Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shopgirl

NgLka!jestes najlepsza!

Polecane posty

Wybywam na weekend - wracam w poniedziałek. Gdyby ktoś czekał niecierpliwie to niestety dopiero w pn odpowiem.Miłego wypoczywania :)

Ondyna dzieki za odpowiedz. Sprobuje tego co polecila Ci twoja pani gin. Ide jeszcze w przyszlym tygodniu do lekarza zeby mi zrobil wymaz. co raz czescej przychodzi mi do glowu mysl, ze ja moge miec bakteryjne zapalenie pochwy a nie grzybice a lecze sie na grzybice.Tylko dlaczego lekazr by tego nie wykryl? NgLka mi doradzila, ze to moze byc tez od grzybicy przewodu pokarmowego.

Gość malutka 18
moze tutaj dostane odp na moje pytanie.. bo tylko na tobie mozna polegac.. jestem po escapelle tabletke wzielam 10.06 a okres powinnam dostac 27.. dzis mam bol brzucha tak jak na okres.. poszlam do lazienki i zobaczylam ze dostalam krwawienia.. czy to jest moj normalny juz okres i od tego dnia mam liczyc kolejny cykl? z gory dziekuje za odpowiedz

Teoria -> dzięki :DOla -> pamiętaj, że bardzo ważne jest też leczenie partneramalutka -> po escapelle masz krwawienie związane z tabletką, przeczytaj dobrze ulotkę. Nowy cykl może rozpocząć się kolejnym krwawieniem.Daruj sobie wyliczanki, z nich więcej się dzieci rodzi.W tym jednym cyklu nie musisz liczyć dni.

Gość malutka 18
ale okres nie moze mi sie pojawic przed terminem pare dni? kiedys tez bralam ta tabletke i okres dostalam dzien przed miesiaczka spodziewana.. nie mialam plamienia jako skutek uboczny.. fakt mialam mdlosci ale nie bylo krwawienia..nie wiem co mam teraz zrobi i jak mam rozumiec to krwawienie.. krwawienie jako okres czy jako skutek uboczny.. czy jak to by nie byl okres to bede to jakos rozrozniac? nie mam pojecia.. wszystko wyglada u mnie tak jak mam przy normalnym okresie.. pomocy

Gdy bierzesz escapelle to odkładasz na półkę stwierdzenie \"w terminie\".Wszystko jest sprawką hormonów a Ty w nie ingerujesz, okres ma prawo wystąpić przed i po terminie.

Gość malutka 18
no to teraz juz wszystko jest ok? czy dalej moge byc jescze w ciazy?

malurtka - NIC NIE DAJE CI 100%Sama tabletka po nie chroni tak, jak antykoncepcyjne tabletki a wraz z upływem godzin - skuteczność spada - przeczytaj proszę ulotkę.Jeśli coś Cię anipokoi - wykonaj test po 2-3 tygodniach od chwili zażycia tabletki.mie nie ma, wypadam :)

Gość lila 2007
NgLka wtaj i reszta kobitek niemoglam sie oprzec zeby napisac miec za przyjaciolke taka osobe jak NGLKA TO NAPRAWDE TYLKO POZAZDROSCIC chcialam powiedziec ze jestes bardz MILA , MADRA,ITELIGETNA DZIEWCZYNA no i gratuluje takiej wiedzy pozdrawiam

Gość NgLka czy Twoim zdaniem
test ciązowy zrobiony dwa tygodnie po stosunku może dać już w miarę dobry wynik? Bedę bardzo wdzięczna za odpowiedź :)

A co to znaczy \"w miarę dobry\"? :)Może, ale nie musi. Pozytywny będzie wiarygodny, negatywny nie musi. Najlepiej powtórz test za minimum tydzień.

Gość W miarę dobry D czyli
prawidłowy... Zrobiłam po 14 dniach, fakt że wieczorem (może mój błąd, ale już nie mogłam wytrzymać w stresie) i wyszła jedna bardzo wyraźna krecha. Dodam, że to był bobo-test.

1. Rano2. Za tydzień będziesz mogła mówić o wiarygodności wyniku

Gość Dzięki wielkie
Mam nadzieję, że jakoś przeżyję jeszcze te 5 dni :( :( :( POZDRAWIAM

o pani_wonka :P :D :D 🖐️ pamiętasz mnie ? ;) ;) ;) hehehe to ja diabeł wcielony :classic_cool:

Gość Mała 00
NgLka - pomocy ! Biorę 3 opakowanie Rigevidonu ,zostało mi 5 tabletek do konca i wlasnie dostalam krwawienie ,przecież to za szybko . Dodam tylko że przy pierwszych 2 opakowaniach,wszystko było jak należy ,czyli miałam krwawienie w 7 dniowej przerwie .Dlaczego teraz przyszlo szybciej?

