Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadi22

Spodziewam się bliźniąt SYJAMSKICH

Polecane posty

Nadiu dopiero dziś natrafiłam na twój topic. Jestem pełna podziwu ............. JESTEŚ WIELKA !!!! Przytulam , pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego dla Ciebie i twojej rodziny ale w szczególności zdrowia dla Brajanka :)::):):) Masz cudownego synka , wszystko się na pewno ułoży.

Gość jola231
cudowny,buziaczki

Gość tolaola12
Czy to jest ten mały którego 2 lata temu uratowali w bydgoszczy?Sliczny.Pozdrawiam.

Gość WANDA z morza
Chyba tak bo było to dwa lata temu ale niejestem pewna.

Gość WANDA z morza

Gość WANDA z morza

Gość WANDA z morza

Gość WANDA z morza
Chyba tak bo było głosno o podobnym przypadku w Bydgoszczy.

Gość WANDA z morza
Chyba tak bo było głośno o podobnym przypadku w Bydgoszczy

Gość WANDA z morza
Chyba tak bo było głośno o podobnym przypadku w Bydgoszczy

Gość tusia marta
Nadi przeczytałam cały topki, jesteś cudowną kobietą, wspaniałą mamą, pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twojego słodkiego Syneczka....życzę Wam szczęścia i duuuuuuuuuużo zdrówka...jesteście wyjątkowi

Gość ///taka jedna///
przeczytałam cały topik.... popłakałam się z kilkanaście razy....Nadi podziwiam, podziwiam Cię niesamowicie... pełen szacunek, masz w sobie tyle siły, tyle odwagi, jesteś niesamowicie dzielna... oby więcje takich kobiet jak Ty. Jak zaszłaś w ciąże byłaś młodsza ode mnie, ale wiem, że ja bym sobie nie poradziła tak dzielnie jak Ty:* A Brianek jest taki śliczny, przeuroczy młody mężczyna;) i te dołeczki w policzkach;) Alex :( (*)

Ale maly slodki smieszek z niego. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku (troche spoznione ale trudno) i duzo zdrowka dla Brajanka.

Gość mamaskrzata
Cudowny mały wszystkiego najlepszego

Gość Bolka
Witam ktos tam wie jak nasz mały?

Gość Bolka
Witam ktos tam wie jak nasz mały?

DO NADI to czego dokonalas zasluguje na najwyzsze uznanie dzieki takim kobietom jak ty mozna wierzyc w ludzi jestes wielka Ty i twoj synek i narzeczony gratuluje Ci rodziny ktora trwala przy was w tych najtrudniejszych chwilach DZIEKUJE CI ZA WIARE W LUDZI W CIEBIE!!!!

do NADI a gdzie Twój maluszek będzie miał operację??? GRATULUJĘ WYTRWAŁOŚCI I POWODZENIA!!!

Witam Was Kochane. Niestety ostatnio potwierdziły się moje obawy, Brian jest nadpobudliwy. Synek jest pod opieka Pani psycholog, która również uważa że Brian moze miec ADHD, 100% diagnozę można postawic dopiero w wieku szkolnym (tak mówi Pani psycholog). Na poczatku mówiłam że jest "żywym sreberkiem", ale tak nie jest. Brian jest bardzo nerwowy, ruchliwy, nie usiądzie na dłużej niz 2 minuty, ciężko złapac z nim kontakt, nie potrafi się skoncentrowac itd itd. Niektórzy uwazają ze dzieci z ADHD to dzieci rozpieszczone, wychowane bezstresowo, ale to jest kompletna bzdura. Podziwiam wszystkie mamy, które wychowują takie dzieci. PS Brian był cały czas rehabilitowany i niema już niedowładu :-) W niedzielę kończy 3 lata i jestem z niego dumna. Pozdrawiam Was wszystkich:-)

Gość obejrzałam topikkkkk
życzę ci wytrwałości i zdrowia dla synka. Nie ulega watpliwości że dziecko jest prześliczne. Dawno nie widziałam takiego pięknego dzieciaczka.

Właśnie przeczytałam ten topic. Poruszyła mnie ta historia. Zdjęcia są boskie! Fajnie patrzy się na to jak twój malec dorasta i z każdym kolejnym zdjęciem jest coraz ładniejszy.A jego uśmiech jest powalający! ;-) Pozdrawiam dzielną mamę i jej brzdąca :-)

Gość Masakra 3333
Witaj.Calkiem przypadkiem znalazlam twój temat,odrazu skojarzyłam że to chodzi o was!Leżałam w tym czasie na patologi ciąży z moim synkiem,pamiętam ten caly zamęt na oddziale.Cieszę się że Brajankowi się udalo,jest naprawdę ślicznym chłopcem.Życzę wam wszystkiego dobrego.Pozdrawiam!

Witam:-) Dawno nie pisałam na forum, po prostu brak czasu. U Briana stwierdzono nadpopudliwosc ruchowa, opoźnienie w rozwoju, oraz cechy autyzmu. Brian jest dzieckiem bardzo zywym, nerwowym, żyje w swoim świecie. Czy są może na tym forum mamy borykające sie z problemem autyzmu? Jesli tak prosilabym o jakies porady jak z takim dzieckiem postepowac. Jest mi bardzo ciężko 24h/dobe zajmuje sie Brianem sama i czasami brak mi sil, a zwlaszcza ostatnio ( Brianek robi się coraz bardziej nerwowy ). Pozdrawiam wszystkich ciepło:-)

Gość alicjazzalustra
a czy nawiązuje z Wami kontakt wzrokowy? czy lubi byc dotykany-przytulany? czy sam się przytula?

Gość alicjazzalustra
przede wszystkim autyści nie lubią zmian -ważny jest schemat, trzeba wydawać proste polecenia, spokojnym, stonowanym głosem, należy uczyć go przez naśladownictwo należy stymulować każdy ze zmysłów - uczysz od tego co najbliżej dziecka (moja ręka, noga, głowa, mój but, moje spodnie) potem przechodzisz dalej - okno, parapet etc przy czym wszystko dotykacie, głaszczecie, liżecie nawet, potem uczysz o otoczeniu - mama, tata - czy to pokazując na siebie czy na obrazek (bit) ważna jest też odpowiednia dieta (mało metali) życzę dalszej siły i wytrwałości :)

A ja polecam wszystkim film "Temple Grandin". To prawdziwa historia oparta na zyciu autystycznej pani naukowiec - Temple Grandin. Pozwala zrozumiec choc troche jak autystyk postrzega swiat.

Dziękuję za porady. Brianek uwielbia się przytulac, nie mamy z nim kontaktu wzrokowego, jego zabawy to bieganie, lubi wprawiac w ruch różne przedmioty obrotowe, nie bawi się z innymi dziecmi ( zachowuje się jakby nie istniały inne dzieci), nadal nie mówi, ciagnie mnie za ręke gdy czegoś potrzebuje.