Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHORA NA COS JESTEM

MAM STRASZNE PROBLEMY ZDROWOTNE CHYBA...MAM W TĘCZÓWCE CZARNĄ KROPECZKEZALAMKA

Polecane posty

Gość CHORA NA COS JESTEM

normlanemam na tęczówce czarna kropeczke w lewym oku i tylko tam :( czytalam ze takie kropki czarne to objaw powaznej choroby i najczesciej raka:(musze iscjutro na badania:(czy to prawda z tymi kropkami?:(

Gość djsfhui
ja nic takiego nie slyszalam!!! wiec nie martw sie na zapas idz do lekarza i dowiedz sie bo takie zamarwianie sie nic nie da

slyszlam o ludziach (iini ich zwa szarlatanami) ktorzy mowia na co jestes chory po obejrzeniu teczowki. niby kazda mieprawidlowosc wskazuje na jakas chorobe - ale jakoa watpie zeby bylo to prawda bo prawie kazdy ma \'niedoskonalosci\' teczowki

Gość irydologia
jeśli w to wierzysz to irydolog powie Ci nawet dokładnie gdzie masz tego raka 🖐️

Gość kassandraaa
to fakt ze tak jest .irydolog mi też o tym mówila.:(

o kurde ja tez mam a tak wogole to mam 2 kolorowe to oko:(

Gość w takim razie ja
mam raka odkad amiętam, bo zawsze miałąm w jednym oku czarną plamkę kobieto, weź ty się opanuj, diagnostyka raka nie odbywa się na podstawie tęczówki

Gość kassandraaa
to czemu pisze w necie ze jesli ktos m aplamke czarna w teczowcer oka to jest nienormalne i sa to zmiany chorobowe?

Gość pocieszę cię
Wszelkie poważne badania przeprowadzone nad irydologią wykazały że jest to bzdura i nie da sie przy jej pomocy niczego zdiagnozować ;)

Gość moment krytyczny
Czarne plamy barwnikowe na tęczówce mogą świadczyć bardziej o predyspozycji do nowotworów, a nie o samych nowotworach, chyba że jest to nowotwór oka. Moja mama miała nowotwór tarczycy i faktycznie w tym miejscu tęczówki zrobiło jej się coś dziwnego, ale nie była to żadna czarna, ani nawet brązowa plamka, tylko takie dziwne, gruzłowate uwypuklenie, do którego biegł splot widocznych, napiętych żyłek, także coś w tej irydologii niewątpliwie jest. Powinnaś koniecznie iść do okulisty, żeby wykluczył nowotwór oka, bo oko tak jak skóra, może zachorować na coś w stylu czerniaka. Ale nie bierz tego aż tak do siebie :) bo plamy barwnikowe mogą powstawać na tęczówce także od zażywania niektórych leków, a nawet od nadmiaru jakichś witamin, makroelementów itp. jakie masz problemy zdrowotne ? w którym miejscu ta plamka ?

Gość ALE JA NIE MAM
ja JAKOS NIEMA ZADNEJ OPLAMKI CZARNEJ W OKU WIEC TO DZIWNE.

Gość CHORA NA COS JESTEM
Tą plamke mam lewym oku w polowie tęczówi i zaraz na kraju tej polowy:( z tego xco widze to obszar piersi i płuc:( kurcze boje sie bardzo:(:(kolzeanki mnie postraszyly bo mowily ze ani jedna ak nie ma i cos jest nie tak z emną raczej:(a ja wpadlam w schizy:(

Gość TAK BO DLA IDIOTEK
PUSTE KOLEZANKI TO SWIETOSC...skad sie biora takie idiotki jak ty ja sie pytam???

