Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejna pani domu

perfekcyjna pani domu oglądacie ten program???

Polecane posty

Gość zzzzzzzzzzzzz
dziękuje za informacje

Gość a taka jedna
Sama soda w małym pojemniczku w lodówce działa. Likwiduje zapachy.

Gość zzzzzzzzzzzzz
własnie wypróbowałm sode z olejkiem zapachowym- róża i działa, w pokoju ładnie pachnie

Gość Kasiek8888
czy ktoś wie jak doczyścić białe ale juz pożółkłe drzwi?

Gość Kasiek8888
tak w ogóle przeczytanie tych 50 stron zajęło mi 3 dni :) jednak ostatnio zauważyłam że brakuje nam stałych PPD, które najczęściej się tu wypowiadały :( a szkoda,nie chcemy żeby wątek nam umarł :(

Masz rację Kasiek , brakuje stałych bywalczyń topiku nie wytykając palcem samej założycielki :O Dziewczyny gdzie jesteście, albo coś się stało, że już tutaj nie zaglądacie?

Gość dziewczyny chwalą
sprzątają po prostu:)

Gość zlota56
niestety drzwi nie doczyścisz ja próbowałam już wszystkim aż wzięłam drobnoziarnisty papier ścierny i lekko je zmatowałam i pomalowałam na nowo

No bez przesady, że ,,dziewczyny sprzątają,, przecież ten program jest przede wszystkim o tym aby przy tej codziennej czynności nie urobić się a sprawnie, dobrze a przedw wszsytkim szybko posprzątać, a nie całymi dniami latać ze ścierą, mopem, odkurzaczem czy czym tam jeszcze :O

Gość Kasiek8888
Dokładnie Emmi. mam nadzieję, że jeszcze do nas wrócą :)

Gość teaaaaaaaa
Do leeeeniwiec Ja mam prawie to samo, tylko ciut wieksze mieszkanie i jedna osobę więcej. Nasz problem to nie tak do końca lenistwo, to jest bardziej złożone. Ja jestem typowym chomikiem, u mnie wszystko się moze przydać:D, najgorsze że mąż i dzieci też na to cierpią;) Wiem że jak każda rzecz miałaby swoje miejscze to łatwiej byłoby sprzątać, tylko jak to wprowadzić w życie, gdy nie ma już miejsca, na wstawienie szaf, półek czy innych mebli. Powinniśmy częściej wyrzucać niepotrzebne rzeczy, i tu jest problem, gdy biorę taką rzecz do ręki od razu myślę: jak ciężko było na nia zapracować, przecież ona jest jeszcze dobra i może mi się kiedyś przydać. Wydaje mi się że to jest kwestia w jakich warunkach sie wzrastało, jeśli w domu było skromnie i szanować trzeba było każda rzecz to teraz widać tego efekty(stosy niepotrzebnych rzeczy). Do "ale przeciez nie moze wyrzucic " fajny pomysł z tymi poduchami, już w przyszłym tygodniu wprowadzam w życie:D Ogladałam trochę PPP i muszę przyznać, dużo mi pomogła, ale żeby mieć prawie idealnie w domu musiałabym ogladać codziennie i na dodatek z całą rodzina:D:D:D

Masz rację,że coś w tym programie jest, zdarzyło się mężowi obejrzeć go, to od razu pawera dostał do sprzątania.

Gość jeśli domy były skromne
i szanowało się każdą rzecz, to się nie obrasta w niepotrzebne kurzołapki, których się nie używa, tylko puszcza w obieg do bardziej potrzebujących, którzy to docenią

Tere fere :D Widać, że przedmóczyni nie należy do chomików i niech sie cieszy z tego. Zaliczam się do chomików, nawet w moim przypadku to nie chodzi o to, że szkoda, bo się na to cięzko pracowało, też, ale jak coś wyrzucę, to natychmiast, coś się wydarzy w domu, że właśnie to co wyrzuciłam by się teraz przydało. Poza tym, ja nie mam na przykład rzeczy, które mi się nie przydają, takich w ogóle nie kupuję, ale na przykład zmieniam sobie wystrój i to co było do tej pory odkładam, bo za jakiś czas wrócę do tego, bo zatęsknię właśnie za tymi rzeczami.

