Invisible 0 Napisano Czerwiec 2, 2007 Wlasnie dostalam okres, i mnie boli tak ze nie moge wytrzymac:( Tak jest prawie za kazdym razem, mecze sie tak ze nie wiem... W nastepnym tygodniu ide wkoncu do lekarza, ale w tym momencie czuje sie tak jakbym miala za chwile umrzec. Co mogloby mi pomoc??? Dodam ze wzielam juz 4 No-Spy, i grzalam sie w wannie z cieplutka woda... I NIC!!! Nie wiem, moze na mnie No-Spa nie dziala?? Moze mam wziac Ibuprom?? Albo jakis inny sposob??? Prosze pomozcie, bo ja zaraz umre...:(:(:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zyzyz Napisano Czerwiec 2, 2007 najlepszy lek na bole to ketonal, ale jest on na recepte. poza tym nie kąp się w gorącej wodzie bo to pogarsza sytuacje. a poza tym to tylko lekarz tu pomoże, ja miałam jak Ty....dostałam tabletki anty i mi przeszło. a jak brzuch b.bolał to ten ketonal,albo termofor z gorącą wodą ale to tylko na brzuch. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 2, 2007 Nie grzać się w wannie z ciepłą wodą bo to jeszcze zwiększa krwawinie. I kółeczko się zamyka.Leć do łóżka, połóźż się na brzuchu, podwiń kolana i unieś pupę. Poleż tak około 10-15 minut. Powinnaś czuć ulgę (szczególnie, jeśli masz tyłozgięcie). Ja w takiej pozycji spędzałam 1szy dzień okresu jak byłm jeszcze nastką. Nawet potrafiłam tak zasnąć w zasadzietylko w tej pozycji mogłam zasnąć). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Invisible 0 Napisano Czerwiec 2, 2007 Aha, dzieki... No to juz nie bede nastepnym razem siedziec w cieplej wodzie. A tak mi doradzila moja matka, to sie jej posluchalam. Bo jakby co mam dopiero 15 lat... I nawet do lekarza sie wstydzilam pojsc, ale czuje ze musze bo juz nie wytrzymuje. To ja lece do lozka:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monika017 0 Napisano Czerwiec 2, 2007 Jak mam okres nie mogla bym wytrzymac lezac na brzuchu jak kto przeciez to jest straszne jeszcze bardziej boli:/moze Ginekolog mogl by ci jakies leki przepisac przy okazji jak bys sie do niego wybrala/. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 2, 2007 Bo nie masz leżeć na brzuchu tylko mieć pupę uniesioną do góry. Nie doczytałaś do końca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marta1983 Napisano Czerwiec 2, 2007 idź do gina niech przepisze ci coś na bolesne miesiączki.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ibuprom łyknij Napisano Czerwiec 2, 2007 dwie tabletki, albo jedna ibuprom max. Najlepiej jakby to był tanszy ibum, szybciej się wchłania. Pozycja jaką opisała ngLka jest dobra, sama taką stosowałam i czesto w nocy jak koszmarny ból mnie łapał i spać nie mogłam to tak się układałam i zasypiałam. Z wiekiem jakby bóle trochę przeszły, a co do kąpieli- to niektózy są przeiwnikami a niektórzy popieraja- ja zawsze takie stosowałam, nigdy one u mnie nie spowodowały większego krwawienia a ulgę przynosiły, wiec teraz jak tylko zaczyna mnie bolec to relaksuje się w wannie, łykam 2 tabletki nospy i ibuprom. Wydaje mi się ze tą kąpiel trzeba dobierac insywidulanie;) cieply kompres na brzuch tez tak działa- rozszerza naczynia, rozluźnia mięśnie. Mi przy okresie bardzo marzną nogi więc kąpiel przynosi dodatkowe korzyści. POmaga mi też leżenie na brzuchu i podłożenie małej poduszeczki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach