Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

owiedka21

rocznik 1985 D Macie juz Dzieciatko??

Polecane posty

czarna, to świetnie, że Pati spała ładnie, a mamy to już tak mają... martwią się bez powodu :)

Hej wszystkim!! Ja ostatnio weszłam na kafe, naprodukowałam się a jak zaczęłam wklejać to coś się zacięło i mi wszystko skasowało.Ale sie wkurzyłam bo dość sporo napisałam.Później nie miałam jakoś czasu jeszcze raz pisać. U mnie nic ciekawego.Dzień leci nie wiem kiedy.Zimno się zrobiło... no coż lato minęło, trzeba się przyzwyczaić.Najgorzej mnie denerwuje to ubieranie i rozbieranie jak chcemy gdziekolwiek się ruszyć. Viki masz rację Wojtuś psoci na całego, łóżeczko mu obniżyliśmy bo się baliśmy żeby któregoś dnia nie wychylił się za bardzo i nie spadł.Cwaniakuje że nie wiem.Jak ostatnio rozmawiałam przez tel i trzymałam go na rękach to tak mi zaczął wyrywać telefon że musiałam mu go dac bo jak zabrałam to zaczął wyć.Mały terrorysta ;) Mam sporo fotek tylko gdzieś kabel od aparatu mi sie zapodział i nie mogę ich wgrać na kompa.Jask znajdę to powklejam wszystko. Ja się cieszę ze jeszcze tylko 2,5 miesiąca i wracam na studia bo już strasznie brakuje mi koleżanek i jakiś ploteczek ;):) Boje się ze bede bardzo tesknić za Wojtusiem ale coś za coś.Kiedyś nadeszła by taka chwila ;) Viki a jak tam Emilek?? Co tam teraz mówi ciekawego??Jak postępny w nauce odnośnie nocnika?? Czarna Patrysia mądra dziewczynka, od razu skumała że pora na usamodzielnienie się. A jak Twoje samopoczucie? Wygnałaś deprechę?

Ania 🌼 dawno Cię nie było :) tez nie lubie ubierania na spacer... :/ zanim ubiore małego cała już jestem spocona, bo zajmuje mi to chyba 30 min ciągle ucieka i się wyrywa... czekamy na fotki :) tylko patrzeć jak Ci Wojtuś zacznie raczkować, później śmigać :D :D Buziaki👄 👄 dla Wojtusia od cioci z kafe :D wracasz na studia dzienne czy zaoczne? z kim zostawiasz Wojtusia? Z nocnikiem próbowałam znów wczoraj i znów histeria na sam widok... :( Kiedyś nie chciał pić z kubka niekapka i mam w domu 4 różnych kształtów kubki, ostatnio mu dałam soczek w każdy i pił :) wybrał sobie jeden model i teraz z niego pije :) dzisiaj byłam z małym na zakupach (szukałam dla siebie butów na zime) i była w sklepie dziewczynka wzrostu Emila, ale starsza, bo już dużo mówiła. Wiecie co robili? Tak się przytulali, że aż upadli jedno na drugie :D :D jeszcze się całowali w usta :) :) myślałam, że padne ze śmiechu :D :D :D mój Emil ostatnio uwielbia dawać buziaki :) w depresje to ja niedługo popadne... Emil od jakiegoś czasu budzi się w nocy. żawsze przesypał nice, nawet jak był malutki, a teraz.... masakra :( dzisiaj wstał o 3 w nocy i gadał, piszczał i tak do 7 rano. Nie położyłam go dzisiaj w dzień spać i teraz mam wyżuty sumienia, że tak go wymęczyłam :(

czarna Twoja mała też tak miewała z tym spaniem? jak macie jakieś rady co do spania w nocy, piszcie przetestujemy :) przeczytałam w książce, że dzieci tak mają w okresie intensywnego wzrostu... jutro idziemy na pogrzeb mojego wujka, musimy iść z Emilem, bo nie mamy z kim go zostawić. Mam nadzieje, że nie będzie marudny. pozdrawiam wszystkich :)

jeszcze jedno, moze coś poradzicie. mały dostał wysypke suche, czerwone plamy na całym ciele. Nie dawałam mu nic nowego do jedzenia (chybe, że znalazł na podłodze :P) i nie wiem od czego to moze być... jak temu zapobiegać i czym smarować? jak nie zniknie, to pójdziemy do lekarza, bo tego jest coraz więcej :(

