Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ginorossi

skąd się wzięły Wasze nicki?

Polecane posty

Gość do koc
tzn zaczernilam Ci nicka :P

Moj sie wzial z portugalskiego \"namorada\" i hiszpanskiego \"enamorada\", ktore kiedys zabawnie pomylilam, ale nie bede sie wdawac w szczegoly 🖐️

czy namorada to \"ukochana, dziewczyna\", a enamorada to \"zakochana\"? :)

Na biurku mi się walała jedna rzecz - z niej zaczerpnąłem nazwę dla nicka - stig już jest ...

jak komuś na coś przytakuję to zamiast \'\'tak\'\' mówię \'\'yhy\'\'....i tak zostało yhy :)

enamorada, no to faktycznie można było palnąć niezłą gafę... Różnica mała, ale znacząca :P

No wlasnie na poczatku myslalam, ze po portugalsku \"ukochana\" to \"enamorada\", a para to \"enamorados\", co bardzo mnie smieszylo, bo po hiszp. to znaczy \"zakochani\" i wydawalo mi sie takie patetyczne... Dopiero potem odkrylam, ze to \"namorada\"/\"namorados\", ale moj chlopak do tej pory zartobliwie nazywa mnie \"minha enamorada\" co przy okazji brzmi jakbym byla bardzo w nim zakochana.

taka byłam - czasami bywam ( to mi zostało)

enamorada, tak przypuszczałam, choć podejrzewałam, że mogłaś skierować to w rozmowie do całkiem przypadkowej osoby :D Byłoby jeszcze ciekawiej... :P A Twój niech się śmieje - ja na pierwszej randce poprosiłam faceta /malarza/, żeby mi narysował kota. Podałam mu zeszyt i długopis, żeby się nie wykręcał, że nie ma i patrzyłam intensywnie jak pracuje. Kotka narysował pięknego, ale podpisując się, zrobił błąd we własnym nazwisku :P Jesteśmy od dawna małżeństwem, a też się z tego śmiejemy wspominając.

Gość hgkjhg
z dupy mariana

z gazetki, bo akurat lezala obok, gdy sie rejestrowalam :)

na moim buirku jest kalendarz reklamujacy firme \"Esab\" i talk jakos zapozyczyłam go :)

enamorada, nie znam na poziomie pozwalającym na rozmowę. Ale nieźle znam łacinę, od lat śpiewam hiszpańskie ballady ludowe i pieśni do tekstów Federico Garcii Lorci. Ostatnio również pieśni ladino /język Żydów Safardyjskich - połączenie hebrajskiego, hiszpańskiego i portugalskiego/. No i przez 4 lata tańczyłam flamenco, więc czasem zaliczałam również warsztaty pod kierunkiem Hiszpanów płci obojga. Czyli coś tam w sumie rozumiem ;)

ja zawsze obstawiałem że qwerty to z klawiatury :classic_cool: