Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spoowiedziująca

czy na kartkach od spowiedzi przedslubnej...

Polecane posty

Gość spoowiedziująca

ma być tez jakas pieczątka czy sam podpis wystarczy? chcę wziąć długopis to z podpisaneim problemu nie będzie ale ksiadz chyba jakichs ieczątek ze sobą do konfesjonalu nie bierze?

Gość bkllallaammana
U mnie w kościele wystarczył podpis księdza, a długopis ksiądz miał ze sobą. Jest też jeden bardzo stary ksiądz niedowidzący, który ma wyrobiona pieczątkę i ja przystawia zamiast podpisu, trzeba mu pokazac w którym miejscu ma ją postawić.

Gość spowiedziująca
ja się trochę martwię bo niektózy księża tak bazgrolą, ze się nawet nie da odczytac nazwiska a idę do spowiedzi w innym miescie niz to, w ktorym biorę slub czy mój proboszcz nie będzie się później czepiał?

U mnie w parafii księża mają długopisy z małymi pieczątkami (sprytne :-P - nie da się podrobić he he) Nie wiem jak teraz bedzie na tych spowiedziach przedslubnych bo to mnie dopiero czeka.

Ja byłam w innej parafi, a podpis to był gryzmoł, z którego nic nie dało się odczytać i u nas w parafii ksiądz się nie czepiał. TaK na prawdę to przecież jest kwestai sumienia, bo słyszałam o przypadkach, że jeden chłopak poszedł za drugiego do spowiedzi przedślubnej z karteczką.

Gość spowiedziujaca
gryzmoł? w sumie trochę bez sensu, bo to wygląda tak jakby kazdy sobie mógł cos sam nagryzmolic i udawac, ze to od ksiedza :O