Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siedemnastoletnia

Cesarskie cięcie.

Polecane posty

Gość Siedemnastoletnia

Mam pytanie. :) Tyle się już naczytałam o porodzie, że nie mogę przestać o nim myśleć. Te wszystkie zdjęcia i filmy wyglądają strasznie - to fakt, ale nie będę przecież rezygnować z dzidzi tylko z tego powodu. :) Mam wadę wzroku -3 i -5. Czy ze względu na krótkowzroczność wykonuje się cesarskie cięcie? ? ?

Gość Siedemnastoletnia
Dodam jeszcze, że zdecyduję się na dziecko nie wcześniej, niż za 10 lat. ;)

Gość mam podobną wadę jak ty
i wiem że nie urodzę dziecka bez cc zbytnio boję się o mój wzrok - nawet jeśli miałby w wyniku porodu pogorszyć się o dioptrię (kto nie jest krótkowidzem ten nie zrozumie tego strachu) tak więc będę rodzić przez cc na życzenie lub z powodu tzw. braku współpracy przy porodzie naturalnym nie będę narażać się na pogorszenie wzroku!!!

wczesnie przed porodem przychodzi okulista i sprawdza oczy.wiec nie masz czym sie martwic za wczasu.jesli tylko powiesz ze nosisz okulary.

Ja mam - 6 , okulista swierdzil, ze siatkowka jest OK i nie bede miec cc mimo, ze bym chciala :(

Gość notabene.
mam taka wada jak autorka i rodziłam 2 krotnie. Nie pogorszył mi sie wzrok. :-)

Gość hufr
mi tez sprawdzał, twierdził, ze siatkówka jest super i co odklieiła mi się.

Gość zastanawiającaa
Dziewczyny ciekawa jestem waszych doświadczeń w tym względzie. Ja jestem w 30 tygodniu ciąży i do tej pory moj ginekolog przekonuje mnie, że pomimo wady wzroku (-3.75,-4.25 ) powinnam miec SN. Dzisiaj byłam u okulistki i ta stwierdziła, że obecnie duża wada wzroku juz wcale nie jest 100% wskazaniem do cesarki. Dała mi karteczkę, na której napisała, że jest wskazanie do cięcia cesarskiego w razie przedłużającego się porodu. W sumie bardzo mnie to ucieszyło, bo chciałabym rodzic naturalnie, ale z drugiej strony to trochę boję sie o te moje oczy i o to, że może odkleić mi się siatkówka. A co mówią wasi okuliści?

Gość przed porodem
przychodzi okulista i bada wzrok??!! A gdzie tak praktykują i kiedy dokładnie, jak rozwarcie jest na 6 cm czy między skurczami a bólami partymi?

he he he po raz pierwszy słyszę by przed porodem przychodził okulista do rodzącej :D Mam koleżanki które noszą okulary i po prostu każdej z niej lekarz gin zaproponował wizytę u okulisty.To one musiały działać na własną rękę.Później okulista wystawiał odpowiednie zaświadczenie czy kobieta może rodzić sn czy też kwalifikuje się do cc