Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammunia

mąż woli lepić pierogi niż zajmować się dzieckiem - co wy na to?

Polecane posty

Gość mammunia

ostatnio miałam plan zrobić więcej pierogów, ale mam 4miesięczne dziecko więc potrzebowałam więcej czasu. Mąż wrócił z pracy, poprosiłam, żeby zajął się malutkim, bo chce zrobić pierogi a on na to, że on zrobi. Jak powiedział tak zrobił. Co wy o tym myślicie. Wiem, że bardzo koch dziecko ale....woli lepić pierogi!!!!

Gość veli
facet musi się oswoić z nową sytuacją w domu, pomału się oswoi, niech czasami przytuli, ponosi dziecko, jak poczuje się pewniej może będzie zajmowała się dzieckiem chętniej, przełamie opory. Daj mu czas. ciesz się, że w ogóle chciał i zrobił te pierogi, bo niektórzy w ogóle nic w domu nie pomagają

Gość racja racja
dziwny ten facet

Gość mammunia
Ale na początku ,przez pierwsze dwa miesiące prawie dziecka nie odstępował a teraz...jakies to dziwne.

a moze maz woli inne zycie niz dziecka --------------------- czemu nas o to pytasz zapytaj jego co woli, !

Gość _d_
woli pierogi :) Ale ja bym sie tym nie przejmowala specjalnie. Bo moze akurat w tym dniu wolal sie zajac pierogami, bo mial np ciezki dzien w pracy i wolala sie wyzyc na pierogach a nie na dziecku :) I chwala mu za to :) A moze pomyslal tez o tym, ze Ty tez chcialabys spedzic spokojnie troche czasu z dzieckiem, a nie dopatrywac garow czy pralki :) Pomysl pozytywnie :D

Gość danis
super dawajcie go uwielbiam pierogi

może poprostu boi się ,że nie da rady sobie z maluszkiem ? 4 miesięczne dziecko jest jeszcze mało kontaktowe ...może nie potrafi się z Nim dogadać ? ;) Jak dziecko podrośnie to jeszcze bedziesz marudzić ...\"zostaw Ją/Go ...i z rób coś pożytecznego \":P Kwestia czasu ...pamiętaj ,że facet też człowiek ....;) a problem byłby gdyby nie chciał się zając ani dzieckiem ani pierogami ;):P

Gość mammunia
no ja się nie martwię tylko troszkę się dziwie. w tym przypadku to ja też przyznam się chciałam trochę odpocząć od dziecka.

Gość a moze on
chciał ciebie odciążyć i zrobić pierogi zebyś ty mogla spokojnie sie dzieckiem zająć?? oj kobity ale macie problemy na prawdę .... wymyslacie jakieś sztuczne problemy i sie potem zastanawiacie

ale my nie jesteśmy Twoim facetem więc możemy tylko \"gdybać\" skąd Jego tok postępowania ... Może szczera rozmowa by coś dała? A powiedziałaś mu to? Tak poprostu: \"Słuchaj doceniam Twoje dobre chęci ,że chcesz zrobić za mnie te pierogi nieszczęsne ...ale wiesz ? chetnie zrobiłabym to sama odpoczywając od malucha ....rozumiesz kochanie ?\" nie ma bata ,żeby nie zrozumiał ....

a moze on_ ale ja wcalę nie potepiam męża autorki ...absolutnie ! wrecz Go bronię :)

Gość a moze on
_acha_ --> toteż moj post nie był kierowany do ciebie :)

a no oki :) najłatwiej byłby obsmarować faceta ....:P a ja uważam ,że On zle naprawdę nie chcial .... zalazł by mi za skóre gdyby autorce pwoiedział ...: \":kobieto ja po pracy zmeczony jestem ....piwa bym sie napił :P... a Ty mi odziecku ...o pierogach wyjeżdzasz....\" a On ? on zakasał rękawy i wział się za pierogi !! :) dobry chłopina ;) autorko rada dla Ciebie - rozmawiać ...rozmawiać ...rozmawiać !!!

Gość u mnie jest podobnie
Też mam czteromiesięczne dziecko mąż niby taki w niej zakochany ale mam wrażenie że każde zajęcie jest dla niego lepsze niż zajęcie się małą.Jak kiedyś się do niego o to przyczepiłam to powiedział że co on ma z nią robić że jest jeszcze mała i że nie można się z nią w nic pobawić.A co on myślał że urodzę mu kilnuletnie dziecko??? ehhhh szkoda słów...

a ja musze sie dzieckiem caly czas prawie zajmowac,bo albo on jest w pracy albo gra w gre na kompie,bo jest zmeczony.tylko jak idziemy do moich rodziców to udaje wielkiego tatusia i sie nia zajmuje

ale wiem ze córcie bardzo mocno kocha,tylko chyba mysli,ze ona caly czas bedzie spac albo w chodaczku chodzic i nie trzeba sie nia zajac

ja mam młodego męża-tatusia i na poiczątki tylko plakalam ze on nie chce trej sytuacji,ze nie chce mnie ani dziecka bo tylko szukal wymowek zeby isc najlepiej do swojej mamy!wkurzalo mnie to ale teraz po 3 mies. jest nie do poznania,wyjechgal na tydzien a non stop dzwoni i sie pyta o swojego skarba,a przed wyjazdem sam do niego przychodzil,tulil,calowal,bawil sie z nim,teraz sie ciesze naprawde!facet musi dorosnac!!!