Gość mikulka
NgLka mam takie pytanko;podczas usg wyszla mi torbielka na prwym jajnku o wielosci 30mm echogenicznie czynnosciowa,a w nawiasie napisane surowicza,czy to jest grozne? ,lekarz mowil ,ze po okresie przewaznie sie wchlania

ngLka, a czy można mieć grzybicę bez upławów? bo mnie swędzi i swędzi, nie wiem co robić :? mój gin wróci 10 lipca z urlopu... łykam tabletki jeśli to od tego to będę je musiała odstawić?? a może to swędzenie być spowodowane suchością pochwy?

Dziewczyny, wybaczcie moją długą nieobecność :)Wonka Mała00 - czy już wszystko ok?mikulka - generalnie większość torbieli się wchłania, powinnaś powtórzyć USG po miesiączce. ładoga - niestety możnamieć grzybicę bez upławów, wszelkie objawy są indywidualne.Niektóre nie mając swędzenia mają tylko uczucie podrażnienia, niektóre czują, że skóra \"tam\" im pęka, jeszcze inne mają tylko upławy a jeszcze inne tylko serowaty śluz o nieprzyjemnym zapachu. Mam podobny problem do Twojego, z tym, że mój gin wraca dopiero w sierpniu ;/ - do tego czasu po miesiączce wykonam badanie ogólne moczu i posiew moczu (jestem po antybiotyku ze wzgl na zapalenie pęcherza ale myślę, że przyczyną zapalenia mogą być drożdże). Może te badania coś wykażą, wtedy rodzinna przepisze leki. Proponuję spróbować. Ja przed miesiączką \"jechałam\" na nasiadówkach z kefiru i płynie do higieny intymnej z pałeczkami kwasu mlekowego. Teraz mam okres a zaraz po nim robię badanie, więc wystarczająco długo będę bez ingerencji \"leków naturalnych\".

Acha, antyków nie musisz odstawiać. Natomiast od suchości raczej to nie będzie... Sprawdź, czy masz zaczerwienioną okolicę wejścia do pochwy, czy nie czujesz ogólnego podrażnienia. Jeśitak - to nie wiązałabym tego z suchością.

Gość Mała 00
Już ok to nie było krwawienie to było jednodniowe plamienie ,niewielkie zresztą !

Gość Marta1983
Nglka powiedz mi jedną rzecz ponieważ obecnie biorę harmonet drugie opakowanie i dziś będzie 3 tabletka.. Powiedz mi czy jeżeli dzisiaj wezmę tą 3 i odstawię harmonet to dostanę plamień z odstawienia? Czy po tych plamieniach (o ile będą) powinnam mieć normalną owulację czy będę mieć po jakimś czasie dopiero?? Powiedz mi jak najlepiej zrobić czy jeszcze brać jakiś czas aż skończę opakowanie?? Przyznam szczerze że nienajlepiej się po nim teraz czuję a chciałabym zaraz po odstawieniu próbować zajść w ciążę.. Robi mi się słabo i czasem niedobrze. Mój facet już mi kilka razy mówił że napewno w ciąży jestem i widzę jego pozytywne nastawienie w razie czego:) głaszcze mnie po brzusiu jak mu mówie że mam mdłości i mowi że dzidzia się rozwija.. Wiem na 100 % że w ciąży nie jestem ponieważ zrobiłam dwa testy ciążowe pierwszy w 1 dc jak zaczęło się plamienie i drugi w 18 dc po plamieniu jak nadal utrzymywały mi się mdłości. Teraz jestem na 99% pewna że to przez te hormony tak mi się słabo i niedobrze robi w końcu miałam dużo męskich hormonów a teraz nagłą zmiana.. Chciałabym odstawić i odrazu próbować zajść ponieważ było u mnie podejżenie cykli bezowulacyjnych. Dlatego odrazu po odstawieniu mieliśmy zamiar próbować jakby nastąpiła owulka..

Gość Marta1983
będę wdzięczna jak w miarę możliwości szybko odpiszesz pozdrawiam..

Gość obserwatorka wyśmiewaczka
Widzę, że macie tu darmowe porady Wszechwiedzącej.:-D Hahahaha O ile wiem to Ona nie jest lekarzem!!!:-D Zamiast słuchać porad netowych trzeba iśc do ginekologa!!!

Gość Marta1983
Nie jest lekarzem ale interesuje się tym i dużo na ten temat wie.. Szuka dopóki nie znajdzie odpowiedzi.. A ginekolog mnie nie przyjmnie z dnia na dzień bo tak się składa że chodzę do takiego, który ma duże obłożenie i nie może mnie od tak przyjmować wizytę mam za tydzień... Ale najpierw chcę się dowiedzieć tutaj czy można odstawić.. Zresztą jak ci się nie podoba że my tutaj się pytamy jednej mądrej dziewczyny która mądrze mówi to nie zaglądaj tutaj..