Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdziaa83

Dwie Kreski na teście - termin kwiecień 2008!

Polecane posty

-1967-..Luka.....05.04....2600/2460...8..tydz...4500...5 1cm...?. pigi...Oliwia......18.04....2900/3250....5tydz...4400... 54... ? alex81..Oskar....17.03....3930....9tydz..6000....58cm... 63cm agoosiaa..Staś...17.04....4010/3840....5tyd...4440....60 cm... ? no wiec mama.....11.04....3029....6tydz..4690....56cm....?cm isa-22...............02.05.....3640...2tydz.. 4200....58 ....? Motka..Niko......03.04....3200/3080....7tydz....5000...5 3. .? Anna_śl...Kubuś...12.04....3100/2980...5tyg...4150...53/ 59cm Lida74--Aleksander--11.04...2550/2450...5tydz...3980...5 1cm. marysia78...Kubuś...16.04...4640/4450...5tydz...6300...5 9/63 Brzuchata...Adaś....01.04...2900/2730...8 tydz..5000...52cm/62cm 1967 - ekstra usmiech Malutkiej...Adas na razie rano prezentuje dziasla, ale na razie porzadnego usmiechu nie udalo mi sie uchwycic na zdjeciu.... teraz znowu sie drze, zapodalam mu czopek, mam nadzieje, ze pomoze...zaraz przychodzi facet od uezpieczen, jak tak dalej pojdzie to w ogole nie pogadamy, bo maly nas przekrzyczy :)

witam ja wczoraj nie miałm nawet czasu poczytac a co dopiero napisac ;-) ale po kolei: Oli ma wyniki rewelacyjne; bałam się anemii ale na razie wszystko ok, chociaz moze jeszcze do 5-go m-ca sie pojawic; katar znikł, osłuchowo czysty, więc tez będziemy się szykowac do szczepień; a poza tym: walczymy z kolkami; dla mnie to pierwszyzna, bo Bubu był bezkolkowy ;-); no i lekarka dała z powodu tej przepukliny Luminal na noc; wczoraj dałam; ale dzis waham sie czy tez dac; myslalam, ze to go wyciszy i wpłynie na te bolesci, a on skrecał sie jak zwykle tylko płakać nie mógł; niby cel dla przepukliny osiagniety, ale jak zasnelam to mnie nawt nie mógł płaczem obudzic, zeby mu ulzyc; dobrze ze sie sama przebudziłam; i tak... mam dylemat; wczoraj jedyne co mnie pocieszyło, to zyczonka od starszego synusia; rozbrajające :-) no i dał mi dwie bombonierki! na diecie jak znalazł ;-D a na marginesie po diecie norweskiej: 6kg mniej!! ciagne to dalej...

nie moge doczytac do konca bo ta juz sie kreci.Dziewczyny mam pytanie co to moze byc caly brzuszek ma wysypany krostkami i do tego co mnie bardzo martwi Oliwia jest tak troszke przekszywiona na jeden oczek tzn .lekko ma powiekszony brzuszek mam nadziejej ze mnie rozumiecie jutro mam do lekarza ale sie martwie .o rany mam mexyk ale nie chce mi sie nawet pisac na ten temat

Iwonka , no co z Luką?? zeszła jej ta opuchlizna? matko ja się boję tych szczepionek nigdy cholerka nie wiadomo jak ten mały organizm zareaguje :( a tem nie ma? mam nadzieje ze juz wszystko dobrze... pozrawiam

no wiec mama...: ponieważ trochę przysypiala pomyslałam,że wezmę ją na dwór i tam pośpi..pospała 20 minut..jak zaczęła wrzeszczeć to wracałam biegiem,niosąc ją na rękach a ona wiła sie jak po ukaszeniu tarantulli..w domu włożyłam czopek z paracetamolu a po chwili Viburcol..na nóżke połozyłam roztwór sody...uspokoila się przy odkurzaczu i pospała godzinkę... teraz już opuchlizny nie ma ale mam wrażenie,że jak sobie przypomni to płacze:O bo ma takie zrywy... temperatury jej nawet nie mierzyłam ale teraz główka jest normalna..odpuszczam dziś kąpanie,bo nie chce jej rozdrażniać.... pigi: może żle wypłukane pranie? albo suszone na dworze i za długo wisiało( u mnie cholernie pyli)..pewnie samo zniknie jak się pojawiło :) lida: ja też miałam dylemat papawerynowo-luminalowy:moje zdanie--->dawaj,bo mózg też musi odpocząć,to nie elektryczność i kabli nie wymienisz..przecież to tylko ten krótki okres więc na pewno nie zaszkodzi a dużo pomoże..u Luki po 3 dniach schował się już pępek a bałam sie tej przepukliny...