Cześć wszystkim:) Z ubieraniem maluchów w zimie jest jednym brzydkim słowem-przesrane:O; ostatnio ubrałam małą by polepić bałwanka, a gdy juz miałyśmy wychodzić Pyci zachciało się sikać i wszystko trzyba było rozbierać.Ogólnie jedna wielka masakra, tym bardziej jak samemu jest się grubo ubranym, a jeszcze dziecko na rękach-jednym słowem niewygoda :/ .. nie ma to jak lato i latanie w samych majteczkach:) Ania- moja deprecha poporodowa dawno mineła, raczej jak już to sezonowo łapie małe deprechy, które tak szybko odchodzą jak przychodzą:) Viki- ze spaniem moja córa raczej nie miała problemów.Może gdybyś później kładła go spać przesypiał by całą noc? A co do plam na ciele Twojego synka, to wybrałabym się do lekarza. Np. Patryśka miała wysypke po jedzeniu i lekarz przepisał jej na to maść ,ale to były objawy uczulenia na białko. pozdrawiam cieplutko🌼

Cześć dziewczyny. Ja już niedługo testuję, także będe was pewnie katować pytaniami. :) Powiedzcie mi jak wam testy wychodziły, kiedy je robiłyście?

okoko ja robilam w ciazy z mania w 36 dniu cyklu bo akurat wrocilismy z wakacji i moglam isc do apteki :D:D i byly dwie sliczne krechy... A wczoraj robilam test i wyszla jedna kreska... ale nie wiem czy to nie za wczesnie bo do okresu jeszcze 5 dni... poczekam. Jak dostane to trudno a jak nie to zrobie test jesczez raz, moze bedą 2 kreseczki :D:D pozdrawiam i trzymam kciuki 🌼

Cześć laski!!! No niestety z tym ubieraniem to lipa straszna.Dzisiaj super pogoda i z rana poleciałam już na spacer z małym, przy okazji zrobiłam drobne zakupy.Ostatnio chodzi za mną ryba po grecki.Mam już wszystko co potrzeba i poźniej zabieram się za robotę :) Mniam mniam :D Wojtek kręci się jak szalony.Staje już na czworaka aby patrzeć jak zacznie sie poruszać do przodu.Na razie opanował tylko chodzenie do tyłu, hehe :) Jak rak ;) Dzięki za całusy, zostały przekazane :) Byłąm na studiach dziennych ale u mnie jest też coś takiego jak studia wieczorowe.Co tydzień w piątki i soboty.Także oprócz sob i pt będę z małym ja.A tak to mam nadzieję że MM się nim zajmię.A jak nie to awaryjnie babcie.Opiekunka na pewno nie wchodzi w grę. Ciesze się że wracam bo chce mieć już to w głowy. No No....rośnie nam niezły Don Juan z Emilka.Nie marnuje czasu, każda okazja na podryw jest dobra hehe :D:D Viki trzeba sie powoli przyzwyczajać ;):) Mój Wojtuś jak na razie śpi nieźle.Budzi się w nocy ze 2-3 razy bo mu smoczek wypada.Trzeba go szybko włożyć i spimy dalej :) Czarna ines i mnie nachodzą okresowe deprechy,Dobrze że to przejściowe bo paskudny nastrój mnie ogarnia.Ciszę się że niedługo święta bo lubię te całe przygotowania itp itd. Wkurza mnie tylko takie siedzenie przy stole.Oby tylko pogoda w miarę dopisała bo nic lepszego nie ma jak długie spacery.Poza tym to nasze pierwsze święta we troje :D:D Dziewczyny macie jakieś plany na sylwka? Co porabiacie? Ja zupelnie nie wiem, trochę bym gdzieś poszła a trochę mi się nie chce.Nie wiem na co się zdecydować.

