Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość będzie zosia

Cóż od nowa staranka-może lipiec będzie owocny?

Polecane posty

ja tez sie staram, ale w tym miesiacu znow zmarnowałam owulacje, bo mój kochany wyjechal w delegacje, i tak jest prawie zawsze, ja mam juz dosc. Licze na to ze bede miala dziecko a potem niech sobie wyjezdza , chociaz dziecko bedzie mnie kochalo, ja nazwe córke marcelina, a chlopca chcialam stanisław. a

niedługo urlop. spedzamy razem ale co z tego akurat miesiaczke dostane, szlag mnie trafi.

zrób tak. Idź do ginekologa weź receptę na antyki nawet na dwa opakowania i bierz je odstawisz w momencie kiedy będziesz wiedzieć że będzie twój mąż i wystąpi owulacja:) Zaplanujesz sobie wszystko:)

dziś dopiero 19 dzień cyklu...buuu, a ja już czekam na jakiś 24 żebym mogła testować. ostatnie cykle mialam 25 dniowe z owulacją w 11 dniu więc nie musiałam czekać tak długo na wynik, a teraz 28 dniowe... ...co do objawów to zawsze jakieś zauważam a potem ...rozczarowanie. Jak się ktoś nakręca to nawet poranne mdłości sobie wmówi, także już przestałam szukać objawów:)

Ja też się nakręcałam przed tabsami że chyba w ciąży jestem i mdłości byly.. Psychika tak działa. A ciąży nie było eh. Teraz jeszcze kilka dni i mam nadzieję że upragniona owulacja będzie. Ale staram się też nie dopatrywać czy jest owulacja czy też nie bo to w jakiś sposób już blokuje natomiast kochamy się dwa razy dziennie co drugi dzień:) nawet jak nie będziemy się kochać w dniu owulacji to zostaje nam kolejny i poprzedni dzień no i plemniczki są mocniejsze:)

Aniołki mozna sie dołączyć? My mamy jakis 3 miesiąc prób za nami, ale po latach brania tabletek anty. troszke mi się cykl pomieszał i nawet nie jestem pewna czy zawsze owulacje mam. Powiedzcie czy płodny śluz jest gwarancją, że owulacja nastapi? I czy bolesny, obfity okres jest tego dowodem? 3mam kciuki za Zosie :) Ja marzę o Mai, a mąż o Marcinku...

Nie musi być to owulacja chociaż 99% możesz mieć pewność że wystąpiła. JA miałam obfite i bolesne miesiączki przez ostatnie miesiące i miałam cykle bezowulacyjne tak więc nie ma regóły chyba na to. Trzymam i za Ciebie kciukasy żeby ten miesiąc był owocny:) Zapraszamy Ciebie do nas będzie nam raźniej:)

Hm a myślałam, że soko boli to pewne, że jest. Za 2 tyg ide do ginekologa, może mnie wyśle na badanka hormonów...To bedzie straszne, bo boje sie igły jak ognia, zemdleje jak zwykle...

Mogę, mogę się dołączyć???Ten lipiec chyba na wszystkich działa zachęcajaco bobaskowo. My też zaczęliśmy się starać. Z tą różnicą, że ja miałam przekroczoną normę prolaktyny dość sporo. Właśnie parę dni temu skończyłam leczenie i lekarz zalecił już się starać. We wrześniu ślub. Może będzie niespodzinka. Jestem przy nadzieji. Jestem już dawno po okresie i mnie piersi bolą. Czy wiecie co to może być? Mam nadzieję, że nie podskoczył mi znowu ten hormon.

o rany julek po co ja tam zajrzałam, słabo mi, już raz zemdlałam czytając na forum o porodzie.POWAŻNIE ZEMDLAŁAM , zjechałam z krzesła. Ja będe rodzic przez c.c nie ma innej obcji. Wszystkie miałyście badany poziom hormonów, lekarz Was skierował czy same chciałyście? Kiedy takie badanko warto zrobic, przy kłopotach z owulacją?

Mnie lekarz skierował sam żeby przepisać odpowiednią antykoncepcję.. KYTI wiemy co nas czeka i nie możemy się doczekać:)

No właśnie!! Ja się też staram od czerwca. Pierwszy cykl niby wszystko oki i nic... Szkoda. ale się nie poddaję i walczę dalej. Może ta bobaskowa atmosfera zadziałą owocnie :) Pozdrowienia dla staraczek :) :) :)

witamy, witamy... ...co do śluzu to nie jest on gwarancją owulacji. Gwarancje daje jedynie USG i ...mierzenie tempki (choć z tym też nie jest tak do kończa, bo naprzykład wystarczy drobny wirus i tempka może posdkoczyć i bez owulacji) Jeśli w tym miesiącu się nie uda(a tfu, tfu) to będę badać jajowody i pójde na dowcipne usg:) zobaczymy. Jeszcze 5 dni i będę testować. wcześniej mogę iść na bete HCG ale nie pójdę bo co miesiąc chodziłam i niedługa śmiać sie ze mnie zaczną. Poczekam....ach niecierpliwam:(

