Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaaaaaaaa

skok - jak wygląda rekrutacja?? jakie zarobki??

Polecane posty

Gość ktoś z doświadczeniem
Przemyślcie kilka razy podjęcie pracy w Stefczyku i innych skokach z nim zrzeszonych, banda to mało powiedziane. Na rozmowach nawet nie wspomnom o planach sprzedażowych, gotówek trzeba zrobić około 700 tys - 1 mln / na m-c, tak to nie pomyłka!!! Dobrze sprzedają tylko te oddziały, które mają dużą bazę poprzez tzw. rolowanie pożyczek na obecnych klientach. O firmie i jej strategii nikt nic nie wie, zmiany wdrażane z dnia na dzień, koszmar i masakra. Wyciskanie ludzi do ostatniej kropli i do widzenia. Najlepsze z tego wszystkiego to szkolenie we Władku, zwłaszcza jeśli się tam jedzie w okresie wiosenno-letnim. Zeby mieć dobrze trzeba trafić do oddzalu z kilkuletnim stażem i przede wszystkim trzeba umieć kantować ludzi na rolowanych pożyczkach, co dwa trzy miesiące zwiększać kwotę i kasować od całości prowizję. Dziwny sposób zarabiania......... Praca dobra dla ludzi bez doświadczenie, którzy dadzą sobie wszystko wmówić przez sfilmowanych regionalnych.

Gość nie polecam
plany sprzedażowe z miesiąca na miesiąc większe, podstawa się nie zmienia. Rolowanie to ulubione słowo w skoku, naciąganie biednych ludzi na podwójne ubezpiecznia i najwyższe prowizję. To Cię czeka w skoku, cyferki i jeszcze raz cyferki, nie liczy się nic oprócz sprzedaży, praca dla ludzi o mocnych nerwach. Dzwonienie całymi dniami i naciąganie klientów...Nie ma już spokojnej pracy w tym kraju

Gość skokoskoko
syf, bagno i ................ są żalośni, a regionalni brak słów, cyfry, tabelki i zacofane pomysły sprzedażowe. nawet nie ujmę w swoim cv tego doświadczenia bo wstyd, masakra, nie dość że niczego nie wyniosłem to jeszcze mam wrażenie że się uwsteczniłem.

Gość sylkaa
asiaaa88 tak ten pan i jakaś pani, nie oddzwonili, ale nie przejmuję się tym zupełnie, ponieważ czytając ogólnie komentarze, to słabo się robi..

Gość xxx vvv ooo
w bankach 10 lat temu robiono to co teraz w stefczyku wdrażaja ci pseudo-regionalni i dyrektorzy, a najzabawniejsze jest to że oni w to wierzą wmawając ludziom że to jedyna droga do sukcesu, jeśli ktoś jest bardziej doświadczony i się nie zgodzi z ich teoriami to wypad z sekty. Pracowników w oddziale gnębić żeby uwierzyli i zapiep...... na sukces guru z czubka piramidy. Nęcą ludzi premiami robiąc z nich oszustów, przecież to pracownik się będzie tłumaczył przed klientem (ups... członkiem :) ludzie nie dajcie się.........

Gość maxicorp
Ludzie czy wy kiedyś pracowaliście w innych instytucjach finansowych ??? Naciąganie klientów na prowizje ? Jak ci to nie odpowiada to szukaj pracy w innej branży tu nie ma dowolności w oferowanych produktach. Tak to jest po prostu sprzedaż tylko i wyłącznie i nic innego. Komu to nie odpowiada niech nie zaczyna bo szkoda czasu... Co prawda pracuję w banku (obecnie już 4-tym) ale niczym się to nie różni cyfra i ciśnienie to nasz chleb powszedni. Nie myślcie że gdzie indziej będzie lepiej nawet w PKO BP. OK kasa dla doradcy w SKOK jest niższa ale po to sa SKOK-i aby tam nabyć staż i przenieść się półkę wyżej. Chyba że ... patrz początek wpisu :)

Gość gggoownoo prawda
tak ludzie pracowali w innych instytucjach, jak nie masz porównania pracy w banku z pracą w skok to się nie gorączkuj. wiemy doskonale że jak wdepniesz w branżę finansową i popracujesz w niej kilka lat to zmiana na inną jest trudna. ja mam doświadczenie w skok i w banku i wiem jedno parcie na wynik jest wszędzie ogromne, ale metody skokowe są masakryczne, w bankach o rolowaniu nie ma mowy bo to nie o to chodzi............