cześć dziewczyny :D Czarna 🌼 co u Ciebie? Pati zdrowa? plamki zniknęły już na drugi dzień i nie miałam z czym isć do lekarza, poza tym ten lekarz trochę walnięty jest :) Małego nie położyłam w dzień spać i pomogło :) teraz odpukać druga noc przespana :) nie chce krakać, że jest dobrze... :) okokoko 🌼 test zrobiony? napisz koniecznie wynik :) no chyba, że @ :( Ania 🌼 ja uwielbiam jeść te warzywa z ryby po grecku więc zrób więcej i podrzuć troche :P To fajnie masz ze studiami :) u nas chyba tak nie można :( przebywanie troche z innymi ludzmi napewno dobrze Ci zrobi :) tez bym sie trochę wyrwałą.... To Wojtuś już niedługo zacznie pewnie chodzić :) faktycznie tylko patrzeć , jak zaczną nasze \"maleństwa\" dziewczyny do domu sprowadzać :P My jeszcze nie mamy planów na Sylwestra, w tamtym roku siedzieliśmy w domu, mały spał, a my zaprosiliśmy znajomych, właściwie to sami przyszli, ale było bardzo fajnie :) W tym roku pewnie też w chacie, bo nie będzie miał kto zostać z małym... Ja wczoraj wybrałam się na zakupy z koleżanką :) po zakupach poszłysmy na piwo :) fajnie choć na chwile wyrwać się z domku :P

cześć dziewczyny :D Czarna 🌼 co u Ciebie? Pati zdrowa? plamki zniknęły już na drugi dzień i nie miałam z czym isć do lekarza, poza tym ten lekarz trochę walnięty jest :) Małego nie położyłam w dzień spać i pomogło :) teraz odpukać druga noc przespana :) nie chce krakać, że jest dobrze... :) okokoko 🌼 test zrobiony? napisz koniecznie wynik :) no chyba, że @ :( Ania 🌼 ja uwielbiam jeść te warzywa z ryby po grecku więc zrób więcej i podrzuć troche :P To fajnie masz ze studiami :) u nas chyba tak nie można :( przebywanie troche z innymi ludzmi napewno dobrze Ci zrobi :) tez bym sie trochę wyrwałą.... To Wojtuś już niedługo zacznie pewnie chodzić :) faktycznie tylko patrzeć , jak zaczną nasze \"maleństwa\" dziewczyny do domu sprowadzać :P My jeszcze nie mamy planów na Sylwestra, w tamtym roku siedzieliśmy w domu, mały spał, a my zaprosiliśmy znajomych, właściwie to sami przyszli, ale było bardzo fajnie :) W tym roku pewnie też w chacie, bo nie będzie miał kto zostać z małym... Ja wczoraj wybrałam się na zakupy z koleżanką :) po zakupach poszłysmy na piwo :) fajnie choć na chwile wyrwać się z domku :P