Gość Lidylla
Przeraża mnie to co widzę w mieszkaniach tych kobiet....totalny sajgon..jak można dopuścić do takiego bałaganu i brudu..totalna żenada. Jasne, ze dom to nie laboratorium, ale wszystko z umiarem. To są totalne kontrasty. I bohaterowie programu przesadzają z bałaganem i sama "perfekcyjna pani domu" przegina. Idealny porządek nigdy nie będzie miał racji bytu przy dzieciach. Ale jedno co trzeba jej przyznać, ma znakomite pomyły na organizację i praktyczne sposoby na wiele problemów

Napisałaś ,,Idealny porządek nigdy nie będzie miał racji bytu przy dzieciach.,, Nigdy zmieniłabym na słowo ,,najczęściej,, bo znam dom/mieszkanie, lekarskie dodam, gdzie mimo dzieci było wręcz sterylnie :O Nigdy nie zapomnę tego domu, wywierał na mnie tak ogromne wrażenie, wręcz jakąś presję, że nie da się go wymazać z pamięci :O Ale takie mieszkania z dziećmi są!

witam kochani :) Emmi>> hi hi wstyd mi sie zrobiło i jestem... nie zaglądam ostatnio bo czuje sie troche marnawo... jak to baba w 7 mieś ciąży.. a do tego z 2 letnim maluszkiem... sprzątanie też jakoś zarzuciłam.. chociaż staram sie żeby było w miare... córa robi co może żebym sie nie nudziła... właśnie rorzuciła wszystkie gazety jakie znalazła a do tego wyrzuciła z szuflad wszystkie swoje ubrank :D... ciągle szykujemy dom.. i chcemy sie przeprowadzić w ciągu 2 miesięcy.. ale nie wiem czy sie uda.. zobaczymy..

beznadziejna pani domu//:) oooo! moje gratulację brzuchatku :D:D:D No to jesteś usprawiedliwiona, bo rzeczywiście w tak zaawansowanej ciąży wiele rzeczy się nie chce, umyka a przede wszystkim nie zdrowo tak siedzieć przy kompie :) Czytam , że do świąt wiele się będzie działo u Was :D pozdrawiam 👄

Gość to już przestaje być zabawne
Macie sposób na doczyszczenie szyb w lampie do której wkłada się znicz? Mam takie cudo na cmentarzu i chciałabym je doczyścić, no i ograniczenie w ciepłej wodzie, bo do domu rzeczy z cmentarza nie zabieram.

dobra przylaczam si e :) sama jestem balaganiara i szczerze tego nie znosze. Balaganiara +chomik=masakra ...ale to angielek mi daleko choc mieszkam w UK. Potwierdzam tez ze te chlewiki z programu to jak najbardziej REAL angielki to lenie, flejtuchy i do tego wszystkiego nie maja pojecia o gotowaniu. Pierwsze co zrobie to odgruzuje szafy ....czego tam nie ma.

Virtualia, powodzenia:) ostatnio właśnie zrobiłam porządki w szafie i teraz średnio mam się w co ubrać;) ale od jakiegoś czasu tak zaraziłam się minimalizmem, że niedługo tylko parę rzeczy w całym domu mi zostanie;) wyrzucam wszystko, co się da, bez czego nie da się żyć:D

Gość Kasiek8888
ja ostatnio odgracilam swoj maly pokój z siostra i tak fajnie luzno sie zrobilo.teraz trzeba to jakoś utrzymać :) pozdrowionka dla wszystkich perfekcyjnych i tych troche mniej :)

Gość Pan domu
Żeby mieć zapach w domu, wystarczy do świecy typu iskierka (czyli takich do podgrzewaczy) dodać kilka kropelek olejku zapachowego, efekt jest niesamowiy.

Gość Pan domu
Jeśli chodzi o nadmierną ilość ubrań, jest jeden bardzo dobry sposób, który wielokrotnie był poruszany w programach poradnikowych- jeśli czegoś nie nosisz przez ok pół roku- podaruj komuś. Jest to dobry sposób na odświeżenie szafy, a poza tym na uszczęśliwienie innych osób.

U mnie trwa właśnie akcja porządkowania biurek.dodam,że proszę dzieci o to już od czerwca.Ale dziś nie popuszczę!Ja sama jestem wręcz pedantką,ja mam i porządek i czysto.Tylko moje dzieci i mąż to bałaganiarze.Męczy mnie niechlijstwo,dlatego walczę z rodziną,niestety,bezskutecznie.