Gość szkolenie Kędzierzyn-Koźle
Czy ktoś moze jedzie na szkolenie 28.01.2013 Kędzierzyn-Koźle???

Gość Primulka
Witajcie Czy ktoś z was jedzie na szkolenie do Władysławowa 04.02.2013 z Katowic ?? :)

Gość gosjetta
Witam Wybieram się na szkolenie do Władysławowa na początku marca. Proszę o kontakt osoby z okolic Krakowa lub Katowic, które też się wybierają. Razem będzie raźniej.

Gość na_thalia
Czy ktoś z Warszawy wybiera się na szkolenie do Władysławowa 04.02.2013. Planuję wyjechać w niedzielę (03.02.2013) kolo południa bo droga długa i fajnie by było jechać z kimś a nie samemu. jakby co to podaje maila all_me@op.pl

Gość Primulka
Ja jadę na szkolenie 4 ale z Katowic i jeszcze nie wiem o której ???

hej ja jade 4.02 z wrocławia jedzie ktoś też? Myśle żeby wyjechać 3.02 tylko zastanawiam się jak tam z noclegiem jeśli przyjedzie sie wcześniej

Gość Primulka
Ja tez sie zastanawiam od kiedy jest zakwaterowanie czy może ktoś wie coś więcej ??? :)

mam pytanie o koszt podróży jest on zwracany czy nie bo na tym formu czytałam sprzeczne opinie..czy ktoś wie jak to wygląda?

Gość Macko
Zakwaterowanie jest od niedzieli, koszty są zwracane po podpisaniu umowy już po szkoleniu, trzeba wtedy wypełnić wniosek o zwrot kosztów związanych z delegacją

Primulka i Anka- ja jadę na szkolenie 4.02 Wladysławowo - jestem z Żor (śląskie) ale chyba będę wyruszać z Katowic, super by było gdybyśmy się jakoś zgadały, bo samej jechać to tak smutno... :) może wymienimy się mailami ? mój : weroni.ka8888@gmail.com - piszcie to się jakoś zgadamy !

ja bym wolała jechać jeszcze z kimś ale jak narazie nie ma nikogo kto by wsiadał chociaż po drodze:/ katowice to zupełnie inna trasa:/

Gość Primulka
hej Weronica jeśli możesz to podaj mi swój nr telefonu to się skontaktujemy odnośnie wyjazdu do Władka to mój adres primulka25@o2.pl

Ja z Primulka prawdopodobnie wyruszamy z Katowic w niedziele kolo godziny 18 i mamy o 23 przesiadke w Warszawie wiec mozemy sie umowic w Warszawie jesl ktos tez sie tam przesiada ;) potem jedziemy do gdyni czy gdanska ;p a stamtad do wladyslawowa.

Witam. Ja jestem z okolic Krakowa i wybieram się na to szkolenie. Wyruszam z Krakowa o godz. 5 (ponieważ jest to najkrótsza trasa z dostępnych jaką znalazłem). Planowo w Gdyni pociąg jest o 15:09, a o 15:32 przesiadka do Władysławowa. Dla zainteresowanych podaję numer pociągu: TLK 38108 Mój mail: erunizet@o2.pl

Witam. a co myślicie o tej lojalce bo niby wypieraja sie że tego nie ma ale ludzie którzy byli na szkoleniu twierdza ż ejest tylko inaczej sie nazywa... 2 lata to troche dużo żeby uwiązywać sie w jednym miejscu bez gwarancji że będzie to praca odpowiadnia dla nas bo ja np. nie mam żadnego doświadczenia w branży finansowej

Gość były pracownik ach...
A mnie się wydaje, że strasznie ciężko teraz młodzieży dogodzić... Jak dają krótkie umowy źle, jak dają dłuższe to jeszcze gorzej... A mówi się, że w Polsce nie ma pracy (ciekawe). A z tego co wiem to "lojalki" nie ma... nie schlebiajcie sobie myśląc, że skok będzie was na siłę trzymał, bo tacy niby niezastąpieni jesteście...

