Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta....

imiona waszych dzieci

Polecane posty

Gość Aplaus
dziwaczna egzystencjo-do kogo ta uwaga? do zespołu krytycznego czy do osoby od Rajmundka?:)

Gość Aplaus
Agnes-ale wierszyk żenujący...co masz na mysli "dystrybutor" pisząc? własna PIERS?????

Gość A kogo
A ja mam na imię Faustyna i cięzko mi z tymmmmm (mam 24 lata)

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
wspolczuje a jaka jestes osoba???? mozesz imię zawsze zmienic jestes pelnoletnia przeciez

na mojego Tymoteusza (i jeszcze jednego, którego kiedyś znałam) większość mówi Tymon, choć w zasadzie to już całkiem inne imię. Więc ma 2 :P

Ja od kilku lat mam wybrane imię dla mojego przyszłego (może kiedyś) dziecka: - dziewczynka: Martyna albo Lena - chłopiec: Adrian albo Aleksander. Do Pani nauczycielki-----> Dzieci nie śmiałyby się ze Zdzisia, Cześka i Wieśka, tylko rodzice śmieją się z tych imion, a dzieci jak wiadomo lubią naśladować zachowanie dorosłych.:( Nie śmiej się z Wacka, Nikolki i Tadeusza, to Twoje dziecko też nie będzie.

Gość Mnie podobają się
Mnie się podobają imiona takie zwyczajne, ale każdy ma sój gust: Paulina Kinga Magdalena Aleksandra Tomasz Grzegorz Krzysztof Piotr Marek POZDRAWIAM WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMY :D

Żal mi matek które >> hmm a mi żal takich osób jak ty... pani nauczycielka ... a tolerancji zero... i dziwić sie potem dzieciom skoro mają takie mamusie... Aurora to imie niezykłe i na całym świecie ludzie nadawali je temu co mieli najcenniejsze... dla nas nasza córka jest najcenniejsza... i nie jest to żadne kosmiczne imie.. tylko stare łacińskie.. znaczy jutrzenka... a Aurora była boginią jutrzenki... i wcale sie nie dziwie osobie która pisze że nazwała by tak swojego dziecka... bo nie jest to imie dla każdego.... i wiecie co troche tolerancji... to wy uczycie swoje dzieci wyśmiewać innych..

Gość olaolaolaaaa
hmmm z tego co pamiętam w szkole podstawowej czy przedszkolu byly dzieci ktore mialy smieszne i nie pasujące do tej epoki imiona i dzieciaki, tak jak ja smialy się z nich. moi rodzice nigdy mi niczego nie sugerowali, nie nabijali sie z tych imion bo nie mieli pojęcia ze mam w ogole znajomych o takich imionach wiec twoja teoria ze to dzieci zawsze biora przyklad z rodzicow jest troche naginana. ciekawe czy twoja corka bedzie szczesliwa ze ma na imię aurora. takie dziwaczne imiona wymyslają najczesciej slabo wyksztalceni ludzie, albo jacys niedowartosciowani. nastepna corke nazwij kunegunda

bardzo dobrze o tym wiem.. a jak sie już na te kosmiczne uparłaś.. to jest też tajny projekt nasa o kryptonimie AURORA... i co z tego???

Gość olaolaolaaaa
hehehe enterpreis dobre :):):) proponuje jeszcze Apollo albo SpaceShipOne i Wostok

olaolaolaaaa >> bardzo mnie twój post rozbawił... dokładnie to samo myśle o takich jak ty.. :D :D :D

Gość olaolaolaaaa
jakby byl taki tajny to bys o nim nie wiedziala. on jest pseudotajny a imie aurora jest pseudofajne a twoje dziecko bedzie mialo przez nie nieciekawie

Gość kraków miasto buraków
stąd te imię

Gość olaolaolaaaa
czyli niby jakich?? skarbie, to nie jest moja opinia tylko powszechnie znana i każdy ci to powie. to ty masz cos nie tak z glowa skoro wymyslilas dla dziecka takie imie. jest jeszcze mala, mozesz zmienic nikt nie bedzie pamietal

Żal mi matek---> Myślisz, że dzieci śmieją się z Otylii tylko dlatego, że ma rzadko spotykane imię? Oni przede wszystkim śmieją się z jej otyłości. Z grubej Ani, Kasi, czy Basi śmieliby się tak samo. olaolaolaaaa---> A co wykształcenie ma do imienia dziecka? Moi rodzice mają wyższe wykształcenie, a ja mam na imię Oliwia, przyjaciele moich rodziców mają doktoraty, a nazwali synów: Brajan i Alan.