Dziewczyny chcialam sporo napisać i w ogole ale jak all przeczytalam to ziewam..ide spac bo moj co 2h sie budzi ostatnio w nocy..choc w dzien nawet 3h :) ale na spacerze oczywiście..zmykam kochane i do jutra:*

lidia - z czego wzięła się przepuklina u Twojego Maluszka :( ? sorry, może już pisałaś, ale nie zawsze mam czas czytać na bieżąco \\ Moja Miśka dziś śpi jak aniołek - odpukać, bo nie chce zapeszać - daje jej LEfax na te wstrętne kolki - może to on coś zaczyna działać ... a może to przypadek ... Dziewczyny, jakim mlekiem dokarmiacie swoje Pocieszki ??? Ja do tej pory dawałam jej Nan (tym była też dokarmiana w szpitalu), ale ze względu na kolki, lekarka kazała mi dziś zmienić na Enfamil O-Loc - ale waham się co robić, bo bebilon jest ponoć na kolki Pytałam lekarki, ale ona mówi, że ten Enfamil będzie lepszy - taki mam dylemat Pigi -ja też słyszałam, że trzeba uważać z suszeniem prania na dworze w dzisiejszych czasach .... Moja Maja ma nieco powiększona piersiątka i lekarka kazała mi robić okład na noc z kwaśnej wody - Czy któraś z Was miała ten problem ??? ale mi kręgosłup łupie oooooo ;)

czesc! Isa-moja miala po urodzeniu powiekszone ale to normalne u dzieciaczkow ja nic nie robilam i samo zeszlo . Mysle ze to proszek ja uczulil bo przepralam recznie te ubranka i moze zle wyplukalam ale i tak zmienie z loveli na proszek dzidzius i do prania recznego kupie plyn dzidzius bo moja siostra mowila ze jej Kubusia Lovela uczulala ale wiadomo kazde dziecko inne . A to skrzywienie o ktory pisze to ona sie uklada tak ze z jednej strony ma wiekszy brzuszek no tak krzywo kurcze nie wiem co to moze byc cos z kregoslupem czy moze uklada sie jeszcze tak jak w brzuchu?dzis mam wizyte u pediatry-dermatolog to moze cos mi powie a ortopedy mam dopiero 12.06 chyba jajo znoise. Iwona -a jak dzis Luka czuje sie po szczepionce?ja mam 5.06 Wlasnie zmienilam jej 4pampersy w ciagu 30min.i w kazdym kupskoooooooo

matko Bosaka...dziecko mi samo w łóżeczku zasnęło!!! bez noszenia na raczkach,wtykania smoka i całej tej ceremonii..położyłam na chwilkę i poszłam kanapki do szkoły zrobić..normalnie to kursuję z kuchni do pokoju,wtykam smoka ,nakręcam pozytywkę i te kanapki meczę..CUD :D:D albo jeszcze tak zmęczona po wczorajszym dniu..bo gardło ma aż zdarte ,z chrypką.... miłego dnia wszystkim pięknym mamom i ich ślicznym dzidziusiom

pigi: ja też już nie wyrabiam na te pampersy..nawet jak nie jest nasikane albo nie ma kupska to jest kleksik po bąku i trzeba zmienić..ostatnio w każdego nowo zakładanego sika wiec też już wyrzucam i biorę jeszcze jednego... po szczepieniu już nie ma opuchlizny,jest mały siniaczek...nie martwicie się tym szczepieniem,bo waszym dzieciom może nic nie być..poprzednie szczepienia u mnie w domu były bezproblemowe..ten maluch tak mocno to przeżył..a może ja już mam wybiórczą pamięc i złego nie pamiętam:O:P

Hej dziewczyny dla wszyskich spóżnione życzenia jak do tej pory brak czasu na cokolwiek w ponedziałek bylismy zaweż moja mame do szpitala do wrocławia w czoraj byłam u gina wszysko ok,a później u ortopedy Kubus ma lekko zaokrąglone bioderka i na noc dalej pieluszkować a jak jest u Was ja używam pappersa potem pieluche i 2 zawijam ale nie wiem czy dobrze robie może lepiej bez pampersa tylko 3 tetrówki pomocy .Nie pmiętam czy pisałam w niedziele wklepałąm nowe zdjecia na poczne pamiec mi szwankuje wogóle nie wiem jak żyje tylko czas spyla nie samowicie napiszcie co z tymi bioderkami Iwona mała słodziutka wogole wszyskie sa przesliczne

dla zaintresowznych wstawilam fotki Oliwci na poczte:)

fotki na naszej poczcie Waszych maluchow sa sliczne

Marysysiu a nie wiem jak u nas z tymi bioderkami i narazie nic nie robie bo wizyte mam dopiero 12.06

