Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaaccaa

decyzja o malzenstwie

Polecane posty

oj to faktycznie - nie dziwie ci sie ze juz pragniesz jakiegos znaku, czy zapewnienia.. twoje potrzeby sa normalne, porozmawiaj z nim o tym... wiem ze to trudne, ale zapytaj sie go czy chciałby kiedys załozyc rodzine. wiem ze to jest frustrujace taka niepewnosc

Gość paullla
Ja mam 23, moj misiek 25. Mysle ze może w najblizszej przyszłosci cos sie zmieni, bo on skonczyl wlasnie studia. ja za rok. Ja nie pytam, bo uważam ze to facet powinien spytac!

Gość Magrat
Crazylady Jestem teraz, a potem wieczorkiem, ale późnym, mogę zajrzeć. :)

Gość odpowiedź-
zaręczyny - po 6 latach ślub - rok po zaręczynach = po 7 latach znajomości

Gość ilu
po 5 latach zareczyny, w październiku ślub, nie pamietam kto ale zaczęło się d żartów, a w końcu wyszło na poważnie

Gość po 10 latach i 3 mies. zaręczy
oficjalne(nieoficjalne były po miesiącu znajomości). 4 miesiące po zaręczynach ślub. Mieszkaliśmy razem przed ślubem prawie 7 lat-we własnym domu który razem zbudowaliśmy. Nie było czasu wcześniej, jakoś nas nie piliło.

Zaręczylismy się w trzecią rocznicą pierwszego spotkania :) W dniu ślubu będziemy ze sobą 4 lata. Temat poruszyłam ja, on stwierdził, że jest za młody, dałam spokój i była niespodzianka :)

a ja swojego M zamęczyłam prawie na smierć :D dałam mu odetchnąć na tyle by mógł wysapać : Tak, zgadzam się! :) :) :)

Gość Jesteśmy ze sobą 6 lat
3 lata mieszkamy razem,decyzję podjeliśmy wspólnie w styczniu rok temu!! mój narzeczony chciał brać już ślub po roku bycia razem,ale ja nie byłam gotowa:-))) zaręczyliśmy się po roku czasu,ślub mamy 4.10.2008 i jesteśmy bardzo szczęśliwi do takiej decyzji potrzeba czasu,a samo przyjdzie:-))) nie ma reguły ze po roku czy po 5 latach to trzeba wiedzieć!!! Pozdrawiam wszystkie październikowe panny młode!

Gość najka najka.
razem - 4,5 roku zareczyny - 2 tygodnie temu slub - kiedys tam w przyszlosci jak nas stac bedzie :) lat mam - 27

Gość A My
A My jesteśmy razem 2,5roku, zareczyny-po 2latach,slub w tym roczku:) A o byciu razem na zawsze moj Ukochany mowil mi juz po 2tygodniach bycia razem:D(znalismy sie 1miesiac:) )

Gość przeszczęsliwa
ja-23, on-25; on byl wczesniej w zwiazku 6-letnim- zero planow; poznalismy sie, gdy byl juz wolny; po miesiacu znajomosci zareczyny, po 10 miesiacach slub. Sama nie spodziewalam sie, ze spotka mnie cos takiego, porpostu to bylo takie oczywiste,ze bedziemy razem. moze to jest wlasnie ta milosc od pierwszego wejrzenia:)

zareczyny po 2,5 roku, slub w grudniu czyli bedzie nieco ponad 3,5 roku :D

no my jesteśmy 2 lata ze sobą a małżenstwem od 9 czerwca 2007

my po 4 latach chodzenia zaręczyliśmy się, potem po 1,5 roku slub

My jesteśmy ze sobą 9 lat, mieszkamy ze sobą 4 lata, ślub w tym roku , 2 sierpień godz. 14 :-) Ja 28 lat, a mój ukochany 34

Gość wesele 7 czerwca
zaręczyny po niecałych 3 latach; ślub w okolicach 4 rocznicy bycia razem:) to już niedługo- 4 miesiące:)

Zaręczyny po roku bycia razem (byłam strasznie przerażona, ale powiedziałam 'tak'), ślub po ponad półtora roku od zaręczyn:) Chciał żebym z nim poszła na miasto, bo mówił że musi kupić jakieś artykuły metalowe, myślałam że mu chodzi o kolejną piłę, jakieś żelastwo do samochodu albo 15tą wiertarkę, a on zaciągnął mnie do jubilera i kazał sobie wybrać pierścionek zaręczynowy:-D Dziś się z tego śmiejemy, ale wtedy miałam ochotę od tego jubilera uciec, gdzies się schować i to przemyśleć:)

Gość ziiizi
jak tak czytam ze zareczacie sie po kilku lub kilkunastu miesiacach to wiadomo skad te rozwody

Jak tak czytam te tchórzliwe pomarańczowe złośliwe wypowiedzi, to też wiem skąd te rozwody:-P

Gość zakochaniiiii
zareczyny po niecalych dwoch latach rok i 8 miesiecy, slub w przyszlym roku, to juz bedziemy trzy latka ze soba:)) przygotowania juz trwaja:)) on pierwszy zaczal rozmowy na ten temat:)) ( jestem starsza od niego jak cos:P )

...co do tematu../pięć lat/..kto nalegał?....ja.Wszystko dojrzewa w swoim czasie.:)

...co do tematu../pięć lat/.Kto pierwszy?..ja.Slub był szybko/teściowie nalegali/

moje kochanie oświadczyło mi się w naszą pierwszą rocznicę bycia razem. od tego czasu do ślubu minie 2,5 roku. więc w sumie do ślubu będziemy razem 3 i pół roku.