Gość fuczak
witam czy może ktoś coś powiedzieć o szkoleniu we Władysławowie, czy test jest w ogóle do zdania ? Bo jakoś dziwnie co dwa tygodnie nowe osoby na szkolenia

Gość szkolenie we władku to wakacje
nie ma sie co dziwić, w stefolu jest ogromna rotacja, co dwa tygodnie grupa ludzi jedzie i się szkoli, jeśli chodzi o egzamin to jak masz doświadczenie w finansach to bez stresu, wręcz bagatela, dla mnie to byly zaj... wczasy, program archaiczny itd. Panikują tylko Ci co nie maja doświadczenia, zdawalność jest duża bo trenerom na tym zależy. Szkolenie potraktuj jako luzacki początek pracy, w oddziale dopiero się zacznia :(

Gość pracownik obozu skok
Szkolenie we Władku to najlepsze co mi się w tej instytucji przydarzyło. To co mogę Wam doradzić to nie napinajcie się na tych szkoleniach, nie ma sensu siedzieć do północy i odrabiać zadania bo i tak wszyscy zdają. W mojej grupie laski startowały już od 7 rano do salek szkoleniowych żeby sie uczyć, po zajęciach do 1-2 w nocy robiły pożyczki bo egzamin. Ja wychodziłem z zali zaraz po zajęciach i zdałem tak samo jak ta reszta co zapieprzała przy knigach - trzeba być naprawdę totalnym głąbem żeby nie zdać. Jazda zaczyna się dopiero w oddziale. Od razu mówię, że te wszystkie notatki po szkoleniach możecie wyjebać do kosza od razu po egzaminie bo w oddziale działa wszystko inaczej, poczynając od kodów, kończąc na metodyce. W oddziale nie liczcie na jakąkolwiek pomoc, dzięki temu, że wszystkie działy są wyoutsorsowane na zewnątrz, każdy ma na was wyjebane, a jak zadzwonicie na HSO - podobno skokowy helpdesk, laska wam powie, żebyście sobie przeczytali procedurę bo ona teraz nie ma czasu wam tego tłumaczyć bo inni dzwonią. Kolejna jazda - delegacie i zwrot kasy za bilet, u mnie przez dwa miesiące po moim szkoleniu nikt mi nie umiał wytłumaczyć jak się delegacje rozlicza, jak już doszedłem jak to robić na stronie zaczął wyskakiwać jakiś jebany błąd, który resetował mi cały komputer, jak zadzwoniłem do laski z księgowości, to mnie łaskawie poinformowała, że mój czas na rozliczanie delegacji już miną i 3 stówy za dojazd poszły się jebać. W moim oddziale nie ma nikogo kto by pracował dłużej niż 3 mce. Kadra kierownicza niedouczona, kierownik oddziału ma wyjebane na pracowników, przychodzi klient, opierdala cię za jakieś przekręty za poprzednich pracowników, więc idziesz po kierownika, a kierownik każe pisać reklamacje po czym ta ląduje albo w koszu albo w niszczarce, w najlepszym wypadku wala się w szafie. Tak opowiadać można by całe dnie i noce, ja mogę tylko szczerze odradzić pracę w tej firmie, a osobom, które już pracują i czytają ten wpis polecam sprawdzić co stało się z udziałami osób, które jeszcze pół roku temu wpłacały 50zł, a teraz kasa stopniała im do 1zł - dla niewtajemniczonych 49zł po zmianie uchwały powinno zostać zwrócone, tymczasem kasa rozpłynęła się w przestrzeni, kto się upomni ten po łasce działu reklamacji na 90% kasę otrzyma. Jak zagaiłem o to kierownika regionalnego po kolejnej zjebie od klienta to otrzymałem informację, że moim zadaniem jest realizować volumen oddziałowy, a nie grzebać w memoriale. To by było na tyle

Gość Były prconwnik
Powiem tak , pracowałam w SKOKU dużo lat temu .Jakoś sie przyzwyczaiłam , byłam tylko kasjerem. PO kilku latach trafiłam do prawdziwego banku , byłam również kasjerem i udzielałam pożyczki ale mało bo głównie nie miałam na to czasu. Program w Skoku jest w Nortonie , prymitywny .I to nie jest bankowośc jak w banku. Kto zna różnice raczej nie zniży sie do poziomu pracy w Skoku.Według mnie Skoki to raczej sekty .Nie liczy sie pracownik , absolutnie.Młodzi ludzi i tak pracują tam krótko bo teraz wiedzą co dla nich dobre a co nie albo zostają zwolnieni za brak sprzedaży.Myśle że tam by nkt nawet nie próbowal pracować jakby mial alternatywe . Pozdrawiam

Gość aganot
Ja na szkolenie rozpoczynam 18-02 , czy ktoś w tym czasie też jedzie ?

Gość aganot
Do Dominiki Ćwieląg. Czy Ty pracowałaś w Żaglu ?

Gość panka
Dziś lub jutro mam dostać odpowiedź, ale jeśli mnie przyjmą to też rozpoczynam szkolenie 18.02 ;)