Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka -sobie

potrzebna jedna konkretna rada,prosze

Polecane posty

Gość taka -sobie

mam pytanie chce zaczac brac znowu tabletki antykoncepcyjne.bylam u jedej doktor ale pozniej odstawilam i pol roku mnie nie bylo.zawsze mozna bylo isc do recepcji zamowic recepte i ona pisala ale teraz pol roku u niej nie bylam i nie wiem,wypisze mi? pani z rejestracji 'nie wie' i jeszcze jedno pytanie moge zaczac brac tabletki w czasie grzybicy? bo hcyba mi sie piwerwszy raz zaczela. dziekuje za odpowiedzi to wazne dla mmnie

Gość . . . . . . .. . . . . .
Po pół roku to radze jednak odwiedzić lekarza i się skonsultować. Pani z recepcji to chyba nie jest właściwa osoba do decydowania o naszym zdrowiu..

Gość taka -sobie
no tak ide do lekarza innego ale dopiero w poniedzialek.a podejrzewam ze okres bedzie dzis(w koncu) i chcialabym zaczac brac juz tabletki. a powiedcie mi jesli sie zaczyna od 5 dnia cyklu brac to w ktorym dopoero jestem zabezpieczona bo nie pamietam?

Gość . . . . . . .. . . . . .
Mnie lekarz pozwal na 5 dzień, ale wóczas cały miesiąc kazał uważać, więc można, ale z rozwagą:)

Gość taka -sobie
aha czyli nie ma 100% pewnosci:) dziekuje.a grzybica ma cos do tego czy nie?

nigdy nie ma 100% pewności, no chyba że się nie kochacie :) ale jak weźniesz w 5 dniu to do końca opakowania powinnaś dodatkowo gumki stosować. potem już będzie te 99% pewności. do lekarza i tak muisz iść żeby cię zbadał i sprawdził czy to faktycznie grzybek czy jakieś inne cudo. lekarz zadecyduje czy możesz wziąć podczas tego co ci jest, ale mi nigdy nie zabraniała. a podczas brania ciągle grzybka łapałam. ale nie przejmuj sie półroczna przerwa w chodzeniu to jeszcze nie jest źle.