Gość ile masz lat ze sie zapytam
pewnie nie wiecej niz 18, a nawet odwaze sie ciebie ocenic na 16-17

Gość CHORA NA COS JESTEM
lat mam 26 i kolezanki z pracy mnie straszą nonstop.czy dla was to nic by nie znaczyło jak ktos by was straszyl rakiem i t oktos kto ma w rodzinie lekarza wiec autorytet jakiś .i ten lekarz wie cos na temat plamek:(

Gość vn bvmv
chyba histeryzujesz, mam taka kropke odkad pamietam i nie przyszlo mi do glowy ze jestem smiertelnie chora

Gość tak to jest poważna choroba
:-o....nazywa się........HIPOCHONDRIA !!!!!!!!!!!!!!!!!:-P

Gość szokkkk
Smiejecie sie z laski bo same niemacie takiej kropki na tęczówce a niestety ona zawsze swiadczy o powaznym schorzeniu z tego co mnie uczyli na wykładach:(

Gość nie dla mnie nic by nie
Do szokkk jesli czlowiek ma watpliwosci to idzie do lekarza, a nie rozpoczyna nieuzasadniona histerie na forum i kropka! Dla mnie ona jest po prostu SMIESZNA!

To prawda że plamki w oku moga świadczyć o chorobach ale nie zaraz o raku, nie można wpadac w paranoję!!!

Gość na jakich wykładach
w szkole Magii i Czarodziejstwa chyba... :o

Gość szokkk
plamki na tęczówce oka od razu nowotwór .A może by tak mniej ograniczyć gorzałe i różne świństwa do palenia ale przedewszystkim dobry psychiatra

Gość Agusssss
ale wy to macie problemy

Gość Saito
Ech...a ja nie dość ze mam heterochromie (dwu kolorowe tęczówki) to mam taką kropkę od urodzenia..o dziwo widze lepiej na te oko:D i chory nie jestem :P bardzo lubie to że moje oczy są inne.

Gość zaal
ja mam takich kropek nawet kilka.. jakoś specjalnie mi nie przeszkadzają oprócz tego ze je widzę;| i jakoś tez nie mam zadengo raka.. heh fakt, mam kilka innych dolegliwości ale raka jeszcze nie stwierdzono hehe... takze opanuj się dziewczyno ... bo troche to załosne

Gość Malaika85
Tak patrzę na te wasze komentarze i się zastanawiam skąd ta nienawiść i durnota sie bierze. Dziewczyna spytala (co prawda dziwnie to ujela) o czym swiadcza plamki na teczowce, bo sie martwi o swoje zdrowie, jak kazdy normalny czlowiek, a wy ja od idiotek i kretynek zwyzywalyscie. To, ze sie boi to normalne, i nie wstawiajcie komentarzy w stylu \"ja mialam raka i tak nie histeryzowalam\" - to chyba mialas raka mozgu, ze ci zablokowal emocje i uczucia. Ja tez zauwazylam u siebie dziwne plamki na lewej teczowce i sie zastanawiam o czym swiadcza. Same z siebie sie nie wziely, skoro nie mialam ich 3 miesiace temu a teraz mam. Wiec ciekawi mi co to moze byc, moze mam zla przemiae materii i toksyny mi sie odkladaja w organizmie, albo moze to od slonca - ostatnio bylam w egicpcie i chorwacji, a moze nadmiar witaminy, a moze jakiejs objawy przyszel zacmy czy cos. Interesuje mnie to, bo sie martwie o swoje zdrowie, to chyba normalne. I co - wyzwiecie mnie od hipochodryczek? Jesli ktos kometentny jest na tym forum, to prosze o informacje, gdzie mam sie zglosic - do lekarza rodzinnego, do okulisty czy do irydologa. Pozdrawiam wszystkie kretynki na forum.

Czarna kropka w teńczówce,może oznaczac zwyrodnienie ciała szklistego tzw,MĘTY,trzeba się nauczyć z tym żyć bowiem nie ma skutecznego leczenia.Nie radziłabym jednak odkładać wizyty u okulisty.

Gość haabibi
witam. 7 lat temu na oku pojawiła mi się malusia czarna plamka, a do o koła niej inny kolor oka (niebieski) a oczy mam brązowe. Dziś byłam u okulisty gdyż boli mnie oko. Okazało się że to guzek! Jutro jadę na oddział okulistyczny w celu pobrania próbki do analizy by sprawdzić czy to nie nowotwór. jednak tak czy tak będzie to usunięte!