Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lakritz

4 sierpnia ide na wesele , nauczcie mnie kilku przyspiewek weselnych .

Polecane posty

Gość No spiewaki

w moich rejonach po paru juz głebszych spiewa sie tak: Staro baba staro Zęby mo jak pnioki Wypucyła dupe Walta mnie chłopoki :D :classic_cool: a tak to standardzik, sto lat i nie pijemy wodki, pocalunek byl za krótki..

Bal u Weteranów Dzisiaj bal u weteranów każdy zna tych panów Bo tam co niedziela jest zabawy wiela. Choć komitet za wstęp bierzy czterdzieści halerzy Ale wyznać szczerzy co wart, ta joj! A muzyczka ino, ano, a muzyczka rżnie Bo przy tej muzyczce goście bawią się wesoło Wszystko jedno czy to męska, czy to damska jest Byle tylko rżnęła fest, a fest Maniuśka, moja Maniuśka chodźże ze mną rwać jabłuszka! [G C G D7 G] Maniuśka, moja Maniuśka chodźże ze mną rwać! [G C G D7 G] O północy się zjawili jacyś dwa cywili Mordy podrapane, włosy jak badyli Nic nikomu nie mówili tylko w mordy bili Tak bal zakończyli, ta już, ta joj! A muzyczka ino, ano... Maniuśka, moja Maniuśka... Gdybym miał gitarę Gdybym miał gitarę, to bym na niej grał Opowiedziałbym o swej miłości, którą przeżyłem sam } 2x A wszystko te czarne oczy, gdybym ja je miał Za te czarne, cudne oczęta serce, duszę bym dał } 2x Fajki ja nie palę, wódki nie piję Ale z żalu, z żalu wielkiego ledwo co żyję } 2x A wszystko te czarne oczy... Ludzie mówią - głupi, po coś ty ją brał Po coś to dziewczę czarne, figlarne mocno pokochał } 2x Czerwone jagody Czerwone jagody wpadają do wody Powiadają ludzie, że nie mam urody Urodo, urodo, gdybym ja cię miała } 2x Dostałabym chłopca jakiego bym chciała } 2x Choć urody nie mam, o to się nie troszczę Innym, urodziwym wcale nie zazdroszczę Bo ta urodziwa nie jest pracowita } 2x Czy to gospodyni, panna, czy kobieta } 2x Raz mi matuś rzekła: \"Córuś, moja droga, Przecież masz majątek, na co ci uroda\". Inne bez majątku, lecz mają urodę } 2x Tam się chłopcy schodzą, jak w las po jagodę } 2x A wszystko te czarne oczy... Głęboka studzienka Głęboka studzienka, głęboko kopana A przy niej Kasieńka, jakby malowana Przy studzience stała, wodę nabierała O swoim Jasieńku - kochanku myślała Głęboka studzienko, czy mam do cię skoczyć Za moim Jasieńkiem, co czarne oczy Żebym cię Jasieńku w wodzie zobaczyła To bym ja za tobą do wody wskoczyła Nie skoczę do ciebie, studzienko głęboka Daleko jest do dna i zimna tam woda Najpierw bym rzuciła ten biały wianeczek Com sobie uwiła ze samych różyczek Ucałuję listek, szeroki, dębowy Razem z pozdrowieniem rzucę go do wody Zanieś go studzienko do Jasieńka mego Powiedz mu ode mnie, że czekam na niego My Cyganie My Cyganie, co pędzimy z wiatrem My Cyganie znamy cały świat My Cyganie wszystkim gramy A śpiewamy sobie tak Ore, ore, szaba, daba, da, amore Hej amore, szaba, daba, da O muriaty, o szagrjaty Hajda trojka na mienia Gdy śpiewamy - słucha cała ziemia Gdy śpiewamy - słucha cały świat Niechaj każdy z nami śpiewa Niech rozbrzmiewa piosnka ta Kiedy tańczę, niebo tańczy razem ze mną Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr Zamknę oczy, liście więdną Kiedy milknę, milczy świat Będzie prościej, będzie jaśniej Całą radość damy wam Będzie prościej, będzie jaśniej Gdy zaśpiewa każdy z nas Przepijemy naszej babci Przepijemy naszej babci domek cały domek cały, domek mały I kalosze, i bambosze, i sandały, jeszcze dziś, jeszcze