Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rycheza lotaryńska

zna sie tu ktos na funduszach emerytalnych?

Polecane posty

bo musze sie zdecydowac, a nie wiem sama... byl u mnie gosciu przedstawiciel jakiejs tam firmy i tlumacyzl mi ze skoro mam takie a nie inne zarobki(jestem na stazu, wiec niewiele tego jest) to oplaca mi sie wybrac ten fundusz X, bo moje skladki sa male i winnym tylko na tym strace a w dodatku potem moga mnie wykreslic (bo nie wiem, czy po stazu nie przerwe pracy i zajmie sie tylko studiowaniem. No a ze ja jestem zielona to jakos nie wiem czy tak jest na prawde, moz emi ktos cos doradzi? temu gosciowi nie ufam, bo stronniczy jest...

Gość krakowianin
Przy wyborze OFE powinnaś sie kierować roczną stopą zwrotu. Przeanalizować zykowność badając poszczególne lata. Rankingi gazetowe to zwykła manipulacja. Tam podają zysk osiągnięty odpoczatku działalnośi OFE a ciebie interesują zyki obecne a nie przeszłe. Nie daj sobą manipulować akwizytorom funduszy. Prowizją pobieraną przez OFE nie kieruj się różnice kwotowe są niewielkie. Daj sobie spokój z takimi fuduszmi jak ING, CU, PZU .

Gość buhahah
krakowianin a dlaczego nie ING, CU, PZU podajesz jakies nazwy a nie podajesz zadnych argumentow to jest wlasnie manipulacja

Gość krakowianin
Bo te właśnie fundusze mają kłopot z inwestycjami. Poczytaj trochę na portalach finansowych.