Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poważne pytanie moje

czy można zajść w ciążę przez majtki

Polecane posty

Gość dama egzaltowana
a teraz poważnie... gumkom nie wierze za żadne skarby. Zanim przy moim braku asertywnosci zgodziłam się na zastrzyki z depo -prowery , które pozbawiły mnie miesiączek na ok 3lata i zanim stałam się cyborgiem z sprężynkom, używałam gumek . Wiem Ze to nie prawdopodobne ale prawdziwe PĘKŁAŁY WSZYSTKIE!!!!

ngLka dzieki tak tez mi sie własnie wydawało:)

Gość alutka85
damentia. po prostu w ciągu tych pięciu lat zanim poznalam mojego meza mialam trzech chlopakow a jak sie okazalo jeden z nich (i to ten pierwszy) mnie zdradzal... wiec zalowalam. Jeśli zdecydujesz sie na pigulki popros o niska dawke hormonow, one sa droższe ale nie będziesz miala skutków ubocznych, bo te typu microgynon, diane, cilest to raczej tabletki starego typu a jak jestes mloda to szkoda zdrowia.

dama - facet gapa :-) Prawidłowo założona prezerwatywa nie pęka, a może za ostre tarcie było? :)

Czyli też Ci przepisała Diane bez badań? Byłam kiedyś u gina , przepisał mi Yasmin bez żadnych badań,oczywiście też nie kupiłam ....

no to dziewczyny nic dalej nie wiadomo, co na ten pierwszy raz najlepsze;)

Alutka - skutki uboczne zależą od osoby, indywidualnie - ja po logeście miałam tyle skutków ubocznych, że najgorszemuwrogowi nie życzę migreny i agresja to pikuś, non stop wyłam, miałam kołotania serca, skurcze łydek, wymiotowałam na zmianę z napadami głodu, w których się objawdałam - rewelacyjny śreodek anty - tak mnie wykończyły, że na brzmienie słowa \"sex\" robiło mi się niedobrze. Libido < 0

no własnie tez:) no daj spokój, jak tak mozna było.. tyle ze wiesz, ja u niej juz od tamtego czasu nie byłam... \i juz do niej nie pójde, bo lekarz który pprzepisuje takie hormony to juz tym bardziej poowinien sprawdzic wszystko przede wszystkim watrobe.. wybieram sie do innego nasteonym razem... gdy bedzie taka potrzeba

dama egzaltowana , aż tak mocny jest ten zastrzyk? To podaruję go sobie. Gumom też nie ufam .... Albo pigułki albo plastry ....

Za to po Stedirilu czułam się (prawie) rewelacyjnie. Pomijam puchnięcie i migreny oraz deprechę - ale to NIC w porównaniu do Logestu ;)Tabletki należy dobierać na podstawie badań poziomu hormonów - a nie daty produkcji leku.

ngLka - :(

Gość alutka85
oni zawsze przepisuja bez badan...niestety. zawsze mozesz isc prywatnie i poprosic o wszystkie badania. z pigulkami lekarze probuja trafic na chybil trafil... moze maja limity albo im sie nie chce...nie wiem ale w kazdej ulotce jest napisane jakie badania powinien ci zlecic lekarz

Gość dama egzaltowana
ngLka robiliśmy wszystko według instrukcji. właściwie to nie pamiętam ani jednego razu,żeby została cała... czasem wyjmowałam z siebie resztki, fu poza tym one tak jakoś nie przyjemnie pachną. zawsze to mnie mroziło

alutka ja własnie byłam prywatnie i widzsz tez dała a chybił trafił, cisnienie mi tylko zmierzyła:O

Ja się na mojego prywaciara obraziłam jak kazał mi wykonać badania przed wypisaniem tabletek. Wróciłam do niego 2 lata temu ze spuszczoną głową.Dobrego lekarza trzeba znaleźć, nie będzie łatwo, bo większość i tak dobiera metodą prób i błędów. Ja wychodzą c od takiego - już bym do Niego nie wróciła.Ja przy moim pierwszym razie zastosowałam globulki wraz z prezerwatywami. Dopier później poszłam do gina po tabletki.

oj tzn nie na chybił trafił bo ja nioe chciałam na anty tylko ona zaproponowała ze da mi cos na tradzk,

dementia - stosuję NPR, angielską metodę podwójnego sprawdzenia (tempka, śluz, szyjka i raz na jakiś czas testy owulacyjne - ot, dla relaksu :) ).

a jak dama egzaltowana sie teraz zabbezpiecza?

ngLka - wspólczuje, wiele przeszłąs.. dama też, po tym zastrzyku..

czyli metody czysto naturalne.Ufasz im? ja teraz po prostu nie mogłabym zajść w ciążę, nie ma nawet takiej opcji

Gość dama egzaltowana
dementia - ten zastrzyk dostaje sie raz na trzy miesiące. jest zalecanu matkom karmiącym. w nim jest tylko jeden chormon i jakoś tak sie powoli uwalnia,że nie przenika do mleka. dostawałam go jakieś półtora roku. i drugie tyle moje jajniki dochodziły do siebie. kiedy zmieniłam lekarza i powiedziałam o tych zastrzykach, mój gin stwierdził,że czegoś takiego " nawet by własnej suce nie przepisał". a przy depo bardzo popsuła mi się cera

Gość dama egzaltowana
teraz mam spiralke T

tu jest gdzieś taki topic o plastrach, raz moze kika postów przeczytałam, bo zastanawiam sie, nad porównaniem tabletki kontra plastry, Ty dementio o nich wspomniałas, jakie plucy jakie minusy, ale sadze ze tu bedzie tak jak z tabl , kazdy inaczej.. a moze wiecie coś, waznego na temat plastrów?

no mi taki jeden lekarz zaproponował taki zastrzyk ale gdy usłyszałam o tym ile kobiet się skarżyło na bóle po nim to zrezygnowałam :O to musi być końska dawka tego hormonu skoro zatrzymuje cykl na tak długo :O

dementia - ufam.pierwsze kilka miesięcy stosowałam dodatkowo prezerwatywy ale szybko przestałam.Po prostu wiem, kiedy jestem płodna, czuję to i widzę.

no tak ale spirala z tego co wiem, u kobiet które nie rodziły odpada...

ngLka - oj to pozazdrosic ze tak łatwo Ci wsłuchac sie w swój organizm:)

poważne pytanie mojepodałam Ci stronę, przekleję jeszcze raz: http://www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htmZ tej strony się uczyłam konsultując u koleżanek na forum NPR, dużo czytałam, po ok 6 miesiącach automatycznie analizowałam swoje wykresy.Najważniejsze: trzeba chcieć i być ciekawym działania własnego organizmu a wtedy wszystko niemal samo przychodzi, bo to, czego się dowiadujemy, co czytamy - jest lekie, miłe i przyjemne ;)