Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość będzie zosia

Cóż od nowa staranka-może lipiec będzie owocny?

Polecane posty

Gość damy radę
no witam, ale nas sie narobiło! :) super! U mamy odpoczelam na weekendzie, i nadal czekam, jeszcze conajmniej tydzien do testu - bądź @ Z tą prolaktyną, to ja mam rebus, bo co prawda jeszcze nie robilam żadnych badan, ale minelo juz prawie 1,5 roku odkad nie karmie synka a jak scisne sutki - wyplywaja mi male kropelki... Jak sie nie bedzie udawac kilka miesiecy, to koniecznie musze badania zrobic, bo to moze byc to. A synek byl w pierwszego strzału :P wiec w sumie nawet o tym nie pomyslalam teraz. (trzeba by sobie zaczernić nick, hmmm.)

Dobrze że wypoczęłaś:) U mnie 3 dni wstrzymania i dzisiaj będzie gorąco hihi.. Trzymajcie kciuki bo jestem mniej więcej w połowie cyklu mam nadzieję że dziś coś zaskoczy;d

Witam :) Moje lipcowe staranka właśnie w fazie \"do wykonania\". Ciekawa jestem czy tym razem coś z tego będzie. Miejmy nadzieję kurde!!! :)

Moje też w fazie wykonywania hihi...Zaczęłam troszkę wcześniej bo nigdy nic nie wiadomo kiedy zaskoczy hihiihi.. Więc dzisiaj jest 13 dc i mam nadzieję że po proszkach mój cykl jakoś znormalnieje i nie będzie przekraczać 30 dni tak jak to było do tej pory.. Miałam czasem 42 dniowe cykle!! Wiecie co tylko jak zaglądam na pocztę czy są jakieś powiadomienia zaczynam myśleć o tym czy mi się uda. A reszta dnia jakoś nie myślę o tym wcale. Może dlatego że mam inne zajęcia:) Tak czy siak oby nam się udało bo nie ma na co czekać czas ucieka:)

Właśnie nam czas ucieka, kobiety jakoś inaczej to rzpatruja, facet uważa że zawsze jest czas na dziecko,najpierw trzeba dom, dobra prace, a jesli starczy czasu to dzidzie, ale nie birora pod uwage, ze potem ida po dzieckio do przedszkola, a jakas pani radośnie zawoła\"O dziadek już po Ciebie przyszedł!!!\" po prostu super. mój chłopak ma 36 lat a ani mysli o dzieciach, cały czas praca i praca. Ja mam 24 jeszcze mam czas, ale chcialabym wczesniej ze wzgledu na niego. Ech... te chłopy... Ps Dziewczyny które teraz ostro działaja, trzymam kciuki.

witam - Marta, też się staram nie myśleć... ale myślę. :) Jeszcze za wczesnie na testy, staram się też nie wpadać w obsesję i na razie podchodzić do tego na luzie. Jak się nie uda \"na luzaka\" - to będę się bardziej starać za miesiąc. :P (zaczerniona \"damy radę\") :)

hm... Marta - no weszłam u góry w preferencje, zalogowałam się i ustawiłam stopkę. I działa. :) Próbuj. :D

Już działa:) hihi Wcześniej ustawiałam i nic :( to dla ciebie hihi 🌼 no już się nie mogę doczekać testowania........jeszcze 13 dni..

a mnie teoretycznie za tydzień mogłyby sie pokazać już 2 krechy... :P Się zobaczy, czy żołnierzyki spełniły misję specjalną.... :P

No ja też bym chiała już ten dzień bo jestem osobą bardzo niecierpliwą. No i oczywiście do czasu testowania nie mam zamiaru odpuścić staraniom do samego końca hehe. Może to nie byłą owulka, może dopiero będzie.. cóż zaczynam się denerwować hehe..

Gość Karusia1978
cześć dziewczyny.Ja też sie staram o maluszka tyle że trzeciego z kolei i na razie nic...trzy miesiące nic...trzymam kciuki...za siebie i za was

No trzy miesiące to mało. Ja też dopiero można powiedzieć że zaczynam ale ze szczęściem innych dziewczyn tak jak ja się wcześniej wogóle nie zabezpieczałam to powinnam już dawno być mamusią:) W jakim wieku masz 2 dzieci?

hej dziewczyny, my tez zaczekismy starania w lipcu odliczam dni do okresu, ktory mam nadzieje nie nadejdzie wam wszystkim zycze duzo szczescia

Gość Karusia1978
syn ma 9 lat a córka 5

Gość Karusia1978
Ja tez odliczam dni do okresu który mam nadzieję nie nadejdzie na początku sierpnia...Wcześniej nie miałam problemów z zajściem

Ja też odliczam ale do testowania. Mam nadzieję że okresu nie będzie bo chyba bym się załamała gdyby przyszedł po takich staraniach....

Gość Karusia1978
no właśnie te zarwane noce...nieraz mi się wydaje że łatwiej jest począć dzidziusia nieświadomie przez wpadkę bo jak człowiek kocha sie z nastawieniem to wtedy jak na złość nie wychodzi

Gość Karusia1978
ja taką załamkę miałam na początku lipca bo jak do tej pory zachodzenie w ciąże było dla mnie jak oddychanie...