dziś, jeszcze dziś Przepijemy naszej babci domek śliczny, domek śliczny, domek śliczny I zrobimy z tego domku dom publiczny, jeszcze dziś, jeszcze dziś, jeszcze dziś Przepijemy naszej babci majty w kratę, majty w kratę, majty w kratę Takie duże, barchanowe i włochate, jeszcze dziś, jeszcze dziś, jeszcze dziś Przepijemy naszej babci pieska, kotka, pieska, kotka, pieska, kotka Pozostanie naszej babci tylko cnotka, jeszcze dziś, jeszcze dziś, jeszcze dziś Przepijemy naszej babci złote zęby, złote zęby, złote zęby I zrobimy naszej babci dupę z gęby, jeszcze dziś, jeszcze dziś, jeszcze dziś Przepijemy naszej babci ślubne łoże, ślubne łoże, ślubne łoże Po cóż babci, kiedy dziadek już nie może, nic a nic, nic a nic, nic a nic Przepijemy naszej babci wszystko w domu, wszystko w domu, wszystko w domu Przepijemy naszą babcię po kryjomu, jeszcze dziś, jeszcze dziś, jeszcze dziś Zabierzemy naszą babcię do Krakowa, do Krakowa, do Krakowa Niech zobaczy świata kawał stara krowa, jeszcze dziś, jeszcze dziś, jeszcze dziś Przybyli ułani pod okienko Przybyli ułani pod okienko } 2x Stukają, wołają: \"Puść panienko\" } 2x Zaświecił miesiączek do okienka } 2x W koszulce stanęła w nim panienka } 2x O Boże, a cóż to za wojacy? } 2x Otwieraj, nie bój się, to czwartacy! } 2x Przyszliśmy napoić nasze konie } 2x Za nami piechoty całe błonie } 2x O Jezu, a dokąd Bóg prowadzi } 2x Warszawę odwiedzić byśmy radzi } 2x A potem pojedziem do Krakowa } 2x Popatrzeć, czy Polska już gotowa } 2x Panienka otwierać podskoczyła } 2x Ułanów do środka zaprosiła } 2x Szła dzieweczka do laseczka Szła dzieweczka do laseczka Do zielonego } 3x Napotkała myśliweczka Bardzo szwarnego } 3x Gdzie jest ta ulica, gdzie jest ten dom Gdzie jest ta dziewczyna, co kocham ją Znalazłem ulicę, znalazłem dom Znalazłem dziewczynę, co kocham ją Myśliweczku kochaneczku Bardzom ci rada } 3x Dałabym ci chleba z masłem Alem go zjadła } 3x Jakżeś zjadła, to żeś zjadła To mi się nie chwal } 3x Bo jakbym cię w lesie spotkał To bym cię zeprał } 3x Ukraina Hej, tam gdzieś znad czarnej wody Siada na koń kozak młody Czule żegna się z dziewczyną Jeszcze czulej z Ukrainą Hej, hej, hej, sokoły Omijajcie góry, lasy, doły Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczku Mój stepowy dzwoń, dzwoń, dzwoń Wiele dziewcząt jest na świecie Lecz najwięcej w Ukrainie Tam me serce pozostało Przy kochanej mej dziewczynie Ona jedna tam została Jaskółeczka moja mała A ja tutaj w obcej stronie Dniem i nocą tęsknię do niej Żal, żal za dziewczyną Za zieloną Ukrainą Żal, żal serce płacze Już jej więcej nie zobaczę Wina, wina, wina dajcie A jak umrę pochowajcie Na zielonej Ukrainie Przy kochanej mej dziewczynie I inne takie.

Gość Posadzili bace na kamieni kupe
chodzili wokolo calowali w czolo !

Gość Cztery razy po dwa razy
osiem razy raz po raz . O polnocy ze dwa razy i nad ranem jeszcze raz !

Gość młoda 27
Nie bede się zynił bo to głupi zwycaj..... się ozynił bede se pozycał, hej!

Gość Heniek.
Panie mlody nie badz Felek wykup mlodej pantofelek Pantofelek jest niewielki i kosztuje dwie butelki !

Gość wikitika
Dłobrze żeś sie łożeniła Nie bydziesz sie wiyncy gziła Bydziesz na progu siedziala Stare gacie cerowała....

Gość Spiewajta .

Gość cztery razy po dwa razy
osiem razy raz po raz, o północy ze dwa razy i nad ranem jeszcze raz :D

Gość Ale top

Gość Ten krazek zloty krazek

Gość Irena.
Jada wozy kolorowe !