cześć dziewczyny :D Czarna 🌼 co u Ciebie? Pati zdrowa? plamki zniknęły już na drugi dzień i nie miałam z czym isć do lekarza, poza tym ten lekarz trochę walnięty jest :) Małego nie położyłam w dzień spać i pomogło :) teraz odpukać druga noc przespana :) nie chce krakać, że jest dobrze... :) okokoko 🌼 test zrobiony? napisz koniecznie wynik :) no chyba, że @ :( Ania 🌼 ja uwielbiam jeść te warzywa z ryby po grecku więc zrób więcej i podrzuć troche :P To fajnie masz ze studiami :) u nas chyba tak nie można :( przebywanie troche z innymi ludzmi napewno dobrze Ci zrobi :) tez bym sie trochę wyrwałą.... To Wojtuś już niedługo zacznie pewnie chodzić :) faktycznie tylko patrzeć , jak zaczną nasze \\\"maleństwa\\\" dziewczyny do domu sprowadzać :P My jeszcze nie mamy planów na Sylwestra, w tamtym roku siedzieliśmy w domu, mały spał, a my zaprosiliśmy znajomych, właściwie to sami przyszli, ale było bardzo fajnie :) W tym roku pewnie też w chacie, bo nie będzie miał kto zostać z małym... Ja wczoraj wybrałam się na zakupy z koleżanką :) po zakupach poszłysmy na piwo :) fajnie choć na chwile wyrwać się z domku :P

cześć dziewczyny :D Czarna 🌼 co u Ciebie? Pati zdrowa? plamki zniknęły już na drugi dzień i nie miałam z czym isć do lekarza, poza tym ten lekarz trochę walnięty jest :) Małego nie położyłam w dzień spać i pomogło :) teraz odpukać druga noc przespana :) nie chce krakać, że jest dobrze... :) okokoko 🌼 test zrobiony? napisz koniecznie wynik :) no chyba, że @ :( Ania 🌼 ja uwielbiam jeść te warzywa z ryby po grecku więc zrób więcej i podrzuć troche :P To fajnie masz ze studiami :) u nas chyba tak nie można :( przebywanie troche z innymi ludzmi napewno dobrze Ci zrobi :) tez bym sie trochę wyrwałą.... To Wojtuś już niedługo zacznie pewnie chodzić :) faktycznie tylko patrzeć , jak zaczną nasze \\\"maleństwa\\\" dziewczyny do domu sprowadzać :P My jeszcze nie mamy planów na Sylwestra, w tamtym roku siedzieliśmy w domu, mały spał, a my zaprosiliśmy znajomych, właściwie to sami przyszli, ale było bardzo fajnie :) W tym roku pewnie też w chacie, bo nie będzie miał kto zostać z małym... Ja wczoraj wybrałam się na zakupy z koleżanką :) po zakupach poszłysmy na piwo :) fajnie choć na chwile wyrwać się z domku :P

Viki właśnie skończyłam robić rybkę :) Zastanawiam się jakby Ci podrzucić troche warzywek... A może po prostu wpadniecie na rybkę i cos pod rybkę ;) :) Położyłam małego do łóżka, podejrzana cisza, pewnie zasnął :) Ooo jak dobrze, mało teraz do szczęścia mi potrzeba :D My pewnie też posiedzimy w sylwka.W dzień pojedziemy gdzieś na spacer, może do Kazimierza a wieczorem się zobaczy.Może właśnie coś spontanicznie wyniknie ;) Myślałam żeby pójść gdzieś do lokalu ale z jednej strony nie chce zostawiać małego rodzicom bo to jednak obowiązek a poza tym parę stówek się rozejdzie nie wiadomo kiedy. Dziewczyny czy Wy też przerabiacie wieczorny sensa filmowy??:D:D Bo ja już wciągnięta jestem w Na wspólnej i Barwy szczęścia ;) No jeszcze jak sie zapędzę to zacznę mode na sukces oglądać ehehehe, no mam nadzieje że to mi nie grozi oczywiście ;)

Cześć. Test robię jutro. Robiłam już dwa ale cii bo nie wiem co myśleć. Ryby po grecku nie znoszę, u mnie jest zawsze na wigilię. Ale za to moja mama ostatnio dała mi pasztet taski domowy, ojj jak za mną chodził. BNa sylwestra jeszcze nie wiadomo co, były plany wyjazdu, ale prawda taka, że szkoda nam troche pieniędzy. Ale z drugiej storny nie byliśmy nigdzie w podróży poślubnej. Ale prawda taka, że na sylwka wywalają takie ceny, że szok. W tamtym roku siedzieliśmy w domu, zrobiłam troche dobrych rzeczy posiedzieliśmy i było supoer. A w tym ehh, nie wiem sama.