No właśnie to jest mój problem. Chcę a nie mogę a gdybym nie chciała to bym zaszła.!! Przekora. hehe.. Może te moje dziwne samopoczucie wskazuje na ciąże?? eh już sama nie wiem.. za wcześnie na jakieś objawy.

Gość Karusia1978
wiem coś o tym niektóre objawy sobie same wmawiamy a przynajmniej ja ale trzymam kciuki kiedyś ten dzień nadejdzie i zobaczymy upragnione 2 kreski na teście...życzę ci tego

Gość monikah25
witam ja też jestem nowa na tym forum ale tak jak wy wszystkie zaczynam kolejny bo 6 miesiąć staran o dziecko (a już myślałam ze sie udało a tu...@ :-( )!!tak jak większośc staram sie o tym nie myśleć ale jak tu nie myśleć....???!!!

Mogę dołaczyć? My dopiero zaczynamy. To drugi miesiac staran. Miesiac temu to bylo tylko spontaniczne, ale teraz zakasujemy rekawy i do roboty.Postanowilismy starac sie o chłopaczka. Na razie mezus oszczedza naboje co pare dni wymieniajac je na nowe, ale w gumce, bo czekam na owu zeby byl chlopaczek. Stosuje testy owulacyjne juz 7 dzien zaczynajac od 10 dnia cyklu i ciagle nic. Czy ktoras je stosowala? Czy one wogole dzialaja. Wiem ze czasem nie ma owulacji. Miesiac temu napewno mialam bo bylam u gina z podejrzeniem miesniakow (brak :-) i robil mi USG. Mam znajoma, ktora miala bardzo duze problemy ginekologiczne i nie dawano jej szans na zajscie az wkoncu doswiadczony lekarz poradzil jej prosta metode - pozycje od tylu i pozostanie w niej jeszcze pol godziny po seksie. Ma teraz 2 doroslych prawie dzieci - syna i corke. Jak tylko pojawi sie owu w tym lub w nastepnym cyklu pojde za jej przykladem i powiem wam co z tego wyszlo.

Gość Karusia1978
tak działa podświadomość i instynkt macierzyński.im dłużej się staramy tym więcej na ten temat myślimy.Po prostu natura.już sama nie wiem czy łatwiej zabezpieczyć się przed niechciana ciążą czy zajść?Przynajmniej próbowanie jest przyjemne...Dwoje dzieci mam tak po prostu z marszu a to trzecie jest ROBIONE

Gość Karusia1978
nieraz sie zastanawiam co jest łatwiejsze zajć w ciąze czy zabezpieczyć się przed niechciana...Pewnie ile dziewczyn tyle odpowiedzi.w dwie poprzednie ciąże po prostu sobie zaszłam a to trzecie jest ROBIONE

Hejka pozycja od tyłu jest bardzo znana ponieważ plemniki męskie są szybsze i w takiej pozycji jest im łatwiej dotrzeć do jajeczka:) Też stosuje tą metodę ponieważ chcę dać mojemu facetowi syna upragnionego:) Zapraszamy ciebie do nas i życzymy powodzenia.. Ja owulacyjnych nigdy nie stosowałam ale jak ten miesiąc nie przyniesie efektów to kupię i będę stosować. Polecam ze strony www.starania.pl oni mają też na allegro i są tańsze..

Gość monikah25
jeśli chodzi o testy owulacyjne to słyszałam już od paru osob że ich skuteczność jest dość wyskoka, wiec sama od tego miesiąca zacznyma stosowanie!!Jesli chodzi o cenę to w aptekach dośc wysoka bo ok 30zl za 1 tes!! a na allegro taniutko ok10 testów jakieś 20zł!!spróbujemy i zobaczymy czy rzeczywiście są skuteczne...oby sie udało!!! ;-]

Gość autorkaaaaa
lh -test kosztuje w aptece ok. 20 złotych. W opakowaniu jest ich 5. To są w tej chwili najlepsze i stosunkowo tanie testy. Pamiętajcie kobitki ze test nie pokazuje owulacji a jedynie pik lh-czyli wzrost hormonu luteizującego, który następuje od 12 do 36 godz. przed owulacją. Pozytywny test nie gwarantuje jednak pęknięcia pęcherzyka graffa. Mimo tego testy to dobry wspomagacz! Testy z allegro czy starania.pl opłacają się tylko wtedy gdy kupujesz dużą ich ilość. Jeśli chcesz kupić tylko kilka to dolicz koszt wysyłki i wyjdzie na to że lepiej iść do apteki po lh-test. Ja zawsze kupuje w aptece bo ciągle mam nadzieję że więcej mi nie będą potrzebne, a 5 sztuk starcza na 1-2 cykle. Poza tym test owulacyjny wykrywa też wczesną ciążę więc można nim też testować.

cześć wieczorne :) Ja w tym miesiącu olałam testy. Zupełnie na luzaka zaszalałam. Ale w planach mam, jeśli to nie wypali, od sierpnia juz ich użyć - bo rzeczywiście działają. :)