A dlaczego ludzie mają się śmiać z Aurory? Tylko ludzie o niskim IQ, o ograniczonych horyzontach będą wyśmiewać imię cudzego dziecka. Ja miałam w szkole Aurelię i wszyscy, a zwłaszcza 5 Anek zazdrościło jej tego imienia.

Gość olaolaolaaaa
oliwia jest ładne akurat:)

Gość baby_boom
a moje będzie właśnie kasią, anią albo małogosią. tyle teraz silących się na oryginalność, że liczę, że to docenią. pozdro wszystkich mikom i tobkom i ruskim nataszkom. hh!

Gość zal mi matek
katis- nie uwierzę że ludzie z doktoratem mogli by dac dziecku na imię Brajan, Alan-może jeszcze Malinowski? Brzmi to dziwacznie. Rodzice wiecej wyobrazni.Jesli dziecko me byc wyjatkowe to i tak bedzie-bez waszych wydumanych imion

Gość zal mi matek
auelka tez ok-czy ty nie masz wyczucia,ktore imiona sa dziwne?

Gość całkiem zwyczajna Anka
Współczuję dzieciom takiej pani nauczycielki, która nazywa je pryszczatymi grubasami (i co, ze nie wprost!) i jeszcze mówi, że kocha swoich uczniów, cóż ludzie różnie pojmują miłość... Ale z poglądami częściowo się zgadzam, pewne imiona są nie tyle dziwne co, hmmmm....pretensjonalne. Niektórzy moze nie mają tego wyczucia i nazywają dzieci Nikola, Oskar, Luiza albo nie daj boże Brajan. Aurelia i Aurora, niby niewiele się różnią, ale to pierwsze jest jakby milsze i lepiej sie kojarzy. To tylko moje zdanie oczywiście.

Gość Recognise
Muszę stanąć w obronie pani parającej się nauczaniem poczatkowym- ona przecież nie mowi źle o dzieciach tylko stweirdza fakt. A jak napisać, że dziecko jest grube-upierać się przy babskim "przy tuszy"? "zaokrąglone?" Rodzice bez opamietrania futruja dzieci sokami i chipsami oraz batonami i prosukują małe spaślaki. I tłumaczenie że dziecko jest "chore" do mnie nie trafia-tylko dzieci leczone hormonalnie tak tyja, a w zasadzie puchna. a tu specjalnie bystre panie nie pisza- nauczycielka uczy w klasach 1-3 wiec o tych pryszczach teoretyzowała tylkomoim zdaniem! mamuski-wiecej rozumku!

Brajan, Kevin i Roger, to rzeczywiście dziwadła, ale np. Nikola przyjęła się w polskiej kulturze, tak samo jak Magdalena czy Angelika. Nikolę spolszczono i jest ok, a Kevina jak można upowszechnić? Kewin?- strasznie brzmi.

Gość Brajana też spolszczono
Kewina także mozna spolszczyć nawet Dżordża:) Nikola jest dla mnie takim samym dziwadłem jak pozostałe.

Gość Numer Roku
Ze mną w grudniu rodziła taka dziewucha- no burak nie z tej ziemi-brzydka, ze 130 kg. Urodziła sliczną dziewczynkę-małe cudo. Ale dlaczego to dziecko ma mieć lepiej w życiu niż matka? Więc kaszalot w dobrej wierze dał jej imię na czesc widzianej ostatnio w filmie aktorki. wszystko ok ale miałam ubaw jak ona to imie podała do aktu urodzenia- Głynet!!!!!!! Próbowałam jej to przetłumaczyć ale kaszalot patrzył na mnie jak na kosmitkę- że przeciez jest taka aktorka!

witam! ja mam synka Emila podoba mi sie: Eryk Dominik dziewczynka: Hania Emilia Weronika i jeszcze wiele innych ... :)

Gość olaolaolaaaa
no, w koncu normalne imiona! juz zaczynalam wątpic w mlode matki

Gość e-taaa
Dajcie już spokój z tą Nikolą. Nikola to żeńska wersja Mikołaja. To imię stało się w Polsce popularne, bo wielu mamom się podoba.