej pory,moich owoców - już od czereśni - pilnują zazdrosne o jedzenie sroki,szpaki sie ich boją. Ale dzisiaj gdy wchodziłam do ogrodu,w ten hałas,zobaczyłam siedzącą - zrezygnowaną na płocie obok nich sroczkę. Chyba cwaniara wiedziała,że nie ma czego im żałować - bp winogron już nie ma - są w baniaku u mnie w domu i przerabiają si e na winko cmok..cmok... Właściwie,to one chyba jeszcze miały tam czego szukać,bo winorośla poszły na gruszę,tam wysoko wśród liści jeszcze miały co znależć. Gruszek na reszcie juz tez końcówka,dzisiaj Wielka Gospodyni Osiedla,dostała ich ode mnie duże wiadro. Kim jestta Pani -to przy okazji. Wiadomo - czwartek - wiadomy film,potem sie odezwę moje drogie.

czekam i czekam az skoncza te Zgubione jak zawsze ogladam jednym okiem szkielko a drugim na nasz topik a trzecim na Czaka Norisa ponoc zostal doradca politycznym jednego z poslow hi hi hi hi DZIEWCZYNYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jedno słowo
jedno słowo przywróci mnie do życia może być z dużej litery lub z małej może być głośne albo całkiem cichutkie nawet szept nawet gest nawet spojrzenie jedno słowo nada wszystkiemu sens nada kształt cel jedno słowo jedno skuteczne lekarstwo uratuje mnie nie na zawsze ale na długo nie mów do mnie w podarunku przez wyrzuty sumienia ani z litości ani od niechcenia powiedz z potrzeby z pragnienia powiedz bo nie możesz beze mnie żyć

Gość wyliczanka55
Rymowanki i wyliczanki 1. Na ulicy Kopernika spowiadała się Monika, proszę księdza, ja nie kłamię, ja ukradłam cukier mamie. A jak jeszcze sie poduczę to ukradnę Mamie klucze!!! 2. Opowiem Ci bajkę , jak kot palił fajkę. Na długim cybuchu , Spalił sobie ucho, A gdzie to ucho? -Woda porwała, A gdzie ta woda? -Gołębie wypiły, A gdzie gołębie? - Na dębie, A gdzie ten dąb? - Siekierka zrąbała, A gdzie ta siekierka? - U chłoopa za pasem, A gdzie ten chłop? - Umarł pod progiem, A jak mu grali? - Baranim rogiem. 3.Spadła gruszka do fartuszka a za gruszką dwa jabłuszka, a śliweczka spaść nie chciała, bo śliweczka niedojrzała. 4.Ene due rabe Połknął bocian żabę A żaba Chińczyka Co z tego wynika? 5.Jeden dwa, jeden dwa, pewna pani miała psa. Trzy i cztery, trzy i cztery, pies ten dziwne miał maniery. Pięć i sześć, pięć i sześć, nie chciał wcale ciastek jeść. Siedem osiem, siedem osiem, wciąż o kości tylko prosił. Dziewięć dziesięć, dziewięć dziesięć, kto z nas kości mu przyniesie? Może ja, może ty, licz od nowa - raz dwa trzy. 6.Jeden, dwa Janek ma. Trzy, cztery smaczne sery. Pięć, sześć chciał je zjeść. Siedem, osiem spotkał Zosię. Dziewięć, dziesięć schował w kieszeń. 7.Siała baba mak Nie wiedziała jak Dziadek wiedział Nie powiedział A to bylo tak 8.Siedzi baba na cmentarzu. Moczy nogi w kałamzrzu Przyszedł duch, babę w brzuch, Baba fik, a duch znikł. 9.W komputerze siedzi zwierzę Ma niebieskie kły Wiesza pranie na ekranie Pomagasz mu ty! Na podwórzu jest kałuża a z kałuży się wynurza Kto? Krokodyl zapytacie? nie to tata po wypłacie 10.W pokoiczku na stoliczku stało mleczko i jajeczko Przyszedł kotek wypił mleczko a ogonkiem stukł jajeczko Przyszła mama kotka zbiła i skorupki wyrzuciła Przyszedł tata kotka schował a mamusię pocałował

Dziewczęta :) Jestem, żyję i nawet sie usmiecham, ale mam roboty full. Jutro piatek, to mam nadzieje znaleźć czas, przeczytać coście przez tydzień tu \"natworzyły\" i juz na bieżąco zabrać głos! buziaczki kochane jesteście, do jutra pewnie zahaczycie o 60 stronkę... oj będzie znów głowa bolałaaaaaaaa ❤️ pa

Jestem - po zagubionych - komp. obsiadł MM,te wierszyki mnie wzruszyły,przypomnialy przeszlość. Jest dzisiaj tutaj ktuś jeszcze - prócz tej baby w kalamarzu?