Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamunia zastanawiająca sie

Co sądzicie o imieniu Timur dla chłopca?

Polecane posty

j.w.

Gość rozpuszczalska
fajne

Co wam ludzie odpierdala z tymi imionami? :o A później dzieci nie chcą zaiwerać znajomości bo się imienia wstydzą :P

Gość łeeeeeee
a czemu nie Amur? albo jakieś inne coś co brzmi jak nazwa robaka albo stolicy biednego afrykańskiego państewka?

Gość rozpuszczalska
a co w tym imieniu jest złego? jest skromne, którkie, fajne do wymawiania

Gość ryszarda_Prawdziwa
Timur, Marmur, Polar... Suuuper

Gość rozpuszczalska
no tak, za to franek czy jakub to taaaaaaaaaaaaaaaaakie pikne

Nie bądźcie takie zacofane :O

Zawieranie znajomości nie ma nic wspólnego z imieniem, tylko z poczuciem własnej wartości. Jeżeli rodzice, jak to nieraz słyszałam, wyrażają się do dziecka per durniu albo głupku, to tego poczucia w dziecku nie wyrobią choćby nie wiem jak się nazywało. Timur, bardzo ładne imię.

Gość aster podobno
okropne to imie...

bez przesady- to nie jest polskie imiei jaka tresc niesie? przed wyborem imienia trzeba sie zastnowic, tak, zeby nie osmieszalo dziecka. jestem przeciwna wszelkim ejnarom, arielom, sandrom, pamelom itd. jest tyle pieknych polskich imion, ktore zaznaczaja wyraznie plec dziecka, niosa tresc, zapisane sa w naszej tradycji.

samo imie nie najgorsze ale w Polsce to pewnie bedzie jak zawsze czyli \"ale dziwne imie\"

lacertaa- nie wyczułaś ironii, Twój problem. Moim zdaniem moda na egoztyczne, groteskowe imiona jest żałosna. Koło mojego domu mieszka już jedna Dolores Miednica (nie żartuję :o ) a blok dalej Apolonia Mścibój , jeżeli to czytają to pozdrawiam. :P Dodam ,ze dziewczynki mają po ok. 10 lat i już mają przewalone :P

Nie wiem z jakiego kraju pochodzi, gdzieś ze wschodu chyba. Skoro tam się je nadaje dzieciom to nie może być chyba obraźliwe? :O

Apolonia - baardzo egzotyczne imię :D

Nie, no dziewczyny, bez przesady... :D Timur wam się z polarem kojarzy, a Amur ze stolicą państewka afrykańskiego? :D Timur /inaczej Tamerlan/ to imię jednego z czterech największych wodzów i wojowników w dziejach świa, tuż obok Aleksandra Macedońskiego, Czyngis-Chana i Napoleona. W Azji i Rosji to bardzo popularne imię. Znałam dwóch Timurów, jakoś żadnemu z nich to imię źle nie zrobiło - obaj mają udane życie towarzyskie i osobiste, jeden jest reżyserem dźwieku, a drugi znanym archeologiem :)

W naszym kraju wszystko co choć trochę nietypowe jest dziwne i godne potępienia, więc najlepiej niech wszystkie dziewczynki nazywają się Julia a chłopcy Kuba i będzie spokój i wszyscy zadowoleni.

a dlaczego imie ma byc polskie ? bo co ? a anna to polskie imię? ewa to polskie imie? barbara to polskie imię? maria to polskie imie? wszystkie imiona, oprócz może tych wszystkich bronków i władków, to imiona skądś, które sie przyjęły miedzy innymi w Polsce nie wydziwiajcie , imie jak każde imię co innego jakby wymysliła jakiegoś solidariusza albo patelnię, ale timur to normalne imie, tylko w polsce niezbyt rozpowszechnione

Gość ginekologiczna wymiataczka
pchyda........TIMUR jak pomór i dzuma

curva --> wyczułam, co nie zmienia faktu, że napisałam co uważam. Jak ktoś chce nazwać dziecko oryginalnie to jego sprawa nie nasza. Takie moje zdanie. A jakbym się nazywała Miednica, to po pierwsze zmieniłabym nazwisko :-P

Gość pomiędzy imeniem dla psa
a julkami i kubusiami jest jeszcze ogronma lista pięknych imion polskich. bez przesady, a fakt faktem, będą się śmiać dzieci z niego jak podrośnie.. tak samo głupie jest nadawanie imion amerykańskich typu nikola tak samo arabskich jak to..

Thierry, bo ja wiem? :) Zawsze miałam słabość do imion rycerskich, gdybym nie mieszkała w Polsce nazwałabym zapewne syna Garet albo Gawejn :D Ale do mojego nazwiska nie pasuje, to trochę jak złoty diadem do kożucha... Timur mógłby być, ładnie się go zdrabnia /Tymek/, a dla dorosłego chłopaka brzmi bardzo godnie i romantycznie. Dla postawnego faceta takie imię to raczej atut :)

dlaczego jest to głupotą? i dlaczego - powtarzam pytanie - dziecko musi mieć polskie imię? no i prosze mi wymienic polskie imiona, bardzo prosze , tak ze 20

Na wsiach na Podchalu często na krowy wołają Kaśka i co, też uważasz że Katarzyna to imię dla krowy??? Timur jest zagranicznym imieniem, tak samo jak Julia, a Julii nikt się nie czepia. Zacofany naród i tyle.

Nie zacofany, ale nigdy za granicą nie słyszalam, aby ktoś nazwał dziecko po polsku. A byłam już w Niemczech, Francji, na Ukrainie. Nikt nie chce Kasi, Magdy, Justyny, bo mają WŁASNE imiona, którymi nazywają swoje dzieci.

a jeszcze co do argumentu, ze dzieci sie będą smiac z imienia moje dzieci sie nie będa smiac z zadnych imion, bo w moim domu sie nie praktykuje wyśmiewania imion wiec może zadbajcie o to, żeby wasze dzieci sie nie wyśmiewały z cudzych imion, a pierwszy krok to taki, żebyscie sami tego nie robili na forach