Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ppielegniarka

czekam na pytania...

Polecane posty

Gość słoneczko nasze
ale z drugiej strony test juz by to raczej wykrył... jeszcze jutro rano sprobuje... zrobie test...

Odczekaj w takiej sytuacji jeszcze tydzień albo jak napisała Pielęgniarka - idź na test z krwii. Jeśli problem lezy w moczu (za mało w nim hormonu - przyczyn możebyć wiele) a hCG jest mimo wszystko wysoki, to w takiej sytuacji beta ciążę wykaże. Ale uczulam, że hormon może być na tyle niski, że i z beta mogą być zafałszowania - mimo obecności ciąży.

Gość słoneczko nasze
i dlatego własnie mam metlik sama nie wiem czy to ciaza czy co innego... jezelijutro wyjdzie I krecha to pojde na badanie krwi... czy trzeba byc na czco i ile sie czeka srednio na wynik...?

Gość słoneczko nasze
a czy usg dopochwowe byc juz cos wykryło...?

Ne trzeba być na czczo.Jeli okres nie przyjdzie do 10 dni od daty miesiączki - wybierz się do gina Wczeniej nie ma ensu bo różnicę do 10 dni uznaje się mimo wszystko za regularność cykli.

Na USG zdecydowanie za wcześnie. Nic nie wykryje.natomiast badanie \"ręczne\" pozwoli tez tylko ew. ciążę podejrzewać, nie potwierdzić.

Gość słoneczko nasze
czyli jak okres nie przyjdzie to pod koniec tyg udam sie do gin... a jutro jesczze zrobie rano test...

Gość słoneczko nasze
pierwszy raz mam taka sytuacje z opoznionym okresem- tym bardziej ze byl stosunek w dni płodne, jakies 3 miesiace temu okres misie przesunal ale to byl efekt zmiany klimatu- teraz klimatu nie zmieniala wiec dlatego mnie to tak zastanawia :)

No to życzę, by wynik był zgodny z oczekiwaniami :-)Przepraszam pielęgniarkę, że siętak bezpardonowo wcięłam ale wzięłam Ibuprom Zatoki i czuję się jak po 4 kawach (czyt. nie mogę spać i mam nadmiar energii) - a to jedyny żywy temat o tej porze.Niemniej - udanegopóźnego wieczoru, dziewczyny. idę się zmusić do spania. Dobranoc

Gość słoneczko nasze
ngLKA dzieki za wypowiedzi i miłej nocy życze

Gość słoneczko nasze
rozumiem czyli jezeli jutro bedzie I krecha ide na bete... :) ona powinna dac mi 100 % pewnosc a jezeli wyjdzie negatywnie... to co moze byc przyczyna opznienia/ braku okres...?

-diagnostycznie pewne są wyniki testu ciążowego uzyskane w 5-7 dniu od pierwszej miesiączki po zapłodnieniu, gdy istnieje znaczne prawdopodobieństwo, że ciąża się utrzyma. Możesz mieć przecież nieregularne cykle miesiączkowe, mogła s przeżyć wstrząs emocjonalny, stres – a to wszystko może spowodować opóźnienie się miesiączki. Zbliżanie się menopauzy, odstawienie tabletek antykoncepcyjnych i inne przejściowe zmiany, np. podróż, zmiana trybu życia, mogą być przyczyną zaburzeń miesiączkowania.

Gość słoneczko nasze
i tu jets własnie problem odkad przestalam brac tabl. to mam regularne cykle, stresu nie bylo, wstrzasu emocjonalnego ani menopauzy rowniez, zmiany trybu zycia klimatu tez...wiec dlatego podejrzewam ciaze

Gość ropuchaaaaaaaa
ajkie liceum skoczyłas i gdzie???? No i w którym roku

Gość słoneczko nasze
a co to ma za znaczenie...?

Gość ropuchaaaaaaaa
ma , poniewaz rowniez ukonczylam studium pielegniarskie

Gość słoneczko nasze
ahs to pytanie bylo chyba nie do mnie sory

Gość ropuchaaaaaaa
;) A juz myslałam, ze to kolezaka ze szkonej lawy

Gość słoneczko nasze
zrobilam test i wyszła I kreska !!! :( co jest...?

Gość Sindiiiii
ppielegniarka => Nie pamiętam żeby mi coś leciało byłam przed miesiączką Byłam bada w poniedziałem w sśrode byłam operowana potem to cewnik tylko pamietam ze jak mi cewnik wyciagli to mialam krew ale niewiem czy to przez cewnik czy to byla miesiaczka A delikatny to on nigdy nei byl z tego tez slynie ale dobrze bada