Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GGGabi

NICORETTE - od jutra...stop dla fajki ...

Polecane posty

Postanowilam rzucic to swinstwo... po 10 latach palenia.. myslalam , ze mam silna wole , aby sama powiedziec sobie nie..niestety nie wyszlo... jakis rok temu palilam ok 15-20 papierosow dziennie... Aktualnie ok5-7 / dobe... Poszlam z tym problemem do lekarza... Zaproponowal plastry nicorette... kupilam 2 paczki... Zaczynam od 2 stepa (w pierwszym bylo za duzo nikotyny ) Drugi step ma 10mg... mam jeszcze 2 godzinki zeby nacieszyc sie smierdzaca fajka.. potem ide spac , rano przyklejam sobie pierwszy plasterek :) I tutaj pytania... Kto stosowal? Udalo sie rzucic? Gdzie przyklejaliscie sobie plasterek? Jakies skutki uboczne? Chec na papierosa- do pokonania czy raczej cholerna pokusa ? Bede wdzieczna za wszlkie informacje :)

nikt nie ma doswiadczenia z tymi plasterkami czy nie chcecie sie podzielic?

up up up ... no i sie zaczelo... dzisiaj rano wstalam ... bi;am sie z myslalami aby nie zapalic papierosa... przez tyle czasu poranna kawka z fajeczka byl zestawem obowiazkowym... dzis nie, choc przyznam , ze chcialam przesunac przyklejenie plasterka na jutro , taka mialam ochote zapalic ... takze przezwyciezylam pierwsza ochote... Jestem sobie w pracy , a na moim ramieniu mam plasterek :) na razie jest ok ;) nie mam ochoty na fajke.. :D

mija juz 16 dzien bez papierosa... czasami bylo ciezkawo... 2 dni temu odstawilam plasterki... kupilam sobie gumy do zucia nicorette... zuje je zamiennie z moimi ulubionymi :) jeszcze 14 dni i bede z siebie naprawde dumna... ;)

gratuluje wyczynu:) ja zaczelam najpierw stopniowo ograniczac fajki az zeszlam do 1-2 dziennie potem wspomagalam sie tabexem na pewno bylo ciezko mi na poczatku ale nadal ejst najgorzej przy alkoholu i czasami sie łamie przy piwku

Nieeeeeeeeeeeeeee no - guma do piwa !!! guma do kawy !!! ???

Gość powodzenia się zwyczajowo
dasz radę, ja dałam bez plastrow, powiedziałam sobei stop miesiąc temu i jak dotąd nie zapaliłam ani jednego

moja kolezanka znalazla taki sposob na rzucenie ze wybielila sobie zeby u dentysty i teraz nie pali bo boi sie ze cala biel zaniknie jak bedzie znow palic:)

ja polecam TABEX!!! MOJ MAZ RZUCIL PO 10 LATACH PALENIA PACZKI DZIENNIE DZIEKI TEMU nicorette to guzik dawało poczytaj o tabexie w necie polecam

Gość taaaaaaaaaaaaak
nie polecam tabexu próbowałam, po odstawieniu tabexu paliłam 2xwięcej :(( A kutacje można powtórzyć dopiero po pół roku

dzieki wszystkim za mile slowa... :) mamy 4 lipca... minelo ponad 30 dni... nadal nie pale... czasami , gdy nerwy sie pojawiaja mysle o tym aby sobie zapalic , ale zawsze silna wola daje o sobie znac... :D najwazniejsze , ze znikneli Ci wszyscy palacy ludzie z moich oczu - (juz wyjasniam) przez pierwsze dni , gdy np . wychodzilam na moja godzinna przerwe na lunch na zewnatrz , na ulicy spotykalam saaaaaaamych palacych ludzi... :D teraz to zjawisko raczej normalnieje... widuje , ale nie przypaatruje sie im jakby mieli cos czego strasznie pozadam.. :D W kazdym razie nie jest zle... po 4 tygodniach odstawilam plasterki... mialam zakupic gumy do zucia ..ale zapomnialo mi sie.. - tak przezylam pierwszy dzien bez wspomagaczy...sprobowalam dnia nastepnego i uznalam , ze wyprobuje moja asertywnosc... :) pozdrawiam niepalacych , rzucajacych i palacych 🌻

hehe...i moja wypowiedz nie zgadza sie z moja poprzadnia..ehh... no wiec - wyjasniam... plasterki bralam dwa tygodnie dluzej - czyt. przez 4 tygodnie... gumy kupilam na poczatku ,po 1 dniu zostawilam przypadkowo u faceta... (po 2 tygodniach) przedluzylam kuracje plasterkowa... no i jak skonczylam wtedy zapomnialo mi sie kupic tych gum do zucia... no :D sorki ...bo mozna bylo sie poplatac w tym co napisalam... :D