Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIE WIEM......

Znalazłam małego kotka...

Polecane posty

Gość kaczka niedziwaczka
gdzie go znalazlas

Gość hihihssg
widzi już kotek czy jeszcze nie? Jak nieco dorośnie będziesz musiała go nauczyć robić w kuwetę. No i hmm normalnie kocia mama uczy kocię swoję jak np myć łapką. Przy braku kociej mamy pewnie będzie miał braki bo chyba to nie jest instynktowne.

Kotek zostal znaleziony na parkingu kolo warsztatu samochodowego.. 2 byly juz niezywe... tylko on przezyl... pytalam wszystkich wokol czy nie ma tam jakiejs kocicy ale nikt nic nie wie... Co do kuwetki i tym podobnych spraw to wszystko wiem... miala kota przez 13 lat... No ale nie byl az tak maly jak go wzielismy :) A co do mycia to mnie sie wydaje ze to jednak jest instynktowne i sobie poradzi :)

aha... i kotek powoli zaczyna otwierac oczka... bardzo rzadko to robi, no ale jednak :)

Gość kotek poszedl na taraz
i go nie ma !

W porzadku... oczywiscie bylo czeste wstawanie w nocy... ale nie mam mu tego za zle :)

Jeszcze nie otworzyl... tzn. otwiera czasem ale bardzo rzadko i zaraz zamyka

A czy to normalne jest ze kupki robi bardzo malo? doslownie taki malenki bobek jak u myszki... robi ze 2-3 razy dziennie po masowaniu ale wlasnie tak malo i strasznie sie wyrywa jak mu masuje, moze go bruszek troche boli?

A może za mocno go masujesz?Jak moja kotka miała młode,to też jej się wyrywały,jak je np.myła.Jak były malutkie,popiskiwały. Mała kupka,bo maleńki kotek :D Kocię powinno codziennie przybierać na wadze około 10 gramów. ♥♪♫

Staram sie masowac delikatnie... a zwazyc nie mam jak takiego malenstwa... ale tak na moje oko to robi sie wiekszy :)

Jak \"na oko\"widzisz,że jest większy,to jest w porządku.:) Wszystko będzie dobrze.A masuj po każdym jedzeniu,żeby pobudzić trawienie.Tak będzie przez 3 tygodnie.Później będziesz już miała wolne :) Pozdrawiam 🌻 ♥♪♫

:) obecnie kotek jest u znajomej bo mam egzamin jutro i musze sie uczyc... ale pokazalam jej co i jak i sobie poradzi, a jakby co to da znac i biegne do kociaka :)

Gość jak tam kotek

Gość zuzuu
Ja znalazłam kiedyś kociaka na ulicy w stanie b. złym.Oczka i buźka zaklejone ropą. Mimo,że byłam na wynajętym pokoju,to wzięłam go. Wyleczyłam sama i do dzisiaj mi buszuje z moim drugim młodszym kociakiem ;) Miauuu

Gość zuzuu
P.S.Najpier mój kocurek miał katar koci,a potem parwowirozę. Oj musiałam sporo rzeczy sprzedać,aby go wyleczyć,ale na szczęscie przeżył!

Gość Roktitkaa
Hej hej, tak tylko do właścicieli kotków, nie podaje sie mleka krowiego bo koty w ogóle tego nie tolerują ( w sumie ludzie krowiego też nie tolerują ale to inna sprawa), są teraz takie bez laktozy w sklepach zoologicznych lub kozie:)

hej, u kotka ok, coraz smielej otwiera oczka :) jutro do weterynarza idziemy

spytaj weterynarza o to masowanie,bo cos pamiętam z lekcji biologii ( a to daawno było).. że należy masowac w jedną konkretną stronę,czyli tę,w którą jakby..wszystko się przesuwa. Tak okrężnie. Bo w drugą-doprowadzi do zatrzymania. To o ludzich było i ich kłopotach żołądkowych,ale kot też tak działa :) tylko nie pamiętam w którą stronę te jelitka ma zakręcone :/

Nie wiem w ktora strone jest ksiazkowo ale skoro przy moim masowaniu kotek sie wyproznia tzn. ze chyba dobrze to robie :)

Magro,dzięki za wiadomości o kotku.🌻 Po wizycie u weterynarza,odezwij się,napisz,jak ocenia maleństwo :) Roktitkaa,o tym mleku wiemy wszyscy:) Kotek od Magro pije specjalne,nie krowie :) Dobrze,ze zwróciłaś uwagę,dziękujemy 🌻 ♥♪♫

a co do weterynarza to pojutrze idziemy, cos mi sie pomylilo :) kolezanka jest po weterynarii i zalatwila darmowa wizyte dam znac :)