Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

odcień skóry po soku z marchwi...

Polecane posty

Gość

zakładając, że piję 1-2 szklanki świeżo wyciskanego soku co drugi dzień, ile mogę czekać na efekty? mam wrażenie, że skóra rąk i nóg już nabiera ciemniejszego odcienia, ale twarz jeszcze nie...

Gość wkrótce zżółknie ci
wewnętrzna strona rąk i stóp a to wygląda okropnie, nienaturalnie:(

Gość czyli sok z marchwi
zle wpływa na skóre?

Gość wkrótce zżółknie ci
nie wpływa źle, nadaje skórze ładny odcień, tylko, ze żółtego odcienia nabierają też wyżej wymienione cześci ciała a to nie wygląda już tak fajnie.

Gość czyli sok z marchwi
czyli zółtego odcienia nabiueraja wyzej wymienione czesci ciała,...a pozostałe czesci ciała nabieraja ładnego, brazowego odcienia?

Gość wkrótce zżółknie ci
ale po marchwi nie ma takiego odcienia jak naturalna opalenizna tylko jest właśnie taki żółtawy!

Gość wkrótce zżółknie ci
brązowy odcień opalenizny po marchwi....dziewczyny....:)

Gość wkrótce zżółknie ci
Taki ciepły, zółtawy odcień jest fajny. Tylko uważaj zebyś nie przesadziła.

Gość zolta
nie bedziesz opalona tylko zolta a na twarzy najbardziej zazolci ci sie nos i jego okloice...

Gość czyli sok z marchwi
to ile tego soku poc dziennie? tylko ze teraz ta ubiegłoroczna marchew to chyba juz nie ma tyle soku w sobie, a tegoroczna to i droga i znawozowana:(

Gość czyli sok z marchwi
jaka zółta???? zalecane jest pic sok dla ładnej cery, wiec chyba cera az tak nie zółknie, tylko ma ładny koloryt!!!

Gość ninkLLLa
osobiście nie poecam tego specyfiku.... kiedyś jadłam codziennie wieczorem startą marchew z jabłkiem. muszę przyznać że po ok 1 miesiąca skorę miałam śniadą jak mulatka i wyglądało to bardzo naturalnie (mimo że naturalnie mam jasną cerę) ale nie było wrato!!!! jak wiadomo takie odkładanie się barwnika jest efektem ubocznym hiperwitaminozy wit. A w organizmie człowieka, co nie wróży nic dobrego oprócz ładnego wyglądu cery. efektem ubocznym są dość często uporczywe bóle głowy i nadmierne wpadanie włosów. mi włosy przerzedziły się o jakieś 50% i dopiero teraz, czyli po upływie ponad 2 lat, zaczynają mi odrastać nowe włosy także mam pełno antenek na mojej głowie ;) byłam z moim problemem wypadania włosów u deratologa i potwierdzil moje przypuszczenia że to jest spowodowane hierwitaminozą. także osobiście nie polecam takiego "przebarwiania się", ale każdy zrobi jak uważa... pozdrawiam :)

Gość wkrótce zżółknie ci
Jejku......od razu nie będziesz żółta, bez przesady. Możesz jeść samą marchew, nie musisz pić soku, chyba nie ma różnicy.

ja mialam pomaranczowe stopy (tzn od spodu) po soku z marchwi :D juz przestalam pic...

Gość a ja pije soczek z marchewki
swiezo wyciskanej a do sokowirowki wrzucam tez jablko i jest ok. A jak wychodze na slonce to opalam sie odrazu na brazowo.

Gość mój znajomy pił sok z
marchwi codziennie i po jakiś czasie lekarz myślał że ma żóltaczkę,dostal skierowanie do szpitala,może lekarz i nie za mądry ale jak by nie był taki pomarańczowy to by tak doktorek nie pomyślał

zbyt duza ilosc wypijanego soku z marchwi szkodzi na wątrobe.. w tym przypadku nadczynnośc jest gorsza od niedoczynnosci! uwazajcie!

Gość uroda to nie wszystko
oj, rzeczywiście.To kliknij po lewej stronie "maceraty". W aptece też są takie olejki, np Diaderma, której link już ktoś tu umieścił.

Gość no nie wiem..
Czarodziejko - no nie wiem, ja np. tą marchewkę jem już od kilku miesięcy, w ilości kilku sztuk dziennie i żadnego zabarwienia skóra nie nabrała. Żadnego ! Przestańcie wreszcie pisać te bzdury: - że marchew uszkadza wątrobę ( dobrze że czipsy Wam jej nie uszkadzają, alkohol, czy zesmażone kotleciki ;) tylko właśnie nieszczęsna marchewka :p ) - albo że można się od marchewki nabawić hiperwitaminozy :o marchew NIE ZAWIERA witaminy A, tylko jej prowitaminę ( beta karoten ) Nadmiar beta karotenu jest bez problemu usuwany z organizmu, więc nie sposób go przedawkować ! Co innego witamina A - jej nadmiaru organizm nie potrafi usunąć, tylko magazynuje go w wątrobie, aż do dawek toksycznych, co oczywiście jest niebezpieczne dla zdrowia. Kuraiko - przyswajanie beta karotenu z przewodu pokarmowego uzależnione jest od obecności w nim tłuszczu tłuszcz aktywuje cały proces wchłaniania prowitaminy i jej " przeróbki " w witaminę A Dlatego na przykład dobry jest zwyczaj polewania zawierających karoten truskawek - śmietaną :) Właśnie idę polać moje :D🖐️