Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leyla222

poradzcie jakiego pieska wybrać

Polecane posty

Gość leyla222

Niedawno przeprowadzilam sie od rodzicow do wlasnego m-3 i troche mi w nim pusto tak samej.Chcialabym jakiegoś małego, niekłopotliwego pieska.Takiego, który wytrzyma sam w domu od godz. 8-15, bo wtedy jestem w pracy.Nie wiem na jaka rase sie zdecydowac, mysle o :buldogu francuskim, shi-tzu, mopsie albo ratlerku.A może macie jakieś inne pomysły?Prosze was bardzo o rade.

hej:) ja mam ratlerka i szczerze to nie polecam:) robi tyle hałasu że po prostu nie da sie wytrzymac;/ nie widac go od ziemii ale za to słychac w całym bloku:D tego co słyszałam to wszystkie małe pieski tak maja..niesety:) także ratlerka nie polecam bo to hałaśliwe i złosliwe stworzenie:D chyba że tylko mój taki jest haha:D

Gość leyla222
tez słyszałam, że ratlerki są hałaśliwe.A czy dla pieska to nie będzie duxzy problem jeśli będzie sam w domu od 8 do 15?

Gość Aniula17
No więc... Ja bym kupiła owczarka niemieckiego, ale wiadomo, że to duży pies i do mieszkania takiego się nie nadaje... Z tych co podałaś wybrałabym ratlerka, ale poprzednia wypowiedź mówi o tym, że lepiej nie... Buldog francuski mi sie nie podoba.. Pewnie ktoś Ci poleci yorka, ale nie polecam, bo te pieski się bardzo przywiązują i będą tęskniły... Jamniki strasznie wyją jak są same.Jestem obeznana troszeczkę i polecam sznaucerka miniaturke - jakoś znoszą samotność. Ale pamiataj, że piesków nie można na dłużej zostawiać

Gość Hmmmmmmmmmmmm-------------
Hmm wiem,ze chcesz pieska, ale mysle,ze w Twojej sytuacji moze jednak kotek bylby lepszy ?

hmmm to zalezy jak go nauczysz na samym poczatku:) jesli od poczatku bedzie sam to powinien sie przyzwyczaic..jedynym problemem moze byc wiele kałuz w mieszkaniu:D w koncu szczeniak powinien wychodzic na dwór co jakies 3 godzinki:) ale jak juz podrosnie to nie powinno byc problemów żadnych ...w koncu to nie tak długo....

Gość Aniula17
Właśnie!! Kotek byłby sto razy lepszy:)

Gość taka takaa ja
Mogę sie wypowiedzieć tylko na temat shi-tzu. Moja koleżanka ma takiego pieska i muszę powiedzieć że jest bardzo grzeczny i niehałaśliwy. Taki kochany :-) i też zostaje często sam i jest ok :-)

Gość leyla222
kota nie chce wole zdecydowanie psa.sznaucerki troche mi się nie podobają;P, za to buldożki francuskie bardzo ale nie wiem jak to z nimi jest, czy są bardzo problemowe, trudne w utrzymaniu.Chciałabym bardzo pieska ale nie wiem czy moge sobie na to pozwolić pracując 7-8 godzin, jak to u was jest?

Gość ja polecam buldozka
francuskiego: fajne pieski ale najlepiej jakbys sie z tym pytaniem zwrocila do jakiego specjamlistycznego portalu: psiakostka albo dogomania tam sa znawcy ras i na pewno coi doradza przynajmniej na poczatku nie powinnas pieska zostawiac na 8 godzin potem jak sie stpniowo przyzywczai powinno nie byc problemu

Gość Aniula17
zaraz zapytam sie o tego buldożka specjalisty:)

Gość leyla222
Mopsy są też cudne, wiecie coś na ich temat?Ogólnie wydaje mi się, że mały piesek ma mniejsze potrzeby fizjologiczne, choć może się myle;)Boje się, że jeśli będzie zostawał sam w domu nigdy nie nauczy się załatwiac poza domem;(

Gość kóndelka.

Gość ja kupiłam sobie
FOXTERIERKA, tylko poprosiłam właściciela aby był spokojny, a on powiedział ze nie mam się co martwić.... uwielbia swój koszyczek i śpi cały czas gdy mnie nie ma. Za to swoimi psotami i rozkosznym zachowaniem wieczorem zabawia mnie i odpręża. Jest niesamowity, kocham te psy, wita mnie jak przychodzę niesamowicie, polecam:) to takak maskota, pocieszny

Gość Aniula17
Buldożki są bardzo delikatnymi pieskami i wymagają żeby o nie dbać, czasem miewają alergie pokarmowe. W bloku powinny wytrzymać, często śpią. Opinia kynologa:)

Gość Aniula17
Mopsy też się nadaja w sumie do bloku, a polecam jeszcze cocer spanielka:) jest sliczny:)

Gość dlatego ja polecam
wziecie kotka - te sa kochane i nieklopotliwe . mam koty i mlodego pieska -4 m-ce . nauka czystosci idzie coraz lepiej ale "wpadki" ciagle sa niestety. poza tym koty dobrze znosza samotnosc i nie trzeba ich wyprowadzac.

Gość Aniula17
Mopsy - nadają się do bloku, są małe i nie lubią zbytnio hasać po dworze; z reguły są leniuchami. Trzeba go szczególnie odpowiednio karmić, bo inaczej grozi mu niedowaga...

Gość leyla222
Foxterier za bardzo mi sie nie podoba, spaniel ladny ale gubi siersc bardzo.Chciałabym pieska naprawde małego cos w stylu ratlerka czy buldożka.A co powiecie o chiuaua?

Gość Aniula17
Myślę ze mopsik będzie extra:)

Gość Aniula17
Chihuahau są malutkie, jak dorosną to są maciupkie - i są kochane - taki mały piesek chyba się nadaje do bloku:)

Gość sie pytam powaznie
wez kota przynajmniej bedzie sobie umial zajac czas gdy ciebie nie bedzie a pies bedzie lezal smutny w kojcu albo na fotelu

Gość leyla222
Nie mialam kota nigdy ale wydaje mi sie, ze sa malo towarzyskie, raczej zyja swoim zyciem.Poza tym nie wiem dlaczego ale wydaje mi się, że kocie siuski strasznie smierdza i potem dom przesiaknie tym zapachem:/No i na spacery nie mozna chodzic a to przeciez bardzo przyjemne:)

Gość Aniula17
No teraz to juz wybór należy do Ciebie:)

Gość MICHOL
WES SOBIE ZWYKLEGO KUNDLA SA BARZO WIERNE ZWLASZCZA SUKI

Gość leyla222
a może pekińczyk?

Gość leyla222
kundla nie chce bo nigdy nie wiadomo do konca jak duzy urośnie a ja nie moge pozwolić sobie na dużego psa.Czasami wyjeżdzam dlatego chce żeby był mały bym mogła go spokojnie zabierać ze sobą.

Gość Aniula17
No ja juz Ci nie pomogę, bo mój informator musiał iść do domu. Napisz póxniej na co się zdecydowałaś:)

Gość leyla222
Sluchajcie może ktoś wie jakiej rasy pieski ma Doda, wczoraj ogladalam w tv kurs na prawko i pokazywali w jej domu dwa takie smieszne małe pieski.