Słuchajcie co macie na ewentualna goraczke po szczepieniu?? ja tez mam Pigi 5.06 :) mój mały roznie co jakis czas znów wyje ale ja sie odstresowałam.pojde na szczepienie i go beda wazyc to zobaczymy.. Pigi nie martw sie ale koniecznie zapytaj pediatre..choc łatwo gadac: nie martw sie:/

nawet gdybyscie już nie podpisywały zdjęć,to i tak poznałabym wasze dzieci :D..no bo jak można nie odróżnić Kubusia Marysi od Oskara Alex chociaż obaj to PUDZIANY :D Ignaś jest drobniutki na buzi ale ma madre oczka,Oliwka wiecznie zrelaksowana,Adaś wyczesany ,chociaż konkuruje tym z Nikosiem,Staś agoosi to taki mały gapcio,..ojj..mogłabym bez konca :D olcia00--co tam u twojego maleństwa?/adamisia też nas zaniedbuje..pomyslałam o dzieciach to i mamy mi się przypomniały... alicja__gratulacje dla córy..talent niewątpliwie po mamie..teraz bedzie miał kto w domu grać kołysanki ..... dziecie moje spało 3 godziny..w domu..niesamowite:O:O chwalić nie będę ,bo się odwróci tylko tak informuję :D

agoosiaa____kup paracetamol w czopkach..ja juz wiem,że jest skuteczny...

bioderka ma 07.06-- a numerek 35-ty :(/dopiero po południu i to w sobotę...

udało się!! zdecydowałam, ze luminal podam ale nie \"z urzędu\" tylko jak będzie zaczynać się jazda; iiiiiii....juz chciałam w nocy pogotowie zaliczyć ;-) bo: bo oli od 20 obudził się o 24 walnął flaszkę i po odbiciu bez miałknięcia położył się i zasnął; o piątej powtórzył wyczyn;nie usłyszałam go do 8; do teraz jestem w szoku; dziewczyny: czy kolki pojawiają sie i znikają, czy jak znikną to na wieki?????????? więc widzisz 1967, że problem albo zniknął albo sie przesunął w czasie z tymi czopkami :-) isa przepuklina pachwinowa to niezarośnięty kanał którędy schodzą jądra do moszny (przynajmniej u chłopców ;-) ) no i faktycznie częściej to dotyczy tej właśnie płci; przyczynia się do tego m.in. niedojrzałość jelit; no a kolki (a konkretnie krzyk towarzyszący)które powodowane są także ta niedojrzałością przyczyniły sie do szybszego ujawnienia sie problemu; tyle wiem ja... Enfamil jest ponoć najbardziej zblizony formułą do mleka matki; Oli pił Enfamil Premium i było OK, ale przy tym dla wcześniaków na przyrost masy miał straszne zaparcia; Pigi takie skrzywienia to prędzej napięcie mięśniowe niż problem z kręgosłupem; ale u większości dzieci samo przechodzi i nie ma powodu do zmartwień; jeśli się utrzymuje to pediatra podejmuje decyzję a jeśli mu się nie ufa to można iść do neurologa; on zadecyduje czy konieczna rehabilitacja; agoosia: na gorączkę poszczepienną połówka pyralginy w czopku (o ile powyżej 38); wcześniej może byc zwykły syropek a dziś lecimy do laryngologa, bo: tydzień (a czasem dzień) bez lekarza to dzień stracony!! ;-P Pzdr

-1967-..Luka.....05.04....2600/2460...8..tydz...4500...5 1cm...?. pigi...Oliwia......18.04....2900/3250....5tydz...4400... 54... ? alex81..Oskar....17.03....3930....9tydz..6000....58cm... 63cm agoosiaa..Staś...17.04....4010/3840....5tyd...4440....60 cm... ? no wiec mama.....11.04....3029....6tydz..4690....56cm....?cm isa-22...............02.05.....3640...2tydz.. 4200....58 ....? Motka..Niko......03.04....3200/3080....7tydz....5000...5 3. .? Anna_śl...Kubuś...12.04....3100/2980...5tyg...4150...53/ 59cm Lida74--Aleksander--11.04...2550/2450...6tydz...4180...5 1cm..? marysia78...Kubuś...16.04...4640/4450...5tydz...6300...5 9/63 Brzuchata...Adaś....01.04...2900/2730...8 tydz..5000...52cm/62cm Ale goni ten mój Olinek :-)