Dziewczyny tylko pamiętajcie że nie możemy ciągle o tym myśleć wiem że to trudne ale ciągłe myślenie i skupianie się tylko na dziecku w niczym nam nie pomoże. Tak są skonstruowane nasze mózgi :). Będzie dobrze wiem że Nam się uda. Troszkę czasu może minie ale będą fasolki.. Moja znajoma przez pół roku starała się zajść w ciąże. Codziennie uprawiali seks i myśleli o tym żeby z tego było dziecko później dali sobie spokój bo myślała że chyba wogóle nie zajdzie zaczęli się kochać pod wpływem emocji i pożądania a nie pod presją że chcą mieć dziecko i patrzcie 11 tydzień dzisiaj mija:)

WItam moge sie dołączyć?? Odłozyłam w maju plastry i teraz mm 2 cykl po nich!! łykam luteine bo nie dostałam @:(:( staramy sie z mężem o dziecko! i mam nadzieje ze te cykle moje sie unormuja!

widze ze mamy podobne problemy ja nie dosc ze zaburzone wszystko po odstawieniu antykoncepcji to mąż w delegacji:( powiedzcie mi czy brałyscie cos na uregulowanie tego wszystkiego po odstawieniu??? oj ciezko jest zostac mama:(:(

zrobiłam progesteron planowo i przy okazji pani mnie namówiła na bete:):):)_myślę że to za szybko, raczej jeszcze nie jest po implantacji ale cóż....raz kozie śmierć, najwyżej powtórze za kilka dni. Na szczeście u mnie beta kosztuje tylko 15 zł-to trochę więcej niż zwykły test. czekam na wynik około południa.

Kurcze a mnie biały śluz... Może to przed owulacją oby była nie ważne za ile ważne żeby w tym cyklu... Wogóle całymi dniami spać mi się chce nie wiem czy jestem ptrzemęczona czy co?

no i zonk. Niski chyba progesteron bo norma w fazie lutealnej jest 5,16-18,56 ng/ml.(SPRAWCA?) u mnie 4,63 czyli czeka mnie chyba łykanie luteiny? beta nieciążowa (może za wcześnie zrobiona, bo implantacja jest między 6 a 8 dniem średnio, a u mnie dziś 6 po owulce.) czekamy dalej...

Cześć dziewczyny my staramy się od 5 miesięcy mam nadzieję że @ za tydzień nie przyjdzie i tego samego Wam życze

Ja tez sie odmeldowuje, Marta 1983 ja nigdy nie brałam tabletek i nie wiem czy jest sens kupowac dwa opakowania tylko po to zeby wymusić owu, ja sie boje takich eksperymentów, tymbardziej ze nie mam dobrego zdania o tabsach, dlatego nigdy ich nie używałam. Pozdrawiam wszystkie lipcowe próby, mi juz niestety w tym miesiącu owu uiekła, a moze inaczej, ukochany uciekł w te dni.On to chyba wyczuwa po mnie, może wtedy inaczej pachne. :(

Hehe będzie dobrze.. Ja też nigdy nie miałam dobrego zdania o antykoncepcji jednak jak mi lekarz zaproponował..... Ale skoro masz owulacje i wiesz że ci uciekła to może lepiej nie bierz leków tylko postaraj się zgrać ze swoim lubym abyście mogli w dniu owulacji być razem.. Bo jak masz regularne cykle to w połowie masz owulację więc możesz sobie mniej więcej ustalić..:) Albo zamrozisz sperme swojego mena i w dniu owulki.... hehe to był żart oczywiście..

Hm ciekawe, czy mnie wyśle gin. na badanko hormonów, troszke mi sie okrwes poprzestawiał, 2 ostatnie miesiące cykle równo 30 dniowe, ale 3 miesiąc czekamy na bociana i jakoś nie przylatuje, ja tru buszuje po forum to sie nakręcam prolaktynami, progesteronami i innymi problemami o których istnieniu nie miałam pojęcia. Troche to dodaje niepotrzebnego stresu co? W moik przypadku badanie prolaktyny jest bezsensu, bo podobno wynik badania wykonanego w stresie jest niewiarygodny, a ja strasznie się boje pobierania krwi (boże a w ciąży trzeba bedzie co miesiąc!) także stres bedzie straszny...Wogóle to minęła połowa cyklu a śluzu płodnego brak :( bezsensu!!!

nie przejmujcie sie dziewczynki jak nie w lipcu to w sierpniu tez fajny miesiac, ja juz napewno spadłam na sierpień jak komuś tez sie teraz nie uda to dopisujcie sie do mnie na sierpień. Buziaki

Nie ma co biadolić trzeba do roboty się brać hihi... Będzie dobrze dziewczyny trzymajmy się ramy.....