Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edi33

sluz podny tuz po okresie,owulacja

Polecane posty

Czy któras z was tez sie zaskoczyla tym?Mam28lub29dniowe cykle.Myslalam ze owulacja jest w polowie cyklu.A tu lipa.Okazalo sie ze bywa inaczej.Co wy na to.?Staralam sie od pewnego czasu w polowie a okazuje sie ze moze byc inaczej Kto mial taka niespodzianke?

Gość tronka
ja mam 11dnia, czasem 9

Gość ja mialam kiedys
ale w moim przypadku organizm sie pod tym wzgledem poprzestawial po odstawieniu pigulek anty.

Ja nie biore pigulek i nie bralam.Co ile macie cykl

Gość LuElza
ja bralam 5lat, od 2 nie biore, dopiero od kilku miesiecy miejwiecej jest ok co 30-33dni jajeczkowanie - 9,11,15 dnia - roznie

Gość ja mialam kiedys
moje co 27, regularnie chociaz juz ze 2 razy zdarzylo sie, ze 28.

1. To, że śluz wysoce płodny pojawił się wcześniej - nie znaczy jeszcze, że była owulacja2. Owszem, bardzo często zdarza się przesunięcie owulacji, stąd tak szalenie wiele wpadek z kalendarzyka :-)

Gość ja mialam kiedys
ja mam obecnie regularne i owulacja tez juz terminowo, ale jakos niefart do podejsc mam ;)

Testy owu tak samo jak śluz - stwierdzają tylko tyle, że pęcherzyk jest gotów do pęknięcia. I w tym przypadku zarówno śluz jak i testy - są wiarygodneNatomiast - czy owu sie odbyła- może potwierdzić tylko temperatura.

na ten przykład potrafię mieć 3 fazy śluzowe w cyklu w odstępie około tygodnia - gdzie dopiero ostatnie podejście jest \"udane\", czyli potwierdzone temperaturą. dlatego metoda Billingsa (obserwacje śluzu) jest zalecana tylko przy staraniu sie o dziecko (a nie w przypadku odkładania). Ty się starasz, ale mimo wszystko polecałabym jeszcze pomiar temperatury bo inaczej zamęczysz chłopa nie mając pewności, że owu była :)

Tempke mierzylam dluzszy czas,lecz mam tryb zycia tak nielegularny ze nigdy nic wiarygodnego w moim przypadku nie będzie.Staram sie juz od sierpnia tamtego roku,a w grudniu abortus completus.I nic pozatym.Pracuje na3zmiany

Na badania sie wybieram do gina,zobaczymy.Moze owulacji nie mam?

Hm... Zrób w takim razie badanie statystycznie wg konkretnego dnia cyklu. Jesli Twoje cykle trwają 28-29 dni to należy założyć, że owulacja odbywa się w okolicy 14-15 dc (grubymi nićmi szyte, ale wyjścia nie ma, jeśli chcesz się zbadać a nie możesz mierzyć).W związku z powyższym - badanie na poziom progesteronu powinnaś wykonać w 21 lub 22 dc