Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bik2

w którym miesiącu ciąza staje się widoczna

Polecane posty

Gość bik2

jestem w pierwszyn m-cu ciąży. pomóżcie mi. czy w piątym miesiącu uda mi się ukryc ciążę przed pracodawcą? jestem raczej szczypła, ale nie chuda. w którym miesiącu ciąza staje się w oczywisty sposób widoczna? nie chcę wczesniej o tym mówić, bo właśnie pod koniec 5-tego m-ca pracodawca miał mi przedlużyc umowe. bardzo sie tym denerwuję.

Gość PIaty miesiaczek-
zalozysz jakas bluze i nie bedzie widac, niektore kobiety w piatym w ogole nie widac, ze maja w brzuszku dzidzie, a o niektorych wprost przeciwnie. Ja w 5tym miesiacu bralam slub i prawie nikt o dziecku nie wiedzial, dopiero jak mala sie urodzila 4 miesiace po slubie wszyscy byli zdziwieni bo byli na weselu a po mnie nic nie bylo widac. Niektorzy to nawet twierdzili, ze wczesniaka urodzilam.. Heh

Gość bik2
Boże, przywracasz mi wiare i chęć życia... Tak mi zależy na tej pracy, tak długo się o nią starałam... Czy inne panie moglyby to potwierdzić...?

Gość madziarek55
Nie mozesz ukryc ciazy. Po 3 miesiacu ciazy trzeba powiedziec pracodowacy.

Gość bik2
pomóżcie...

Gość bik2
nie ma takiego obowiązku

Gość nie moze
cie zwolnic

Gość bik2
umowa kończy mi się z końcem września. mam na czas określony. pracuje na uczelni

Gość bik2
kobiety, pomóżcie

Gość platy miesiaczek-
Musisz do 3ciego miesiaca powiediec ze w ciazy jestes??? Bzdura. Zawsze mozesz sie wymigac tym, ze o ciazy nie wiedzialas. A co to malo przypadkow, ze kobiety maja zaburzenia i okresu nie maja po pol roku? Moglas po prostu nie wiedziec ze w ciazy jestes. Udanie slodkiej idiotki w tej sytuacji jest ok. Moim zdanie uda Ci sie ukryc to do 5tego miesiaca. Zycze Ci powodzenia.

Gość lepiej
to czy Ci będzie widac ciązę zalezy od Twojego organizmu...moze Ci widac już brzuch ale nie musi poza tym na pewno są jakies ciuchy które zakryja ewentualny brzuch... jesli tyjesz równomiernie to zawsze mozesz powiedziec ze ostatnio tyjesz i tyle:-)

Gość **** **** ****
a opłaca ci się sciemniać?? przecież po czyms takim pracodawca bedzie cię zatrudniał tylko do momentu do którego zmusza go prawo a później Cię zwolni...moze nawet znajdzie pretekst do zwolnienia dyscpyplinarnego, a przez caly okres gdy bedziesz pracowac bedziesz miala fatalna atmosferę pt niechęc pracodawcy i ciagłe patrzenie na ręce

Gość bik2
dziękuję! a jak to wyglądało z brzuchem w waszych ciążach???

Gość platy miesiaczek-
Skoro masz na czas okreslony to jak sie dowie o dzieciatku w Twoim brzuszku to sadze ze badrzo prawdopodobne jest to iz nie przedluzy Ci umowy... Jak to kiedys uslyszalam "baba w ciazy to pelno problemow", podsluchalam jednego dnia, a drugiego wymowienie. Ale coz... Trudno. dzisiaj ciesze sie moim malenstwem i do pracy narazie wracac nie zamierzam. A Ty naprawde nie przyznawaj sie do ciazy, dopiero po przedluzeniu umowy.

Gość bik2
dlaczego? jestem dobrym pracownikiem. był ze mnie zadowolony!

Gość madziarek55
No wlasnie pracodawca nie moze zwolnic kobiety w ciazy. Jak jestes szczupla to mysle ze bedzie widac ci brzuszek. Ja maialm spory brzuszek w 5 miesiacu raczej nie do ukrycia. A po za tym nie uwazasz ze dziwne bedzie jak po podpisaniu umowy nagle powiesz ze jestes w 5 m-cu ciazy???

Gość bik2
to bylo do tej wczesniejszej wypowiedzi

Pracujesz na uczelni i nie wiesz że z końcem trzeciego miesiąca pracodawca nie ma prawa Cię zwolnic więc śmiało o ciąży możesz poinformowac pracodawcę załapałaś się na wymagane trzy miesiące

Gość fafikkk
Bardzo różnie bywa. Moja koleżanka brała ślub w 5 miesiącu i nie było widać nic - zupełnie płaski brzuszek. To była jej pierwsza ciąża. A po paru latach ta sama dziewczyna była w drugiej ciąży i w 2 miesiącu baaardzo jej się przytyło :(

Gość madziarek55
No to skoro byl z ciebie zadowolony to to ze ukrywasz cos przed nim moze zmienic jego stosunek do ciebie.

Gość **** **** ****
bo taka sytuacja jest nieuczciwa...pracodawca przedłuzy umowe bo potrzebuje pracownika...a tu się okazuje że dupa i że musi szukać kogoś na zastepstwo...gdybym byla pracodawca to nie miałabym zaufania do takiej osoby. no i skoro jesteś dobrym pracownikiem to czemu boisz się powiedzieć o ciąży? jesli jesteś dobrym pracownikiem to powinien przedłuzyć umowę a na czas zolnienia znaleźć zastepstwo...przeciez ciąza nie obciąża finansowo pracodawcy!

Gość madziarek55
moze powinnas zdecydowac co wazniejsze dziecko czy praca. Porozmawiac z pracodawca...nie mozna z gory zakladac ze ci nie przedluzy umowy. Poza tym jak bedziesz w 5 miesiacu nie moze cie zwolnic pewnie przedluzy ci ale na czas okreslony.

Gość bik2
ale ja nie zamierzam iść w tym zakładzie pracy na urlop. pracuje w dwóch miejscach i mogę macierzyński wykorzystać w tym drugim miejscu, sprawdzałam to. chce od razu po porodzie wrócić do pracy.

Gość **** **** ****
a i jeszcze weź pod uwage czy pracujesz z kobietami...jesli tak to masz marniutkie szanse że nie wyczują ze jesteś w ciązy (zwlaszcza jesli same maja dzieci)...uczelnia to takie miejsce pracy gdzie plotka się potrafi nieść...i masz duże sznase że pracodawca się dowie.

Gość bik2
ivek31 ale mnie umowa wygasa z końcem wrzesnia, bo mam na czas określony. on mi może przecież nie przedłużyc, a miał mi podpisać na 3 lata...

Gość madziarek55
Od razu po porodzie raczej nie bedziesz w stanie.

Gość bik2
w wakacje mnie nie ma na uczelni, nie zauważą, bo jak?

Gość madziarek55
musi ci przedluzyc umowe we wrzesniu. Nie moze zwolnic kobiety w ciazy.

Gość słoneczka
pracodawca nie może zwolnić ale nie ma obowiązku przedłużenia umowy o pracę, pnieprzedłużenie umowy nie jest tożsame ze zwolnieniem!!!

Gość bik2
będę w stanie, moja mama zajmie sie dzieckiem, ewentualnie miesiąc zostanę w domu, nie dłużej