Gość czana_ines
okokoko🌼gratulacje:D:D:D:D:D:D🌼🌼 Sylwester..:) cały czas planujemy, a z palnów wyjdzie tyle,że ze znajomymi spędzimy go w domciu przy jedzeniu, muzyce i alkoholu:) chyba ze zaszalejemy i pojedziemy na sylwestrową noc do Krakowa:Dmarzenie... Viki- super że plamki zeszły :) Jak masz walniętego pediatre zmień go na innego.Dobrze,ze mały przespał całą noc sam:Doby tak dalej to i on będzie wyspany i mama:) Ania🌼 do moich wieczornych seansów fimowych ( jak jest MM w domu) to cartoon network, albo jakiś horror.A tak to siedze na TVN Style lub oglądam komedie albo film dokumentalny.Seriali nie ogladam, wystarczy mi telewizji jak przez kilka godzin dziennie córa każe mi oglądać z nią bajki na Mini Mini:), a ogólnie to wole dobrą książke do poduchy niż tv:) A jak Andrzejki? wybieracie się gdzieś jutro?

cześć :D ostatnio miałam problemy z kafeterią, a teraz patrze i kilka razy wysłałam Wam to samo :) a ciągle pisało, że nie moze wysłać... :/ Dziewczyny moze sie kiedyś gdzieś spotkamy? zanim dojdzie do spotkania, pewnie troche minie :P to i dzieci nam podrosna :) Ania 🌼 mogłaś rzucać tymi warzywami.... gdzieś by doleciały hihi :D Co do seansu też wciagam na wspólnej :D :D jeszcze pierwszą miłość czasami :D :D :D okokokoko 🌼 gratulacje :D :D :D szybko Wam poszło :P :P nie traciliście czasu :P czarna 🌼 daleko masz do Krakowa? z pediatrą to cięzko znaleźć dobrą przychodnie, wszędzie słysze negatywne opinie :( nawet prywatnie ciężko dobrego lekarza znaleźć. Czy jak Pati zaczęła chodzić to byłaś z nią u ortopedy? czytałam gdzieś wczoraj, że powinien lekarz dać skierowanie, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, ale mi lekarz nic nie wspomniał jak byłam :( Jutro się świętuje Andrzejki? jejku ja nawet nie wiem...

Dziękuję bardzo. Niestety stresuję, się tym, że ta druga kreska była jaśniejsza i nie dotarło to do mnie jeszcze :D Co do sylwestra, to nadal jest w fazie planów, które raczej nie wypalą. Może do Kazimierza pojedziemy, jeszcze nie wiem. W serialach się niestety nie lubuję, lecą tak w tle czasami. :) Viki-miki nawet nie przypuszczałam, że tak szybko się uda. Jestem w szoku :) Andrzejki, tak jutro są imprezy a wosk powinno się lać 30 :D

hej ja wczoraj nieźle zabalowałam... :P szczerze mówiąc na nic nie mam dzisiaj ochoty... :( samopoczucie do bani, a w dodatku mało snu... ale było fajnie :D Co u Was? Ja przeglądam na allegro zabawki dla małego, niedługo mikolajki, święta. Co kupujecie Waszym dzieciaczkom? ja nie mam pojęcia co kupić małemu, juz tyle tych zabawek ma, wszędzie sie walaja.

Viki-miki ja jeszcze mam dzieciaczka w środku :) Mam nadzieję, ale 3 synom szwagierki zakupujemy książki, przedział wiekowy od 2-6 lat :) Ile twój maluch ma lat?

okokoko mój synek ma 13 miesięcy, książek ma pełno i z bajkami i takie z wierszykami, które drze i gryzie :P zapisałaś się już na wizyte do lekarza? jak samopoczucie?