Cześć Kochane! Wybaczcie, że tak rzadko zaglądam, ale jakoś do tej pory nie daję rady się ze wszystkim obrobić. Mąż mi bardzo pomaga, ale Antek w dzień śpi praktycznie tylko na dworze, a w domu usypia na góra godzinę, długo po karmieniu, a potem budzi się głodny i drze w nieboglosy, bo już chce jeść:) Bogu dzięki w nocy śpi coraz dłużej, rekord to 5 godzin:) Wczoraj nas bardzo zmartwił... Jak go kąpałam zauważyłam pod lewą paszką dość dużą gulkę - okazało się że powiększony węzeł chłonny (średnica ok. centymetra). Dziś rano przyjechała do nas pani doktor i kazała jeszcze pojechać na konsultacje do chirurga... Przeżyłam horror, w głowie najczarniejszy scenariusz. Jednak pan doktor w szpitalu stwierdził, że nie ma stanu zapalnego, ani ropienia, że na razie poczekać, bo to najprawdopodobniej reakcja po szczepieniu na gruźlicę. Ale ja już mam schizy i co chwila oglądam, czy gula się nie powiększa, albo nie robi się zaczerwieniona. Boję się:( My mieliśmy mieć szczepienia w tym tygodniu, ale położna zapomniała nas wpisać w grafik i wczoraj mąż pojechał do przychodni zainterweniować, to wpisali nas na 5 czerwca. Więc już kilka nasych pociech ma szczepienia w jednym dniu:) Co do dokarmiania, ja też dokarmiam, bo mój mały chce jeść coraz więcej, a praktycznie straciłam pokarm w lewym cycku. Pokarmię malego jeszcze trochę, ale powoli przechodzę na Bebilon. Tyle jeszcze chciałam napisać, ale mały już terroryzuje;) Buziaki!

te bioderka powinno sie jak najszybciej zrobić ! Nam lekarka kazała już przyjść jak miała 2 tyg. - tu każdy tydz. ma znaczenie a im wcześniej się coś rozpozna to łatwiej to skorygować

KURCZE TAK SIE BOJE ZEBY TO NIE BYLO NAPIECIE A TO SIE DA WYLECZYC?

igi nie denerwuj się; w tym wieku u wiszości dzieciaczków mozna zaobserwować \"wygięcie\"; masz dwa wyjścia: albo iść do specjalisty, który rozwieje wątpliwości albo przeczekać; i myślę, że na pewno sprawa się sama rozwieje; nie martw się! a ja usłyszałam u laryngologa, że na jej oko to rośnie mały ALERGIK! 😠

isa skąd Ty wiesz o 2tyg?? mnie mówiło kilku lekarzy ze dopiero po 4 tyg jest sens a najlepiej w 6 tyg bo wtedy cos widac sensownie i wczesniej nie ma sensu... Pigi nawet jeśli to napięcie to bez problemów to sie leczy, mała ma rehabilitacje i cos pewnie w domu i bedzie dobrze...ale nie martw sie na zapas... Olu...wyobrażam sobie co za stres..ale jeśli lekarka mówi że póki co się nie martwic to tak zrób...bo i w drugiej piersi pokarm stracisz... Laski co do paracetamolu i syropków to wszystko jest po 3 m-cu...i co?? Mały dziś...masakra...w ogole nie mógł spać...zasnąl o 11 i ni z tego ni z owego mi sie po 30minutach na spacerze obudził...i walka z karmieniem, meszkami, wiatrem..az do 13 z hakiem..zasnął a na 14.10 bioderka i pobudka...potem znów usnął ok15 i znów 30min i walka do 18!!!!! teraz śpi i nie zamierzam go budzic póki co...a moje piersi wymemłane dziś... moze cos pokarmu wytworzył...oby..choć do konca jak on nie chcial a naciskałam to coś było...ja juz sama nie wiem... a no i bioderka ok:) pan doktor powiedział że mały dobrze zrobiony:P

agosia - no mi tak kazała lekarka - specjalistka od bioderek właśnie - widać, co lekarz to inna opinia - jak w wielu innych sprawach, nam między 8-10 tyg. to kazała przyjść do kontroli

agoosiaa: ja mam paracetamol w czopkach dla niemowlat 50 mg. i tam nic w ulotce nie ma o wieku... tzn.jest--dawkowanie u niemowlat skonsultowac z lekarzem..z tego co dalej to nie wiecej niż 3x1....