Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eternity1302

nabijaczki ze starego topiku-teraz tutaj

Polecane posty

kurde ani nawet gotowca nie mam zadnego , ani nawet pol-gotowca :( chyba jednak trzeba bedzie jakis \"tradycyjny\" obiad zrobic

T przyjdzie zjebany jak kon po westernie kto wie czy nawet na nadgodziny nie zostanie bo roboty maja huk

kurcze ja tu sie chce poradzic a wy .... ech.... przeciez nie jecie w tej chwili. zreszta homo sum humani est..... a na obiad proponuje risotto na szybciorka - u mnie w blizszej i dalszej rodzinie sie przyjelo. nawet na Kaszubach to polubili :) chcesz??

Wyprasowałam ufffff Na sznurkach w łazience ze 3 t-shirty i jeansy.....suszary w salonie już nie ma :D

żeby jeszcze ktoś ten ryz ugotował to już by cacy było.....ja nie wiem dlaczego,ale mi zawsze wykipi i kuchenka cała usrana :(

ale rissotto smakuje lepiej niz ryz :) no to dam przepis dla Ciebie 2 torebki ryzu (ugotowac) 2 filety z kurczaka (w kawalki i usmazyc z ziolami wloskimi) 25 dkg pieczrek (w plasterki i udusic na maselku mniam) papryka czerwona (w kostke i podsmazyc) srednia cebula (w kostke i podsmazyc) kukurydza. wszystkie skladniki po przygotowaniu wymieszac i doprawic sola, pieprzem i ziolami do kuchni wloskiej. dla milosnikow zapiec przed podaniem. dla leni - odgrzac w mikrofali :P

dzieki The best :) pewnie skorzystam moze zle sie wyrazilam - nie ma u mnie oprocz mnie amatorow dan z ryzu :)

nie , The best ja nie zartuje z kipieniem jeszcze pol biedy bylojak w Pl gotowalam na gazie bo mozna bylo plomien wyregulowac teraz mam elektryczna i czesto sie nad nia zloszcze 😠

czysty przypadek bo jak sie czaje specjalnie to mi nie wychdzi a przy rozmowie nigdy nie licze i surprise :D dobra ,ide do tej kuchni :o

ja tez mam elektryczna od 2 lat prawie OK to pisze jak ja gotuje Gotuje wode tak srednio 1 litr wody na szklanke ryzu Zmniejszam troszke ogien Do gotujacej wody dolewam ze 2 lyzki oleju i dodaje sol Wrzucam plukany ryz, mieszajac z pol minuty zeby sie nie przypalil Ewentualnie zmiejszam ogien Jak ryz jest gotowy wyrzucam na sitko tak jak makaron i przelewam woda