Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIE WIEM......

Znalazłam małego kotka...

Polecane posty

Gość opiekowałam się
kotkiem, który miał 2 tygodnie. Przez następne 2 karmiłam go krowim mlekiem. A uzywałam do tego celu takiej buteleczki po wodzie utlenionej. Jest wygodniejsz niż strzykawka. Na poczatku wlewałam mu do buzi po kilka kropelek.Szybko się przyzwyczaił. Teraz ma miesiąc i zaczął jeść sam, chociaż troszkę się krztusi. Po pierwszym karmieniu mlekiem od krowy miał biegunkę. Potem już było ok. Jesli karmisz go juz od kilku dni to myslę, że da rade.

Gość NIE WIEM......
przypomnialam sobie, ze jest u nas zoologik nowy w hipermarkecie, pewnie czynny dzis normalnie to pojde i kupie buteleczke jak bedzie... bo z ta strzykawka to meczarnia...

Gość dajta spokoj juz z tym kotem

Gość mozna tez uzywac zwyklej
buteleczki dla dzieci, wybierz jak najmniejsza i ze spiczastym smoczkiem - kociak bedzie ssal wlasnie z takiej koncoweczki - sama tak karmilam kociaka i bylo OK a z kotem nie dmay spokoju bo jest super, nie to co dupy, depilacja intymna, seks analny, 25-letni prawiczek, deska, ktora przegrala zycie i cala reszta erotomanow-gawedziarzy :-p

Gość NIE WIEM......
ale on jest malenki jak szczurek wiec chyba nie ma az takich malych smoczkow... przejde sie do tego zoologika... moze tez maja jakies mleko spacjalne dla takich maluszkow... kasy bardzo nie mam, ale moze mama poratuje

Gość NIE WIEM......
ale wiecie jak slodko spi... tak na boczku z lapkami w gorze :) i sliczny bedzie... taki w prazki w biale plamki

Gość jak nie masz kasy to najtansze
i , moim zdaniem, najlepsze rozwiazenie to pipietka z apteki - kosztuje grosze a naprawde super sie nia karmi, o wiele lepiej niz butelkami :-) ja kiedys probowalam karmic kociaka, ktory mial okolo10-12 dni mlekiem skondensowanym z puszki, takim zageszczonym, wymyslil to moj maz, ktory jest lekarzem, i kociak jadl to o wiele chetniej niz zwykle mleko, dadatkowy plus, ze mleko skondensowane jest tluste - tak jak u wiekszosci ssakow (rowniez czlowieka) wydasz okolo 3 zl na mleko i zlotowke na pipetke a naprawde jest to bezpieczny i dobry sposob - sama sprawdzilam:-)

Gość NIE WIEM......
wyczytalam ze buteleczka kosztuje okolo 5zl wiec jeszcze na to mnie stac :) a mleko kupie takie dla niemowlat albo to zageszczone...

NIE WIEM fajnie ze sa tacy ludzie jak Ty,wrazliwi na krzywde zwierzat :) Duzy plus dla Ciebie ;)

Gość NIE WIEM......
czasem mi sie wydaje ze jestem az za wrazliwa... bo jak sie temu malemu cos stanie to odcierpie swoje...

a tak wogole to nie wiem czemu nie pisze na czarnym nicku, to ja NIE WIEM :)

Gość NIE WIEM......
Uffff , wlasnie wrocilam z zoologika ! Kupilam , buteleczke i mleko dla oseskow , teraz mam juz wszystko , wrescie jestem spokojna ! Jedyne , co mnie martwi , to noce .

Gość nastawiaj sobie budzik w nocy
i nie ma innej rady niz wstawac co okolo 3-4 godziny :-) a pudelki kici postaw obok lozka - bedzie piszczec jak bedzie jej zimno albo glodno :-)

Gość Julka.
Dziwie sie , wzielas kota , a on moze miec wscieklizne , lub grzybice . Nie boisz sie ? Gdzie go znalazlas ?

Gość ja bym sie dziwila jakby
go zatlukla na smierc, podpalila, zadeptala :-O wziecie tygodniowej slepej skazanej na smierc sieroty to jedyny ludzki odruch jaki w tej sytuacji mozna zrobic :O dziwne czasy i ludzie...

Gość Julka.
Moi znaiomi przyniesli dziecku malego kotka i dzieciak dostal grzybicy , grzybica nawet wpakowala sie dziecku do jamy ustnej i jelit . Lekarze stwierdzili , ze od kota . Zaniesli kota do weterynarza i rzeczywiscie kot mial , jakies tam chorobsko grzybicze !

Gość wiesz co Julka
moze ciebie kiedys potraci samochod a przypadkowy swiadek czy keirowca nie bedzie cie reanimowal bo moze masz AIDS, moze grzybice, moze opryszczke albo pasozyty? wiecej empatii (sprawdz sobie w slowniku nowe , nieznane slowo)

kteraz pisze juz tylko pod tym nickiem, ostatni wpis pod NIE WIEM nie ejst moj. Z kotem wybiore sie do weterynarza wiec stwierdzi czy jest zdrowy. Malych dzieci nie mam i sie jakos o zdrowie nie matwie swoje... Butelki nie kupilam bo nie bylo :/ Kupilam zakraplacz do oczu w aptece, moze tym mi bedzie latwiej karmic i mleko gotowe dla kotkow - Katzen trinkmilch

Gość Julka.
Ale po co te nerwy ? Pisze , ze trzeba uwazac ! Znajomi wydali ponad 20 tys zl , na leczenie dziecka i bujali sie po roznych szpitalach prawie 2 lata .

a co do budzika to anstawiac nie musze bo kotek co jakies 2-3 godziny sie budzi i miauczy

Gość NIE WIEM......
Zglupialam juz calkiem !

no dobra Julka... ale nawet jakbym miala dziecko to bym wziela tego kociaka... tylko ze do weterynarza bym wtedy pewnie od razu poszla a tak to sie bede ociagac

daj sobie spokoj podszywaczu :) myslisz ze Ci ktos uwierzy ze jestes mna ;)

podszywaczu, pomoge Ci- ja nie robie spacji przed znakami interpunkcyjnymi :) postaraj sie bardziej!

Gość super nie moge sie doczekac
zdjec kici :-) najlepiej rob co kilka dni fotke - bedziesz miec porownanie jak sie szybko zmienia ze slepego "szczurka" w puchata kluseczke :-) uwielbiam kotki i strasznie chcialabym takiego malca miec, niestety moj maz ma alergie :-O

jeju kazdy topik potrafia popsuc :o moglam od razu napisac na czarnym

zrobilam pare telefonem ale nie mam jak zgrac na kompa, a cyfrowke brat wzial nad jezioro

Gość ojejku...........
kurcze szkoda mi go tez chcialam miec kotka wzielabym go ale od 2 tygodni juz mam jednego 6tygodniowego napisz skad jestes/???